طرز تهیه آش گوجه+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 2 ساعت آش گوجه فرنگی یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های ایرانی…
طرز تهیه آش گوجه+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

2 ساعت

آش گوجه فرنگی یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های ایرانی است که معمولا در شهرهای مختلف ایران به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش گوجه به ۹ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این آش باید حبوبات و برنج را بپزید. در ادامه آب گوشت، سبزی، غوره، گوجه فرنگی میکس شده و پیاز داغ را اضافه کنید. مقداری نعنا خشک، ادویه و آبغوره در آش بریزید و اجازه دهید جا بیفتد.

برای درست کردن این آش با گوشت باید مقداری گوشت قلقلی در آش بریزید. برای درست کردن این آش با بلغور می‌توانید به جای برنج از بلغور جو استفاده کنید. می‌توانید در این آش از مقداری رب یا رشته نیز استفاده کنید.

تهرانی‌ها برای پخت این آش از سبزی آش استفاده می‌کنند. برای درست کردن این آش به روش همدانی باید از ترکیب برنج، جعفری، نعنا، تره، رب گوجه، لپه، گوجه فرنگی و پیاز استفاده کنید.

در زنجان برای درست کردن این آش از مقداری گشنیز نیز استفاده می‌شود. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش گوجه تبریزی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوجه فرنگی۱ کیلوگرمبرنج۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارتره۲۰۰ گرمجعفری۲۰۰ گرمغوره۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارآبغوره۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز۲ عددلوبیا چشم بلبلی۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارآب گوشت۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارنعنا خشک۲ قاشق غذاخورینمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید حبوبات را به صورت جداگانه در کاسه‌های آب بریزید و برای یک شب تا صبح بخیسانید. در این مدت چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود و سریع‌تر بپزند.

مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیازها را در روغن بریزید و روی حرارت ملایم سرخ کنید تا سبک شوند، سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و آن‌ها را خوب سرخ کنید تا رنگشان طلایی شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش اشکنه اراک (او گرمه)

مرحله سوم: لوبیا را بپزید

در یک قابلمه ۵ لیوان آب بریزید و بعد لوبیا را اضافه کنید. پیاز داغ را در قابلمه بریزید و اجازه دهید لوبیاها برای یک ساعت بپزند.

مرحله چهارم: برنج و آب گوشت را اضافه کنید

بعد از این که لوبیاها پختند، می‌توانید برنج را بشویید و بعد در قابلمه بریزید. در ادامه آب گوشت را نیز به سایر مواد اضافه کنید.

مرحله پنجم: سبزی آش و غوره را اضافه کنید

صبر کنید تا برنج بپزد و نرم شود، در ادامه سبزی آش را اضافه کنید. برای درست کردن این آش از ترکیب تره و جعفری استفاده می‌شود. سبزی‌ها را بشویید و خرد کنید و در قابلمه بریزید.

در ادامه غوره را نیز به آش اضافه کنید. اگر آب آش کم است، در این مرحله می‌توانید مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آش برای ۲۰ دقیقه دیگر بپزد.

مرحله ششم: پوره گوجه را اضافه کنید

گوجه‌ها را بشویید و رنده کنید. می‌توانید برای میکس کردن گوجه‌ها از میکسر نیز استفاده کنید. در ادامه پوره گوجه را در قابلمه بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کشک

مرحله هفتم: نعنا داغ و چاشنی‌ها را اضافه کنید

در این مرحله باید یک قاشق نعنا خشک را همراه با مقداری نمک، فلفل و ادویه دلخواه در قابلمه بریزید و مواد را خوب هم بزنید.

مرحله هشتم: آش را آماده کنید

اجازه دهید آش برای نیم ساعت دیگر با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. در این مدت حتما چندین بار آش را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از این که آش گوجه آماده شد، شعله گاز را کم کنید و در ادامه آبغوره را به آش اضافه کنید.

آش را هم بزنید و چند دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید. آش گوجه فرنگی شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

آش گوجه فرنگی با بلغور جو
آش گوجه فرنگی به روش‌های مختلفی آماده می‌شود. در ادامه این بخش می‌توانید با محبوب‌ترین روش‌های درست کردن این آش آشنا شوید.

آش گوجه فرنگی با بلغور جو

برای درست کردن این آش باید حبوبات و بلغور را در آب بخیسانید. بلغورها را همراه با آب و پیاز داغ در قابلمه بریزید. در ادامه گوجه فرنگی میکس شده را به آن اضافه کنید.

لوبیا را به صورت جداگانه بپزید و بعد به قابلمه آش اضافه کنید. در ادامه سبزیجات را در آش بریزید و بعد شعله گاز را کم کنید. آبغوره را به آش اضافه و در نهایت شعله گاز را خاموش کنید.

آش گوجه با رب

برای درست کردن این آش می‌توانید از مقداری رب استفاده کنید. در تبریز به آشی که برای درست کردن آن از رب استفاده شده است، رب آشی می‌گویند. می‌توانید در کنار رب مقداری پوره گوجه فرنگی نیز در این آش بریزید.

آش گوجه تهرانی اصیل

برای درست کردن این آش به روش تهرانی باید از ترکیب لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی، گوجه فرنگی، بلغور جو یا برنج، پیاز، آبغوره و سبزی آش استفاده کنید. در این روش باید لوبیا را بپزید. پیاز داغ را آماده کنید و بعد همراه با گوجه رنده شده تفت دهید.

بعد از این که لوبیاها پختند، بلغور جو یا برنج را اضافه کنید. بعد از پخت حبوبات و بلغور می‌توانید گوجه و پیاز را اضافه کنید. بعد از ۱۵ دقیقه سبزی آش را همراه با آبغوره، نمک، فلفل و نعنا داغ در قابلمه بریزید. آش شما بعد از نیم ساعت آماده است.

آش گوجه فرنگی همدانی

برای درست کردن این آش باید از ترکیب برنج، جعفری، نعنا، تره، رب گوجه، لپه، گوجه فرنگی و پیاز استفاده کنید. در این روش باید برنج و لپه را بپزید و بعد گوجه را با پیاز داغ تفت دهید و همراه با سبزی و آبغوره در آش بریزید. چاشنی‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش دوغ شیرازی

آش گوجه با رشته

در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این آش مقداری رشته به آن اضافه می‌شود. در این روش باید در ۲۰ دقیقه نهایی پخت آش مقداری رشته به آن اضافه کنید.

آش گوجه فرنگی اردبیل

برای پخت این آش باید گندم، نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را بخیسانید و بپزید. در ادامه عدس و سبزی آش را به آن اضافه کنید. نیم ساعت بعد گوجه فرنگی رنده شده، پیاز داغ و رب را در آش بریزید. در انتها نعنا خشک، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آبغوره را اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.

آش گوجه فرنگی زنجان

در این روش باید از ترکیب تره، جعفری، نعنا و گشنیز برای پخت آش استفاده کنید. در رسپی این آش از برنج، لوبیا چیتی یا چشم بلبلی همراه با کمی رب گوجه فرنگی استفاده می‌شود.

آش گوجه با گوشت قلقلی

در صورت تمایل می‌توانید برای پخت این آش از گوشت قلقلی نیز استفاده کنید. در این روش باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید.

مایه گوشتی را خوب ورز دهید و به صورت قلقلی درست و سپس در روغن داغ سرخ کنید و بعد از اضافه کردن سبزی‌ها در آش بریزید. در این روش حتما آب اضافه پیاز را بگیرید که مایه گوشتی شما شل نشود.

روش لعابدار شدن آش گوجه

روش لعابدار شدن آش گوجه

آش گوجه باید با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد. در صورتی که مقدار آب این آش زیاد باشد و حبوبات آن به خوبی نپزند، آش جا نمی‌افتد و بافتی آبکی پیدا می‌کند.

در برخی رسپی‌ها برای لعابدار شدن این آش مقداری آرد سفید را با آب سرد ترکیب می‌کنند و در ۱۵ دقیقه نهایی پخت در آش می‌ریزند.

سبزی آش گوجه

برای درست کردن آش گوجه اصل تنها باید از سبزی تره و جعفری خرد شده استفاده کنید. اما در صورت تمایل می‌توانید از سبزی آش یا هر سبزی دیگری که دوست دارید نیز در این آش استفاده کنید.

حبوبات مخصوص آش گوجه

برای پخت این آش معمولا از حبوبات مختلفی مثل لوبیا چشم بلبلی، لپه، عدس، نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی همراه با برنج، بلغور و گندم استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ترخینه لرستانی

خوشرنگ شدن آش گوجه

برای خوشرنگ شدن آش گوجه باید گوجه فرنگی رنده شده را کمی در روغن سرخ کنید و زمانی که آب اضافه آن تبخیر شد و گوجه رنگ گرفت، آن را در آش بریزید.

به خاطر داشته باشید که بعد از اضافه کردن سبزی به این آش نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، زیرا این کار موجب بدرنگ شدن آش می‌شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش گوجه

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت آش گوجه اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای پخت این آش حتما حبوبات را به صورت جداگانه بخیسانید و بپزید و سپس در آش بریزید.اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید برای پخت این آش از سبزی خشک نیز استفاده کنید.پیاز داغ یکی از اصلی‌ترین طعم‌دهنده‌های این آش است که می‌توانید مقدار آن را با توجه به ذائقه خودتان کم و زیاد کنید.برای درست کردن این آش می‌توانید به جای آب گوشت از عصاره گوشت یا آب مرغ نیز استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای افزایش غلظت این آش از مقداری سیب زمینی خرد شده استفاده می‌شود.برای خوشرنگ شدن آش گوجه می‌توانید مقداری رب گوجه فرنگی را در روغن سرخ کنید و در آش بریزید.برای بهتر شدن طعم این آش می‌توانید مقداری آب قلم به آن اضافه کنید.در طرز تهیه آش گوجه تبریزی می‌توانید به جای لوبیا از نخود استفاده کنید و مقداری سبزی کروز (یک نوع سبزی خاص) در آن بریزید.برای مزه دار کردن این آش می‌توانید به جای غوره و آبغوره از مقداری آبلیمو استفاده کنید.اضافه کردن مقداری ترخون خشک به این آش عطر و طعم بهتری می‌بخشد.برخی افراد برای درست کردن این آش از مقداری گوجه سبز خشک یا آلو خشک استفاده می‌کنند.برای پخت این آش با برنج، بهتر است از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش گوجه و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر