طرز تهیه آش گندم خانگی+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 2 تا 3 ساعت آش گندم یک نوع آش سنتی…
طرز تهیه آش گندم خانگی+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

2 تا 3 ساعت

آش گندم یک نوع آش سنتی ایرانی است که به خاطر فیبر و مواد مغذی فراوانی که دارد، بسیار مقوی است. برای درست کردن این آش خوشمزه در شهرهای مختلف، از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود، اما آش گندم یزدی محبوبیت بیشتری نسبت به سایر مدل‌های این آش دارد. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش گندم و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن آش گندم با سبزی باید حبوبات و گندم را بپزید. در ادامه سبزی آش را با پیاز داغ و سیر داغ و مقداری نمک به قابلمه اضافه کنید. صبر کنید تا آش جا بیفتد و بعد فلفل و کشک را اضافه کنید تا آش شما آماده شود.

رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش گندم یزدی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگندم پوست کنده۳۰۰ گرمنخود۲۰۰ گرملوبیا چیتی۲۰۰ گرمسبزی آش۷۵۰ گرمنعنا داغ۲ قاشق غذاخوریپیاز داغ۴ قاشق غذاخوریسیر داغ۲ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمکشک (اختیاری)به مقدار لازم

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای درست کردن آش گندم یزدی با سبزی ابتدا باید نخود، لوبیا چیتی و گندم را همراه با آب در یک کاسه بزرگ بریزید و برای یک شب تا صبح در آب بخیسانید.

در این مدت چند بار آب حبوبات و گندم را عوض کنید تا نفخ آن‌ها به طور کامل گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش خمیری غش

مرحله دوم: حبوبات و گندم را بپزید

گندم و حبوبات را آبکش کنید و در یک قابلمه بریزید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید.

درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا همه مواد به خوبی بپزند و نرم شوند.

بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، بهتر است درب قابلمه را به صورت نیمه باز روی آن بگذارید تا گندم سر نرود.

در این مرحله باید هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید تا گندم ته نگیرد.

مرحله سوم: سبزی آش را اضافه کنید

سبزی آش را پاک کنید و خوب بشویید. سپس آن را در آبکش بریزید و خوب خشک کنید. در ادامه سبزی‌ها را در خرد کن بریزید یا با چاقو به صورت ریز خرد کنید.

اجازه دهید گندم و حبوبات به طور کامل بپزند و بعد از این که کاملا نرم شدند، سبزی‌ها را همراه با کمی نمک به قابلمه اضافه کنید.

اضافه کردن نمک در این مرحله موجب حفظ رنگ سبزی در آش می‌شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: پیاز داغ و سیر داغ را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید سیر داغ و پیاز داغ را به آش اضافه کنید. اگر به سیر داغ و پیاز داغ آماده دسترسی ندارید باید پیازها را به صورت خلالی خرد و در روغن فراوان سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند.

در ادامه سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن تفت دهید.

مرحله پنجم: فلفل و کشک را اضافه کنید

بعد از اضافه کردن سبزی به آش به هیچ عنوان نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید. حدود ۴۰ دقیقه صبر کنید تا سبزی به طور کامل بپزد.

در ادامه مقداری فلفل سیاه به آش اضافه و بعد از این که آش جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید.

حالا می‌توانید کشک را به آش اضافه کنید و خوب آش را هم بزنید تا کشک با آش ترکیب شود.

به خاطر داشته باشید که اضافه کردن کشک به آش گندم یزدی اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش تره کوهی

مرحله ششم: آش را سرو کنید

در این مرحله باید آش را بچشید و در صورت نیاز از مقداری نمک و چاشنی برای مزه دار کردن آن استفاده کنید.

سپس آش را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ تزیین کنید. آش گندم خوشمزه شما آماده است و می‌توانید آن را نوش جان کنید!

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش گندم

روش‌های پخت آش گندم در شهرهای مختلف

آش گندم در شهرهای مشهد، کرمانشاه، همدان و تبریز نیز طبخ می‌شود.

آش گندم مشهدی: برای درست کردن آش گندم مشهدی باید از مقداری برنج نیم دانه نیز استفاده کنید.آش گندم کرمانشاهی: برای پخت آش گندم کرمانشاه باید به جای سبزی آش از مقداری نعنا خشک استفاده کنید.آش گندم همدانی: در همدان برای درست کردن این آش تنها از ترکیب گوشت، گندم و پیاز استفاده می‌شود.آش گندم تبریزی: روش پخت آش گندم تبریز نیز شبیه به آش گندم یزد است، تنها باید از مقداری عدس نیز استفاده کنید.

سبزی مخصوص آش گندم

برای درست کردن آش گندم باید از سبزیجاتی مثل جعفری، گشنیز و اسفناج استفاده کنید. اگر به اسفناج تازه دسترسی ندارید، می‌توانید مقداری برگ چغندر خرد شده در این آش بریزید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش گندم

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش گندم اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن آش گندم یزدی با گوشت باید آش را به مدت طولانی روی حرارت بپزید تا کاملا غلیظ و کشدار شود. بافت این آش شباهت زیادی به حلیم گندم دارد.برای درست کردن آش گندم با گوشت باید از مقداری گوشت استخوان گوسفندی استفاده کنید. گوشت را با حبوبات بپزید و بعد از قابلمه خارج کنید و با گوشتکوب دستی خوب بکوبید و سپس دوباره به آش اضافه کنید.یزدی‌ها برای مزه دار کردن آش گندم از مقداری جوز هندی و ادویه کاری استفاده می‌کنند.اگر از خوردن غذاهای تند و تیز لذت می‌برید، می‌توانید از مقداری فلفل قرمز تند در این آش استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید برای پخت آش گندم از مقداری ماش یا عدس نیز استفاده کنید.برای این که آش گندم شما خوشمزه‌تر شود، می‌توانید از مقداری آب قلم در این آش استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید برای مزه دار کردن این آش خوشمزه از ادویه‌های مختلفی مثل پودر تخم گشنیز، دارچین و ادویه کاری نیز استفاده کنید.اضافه کردن مقداری برنج نیم دانه به این آش، موجب غلیظ‌تر شدن آن می‌شود.برای درست کردن آش گندم بدون سبزی نیازی به اضافه کردن سبزی نیست و می‌توانید این آش را تنها با مقداری حبوبات و گندم و در صورت تمایل مقداری گوشت بپزید.در طرز تهیه آش گندم نذری بهتر است از مقداری دنبه تفت داده شده استفاده کنید.برای مزه دار کردن آش گندم بهتر است از کشک محلی یا ترش استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید برای خوشرنگ شدن این آش از مقداری زعفران نیز استفاده کنید.بعد از آماده شدن آش گندم می‌توانید آن را در ظرف در بسته بریزید و تا ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.در طرز تهیه آش گندم با گوشت باید از مقداری گوشت گوسفندی ریش ریش شده نیز استفاده کنید. هر چقدر گوشت را بیشتر بکوبید، آش شما بافت کشدارتری پیدا می‌کند.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش گندم و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر