طرز تهیه آش کلم برگ تبریزی+ نکات و فوت‌وفن ها

آش کلم برگ یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های تبریز است که برای درست کردن آن از انواع حبوبات و کلم برگ…
طرز تهیه آش کلم برگ تبریزی+ نکات و فوت‌وفن ها

آش کلم برگ یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های تبریز است که برای درست کردن آن از انواع حبوبات و کلم برگ سفید استفاده می‌شود. طعم این آش بسیار لذیذ است و مواد مغذی فراوانی دارد. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش کلم برگ تبریزی به ۲ روش متفاوت و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این آش ابتدا باید حبوبات و بلغور را بخیسانید و بعد همراه با آب بپزید. پیاز را سرخ کنید. بعد از این که حبوبات پختند، کلم برگ و هویج خرد شده را همراه با سبزی به آن اضافه کنید. پیاز داغ، نعنا داغ و چاشنی‌ها را اضافه کنید.

اجازه دهید آش جا بیفتد و بعد کشک را در آن بریزید. برای درست کردن این آش با کلم قمری می‌توانید از ترکیب برنج نیم دانه، بلغور گندم، لپه، پیاز، گوجه فرنگی، رب گوجه، تره و جعفری استفاده کنید.

رسپی این آش مقوی و لذیذ را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش کلم برگ تبریزی برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازنخود۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارلوبیا چیتی۱ لیوان فرانسوی دسته‌داربلغور گندم یا برنج نیم دانه۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارکلم برگ سفید۱ عدد بزرگسبزی آش۵۰۰ گرمهویج۳ عدد بزرگپیاز۲ عدد بزرگکشکبه مقدار لازمنعنا داغبه مقدار لازمپیاز داغبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه آش کلم برگ و هویج

مدت زمان آماده‌سازی: ۱ ساعتمدت زمان پخت: ۳ تا ۴ ساعتدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۶ نفر

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید حبوبات را در یک ظرف آب بریزید و از شب قبل بخیسانید. در این مدت چندین بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن‌ها به طور کامل گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شلغم

مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید

پوست پیاز را جدا کرده و آن را به صورت خلالی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن بریزید و خوب سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند.

مرحله سوم: حبوبات و بلغور را بپزید

حبوبات خیسانده شده را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید برای حدود ۳ ساعت بپزند و نرم شوند. در اواسط پخت حبوبات می‌توانید بلغور گندم یا برنج نیم دانه را به قابلمه اضافه کنید. برای سرعت بخشیدن به پخت حبوبات می‌توانید آن‌ها را در زودپز آماده کنید.

مرحله چهارم: کلم برگ‌ها را در آش بریزید

کلم را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. زمانی که حبوبات به صورت کامل پختند، می‌توانید کلم‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله پنجم: هویج و سبزی آش را اضافه کنید

هویج را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. در ادامه آن را در قابلمه بریزید. ۱۰ دقیقه بعد می‌توانید سبزی آش را به سایر مواد اضافه کنید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش بادمجان

مرحله ششم: پیاز داغ، نعنا داغ و چاشنی‌ها را اضافه کنید

زمانی که آش کمی جا افتاد، می‌توانید پیاز داغ، نعنا داغ و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید. دوباره صبر کنید تا آش با حرارت ملایم بجوشد.

مرحله هفتم: آش را سرو کنید

در آخرین مرحله از درست کردن این آش باید کشک را اضافه کنید. مقدار کشک به ذائقه شما بستگی دارد. آش کلم برگ تبریزی شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف مناسب بریزید و با نعنا داغ، کشک و هویج پخته تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش کلم برگ تبریزی

آش کلم قمری تبریزی

برای درست کردن آش کلم قمری تبریزی معمولا از ترکیب کلم قمری خرد شده، برنج نیم دانه، بلغور گندم، لپه، پیاز، گوجه فرنگی و رب گوجه استفاده می‌شود.

در این آش تنها باید از ترکیب برابر تره و جعفری خرد شده استفاده کنید. می‌توانید این آش را به روش قبل نیز آماده کنید و تنها به جای کلم سفید مقداری کلم قمری خرد شده در آش بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش جو

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش کلم برگ تبریزی

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت آش کلم برگ خوشمزه و مخصوص به روش تبریزی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

اضافه کردن هویج به این آش اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آش کلم برگ را بدون هویج نیز آماده کنید.برای درست کردن این آش سنتی و خوشمزه باید از ترکیب سبزیجاتی مثل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و کمی ترخون استفاده شود.اگر به برنج نیم دانه دسترسی ندارید، می‌توانید برای پخت این آش از مقداری برنج کامل استفاده کنید. اما مدت زمان پخت این برنج طولانی‌تر است.برای مزه دار کردن این آش می‌توانید مقداری آب قلم به آن اضافه کنید.در صورت تمایل می‌توانید مقداری پودر سیر یا سیر داغ به این آش اضافه کنید.نمک را در آخرین مرحله از پخت آش به آن اضافه کنید تا طعم آن شور نشود.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش کلم برگ تبریزی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر