طرز تهیه آش والک بهاری+ نکات جا افتادن

مناسب برای 6 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 2 ساعت آش والک یک آش خوشمزه بهاری است که…
طرز تهیه آش والک بهاری+ نکات جا افتادن

مناسب برای

6 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

2 ساعت

آش والک یک آش خوشمزه بهاری است که برای پخت آن از گیاه والک یا سیر وحشی استفاده می‌شود. این آش طعم بی‌نظیری دارد و بسیار مفید است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش والک بهاری و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این آش باید حبوبات را همراه با آب در قابلمه بریزید و بپزید. پیاز داغ را آماده کنید و بعد نیمی از آن را همراه با بلغور جو و برنج در قابلمه حبوبات بریزید.

در ادامه سبزی آش و والک خرد شده را به آش اضافه کنید. اجازه دهید آش روی حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد. در انتها این آش را با پیاز داغ فراوان تزیین کنید.

رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش والک بهاری برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازسبزی والک۵۰۰ گرمسبزی آش۷۵۰ گرمبلغور جو۱ لیوان دسته‌دار فرانسویبرنج نیم دانه۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسویماش۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسویلوبیا قرمز۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسویلوبیا چیتی۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوینخود۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسویعدس۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسویپیاز۲ عدد بزرگروغن زیتونبه مقدار لازم

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را در یک ظرف بزرگ آب بریزید و برای یک شب تا صبح بخیسانید.

در این مدت چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن‌ها به طور کامل گرفته شد. عدس و ماش را نیز از ۲ ساعت قبل از پخت بخیسانید تا سریع‌تر بپزند.

مرحله دوم: حبوبات را بپزید

نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را آبکش کنید و همراه با مقداری آب در یک قابلمه بریزید. شعله گاز را روشن کنید و اجازه دهید حبوبات به طور کامل بپزند.

برای سرعت بخشیدن به فرآیند پخت حبوبات می‌توانید از زودپز نیز استفاده کنید.

بعد از این که حبوبات پختند و کمی نرم شدند، عدس و ماش را آبکش کنید و در قابلمه بریزید و اجازه دهید به خوبی بپزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شنگ بهاری

مرحله سوم: پیازها را سرخ کنید

پیازها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. در ادامه زردچوبه را اضافه کنید و برای چند دقیقه با پیاز داغ تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله چهارم: مواد آش را ترکیب کنید

در این مرحله باید نیمی از پیازها را همراه با بلغور جو و برنج شسته شده به قابلمه حبوبات اضافه کنید.

حدود یک ساعت صبر کنید تا برنج و بلغور کاملا بپزند و نرم شوند، در ادامه سبزی آش و والک خرد شده را به آن اضافه کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: آش را آماده کنید

اجازه دهید آش روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. بعد از اضافه کردن سبزی‌ها بهتر است درب قابلمه را روی آن نگذارید، زیرا این کار موجب کرد و بد رنگ شدن سبزی می‌شود.

مقداری نمک و فلفل به آش اضافه کنید. بعد از این که آش آماده شد، آن را از روی حرارت بردارید و با باقی مانده پیاز داغ تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش والک بهاری

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ریواس

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش والک بهاری

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش والک بهاری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن آش دوغ با والک می‌توانید از ترکیب مقداری دوغ ترش محلی با بلغور جو و والک خرد شده استفاده کنید. در این روش باید آش را مدام هم بزنید تا آش یکدست شود.والک تنها در فصل بهار در بازار یافت می‌شود، از همین رو می‌توانید این سبزی را به صورت خرد شده در فریزر نگهداری و هر زمان از سال که دوست دارید، این آش را آماده کنید.برای پخت این آش نباید سبزی را خیلی ریز خرد کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری کشک نیز برای پخت این آش استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای پخت آش والک از مقداری کلم و هویج خرد شده نیز استفاده می‌شود.برای تزیین این آش می‌توانید از مقداری پودر گل محمدی استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری نعنا داغ برای تزیین و مزه دار کردن آش والک بهاری استفاده کنید.اضافه کردن مقداری ساقه سیر تازه، طعم بی‌نظیری به این آش می‌بخشد.در صورتی که از کشک برای پخت این آش استفاده می‌کنید، بهتر است کشک را با مقداری آش مخلوط کنید و بعد آن را به آش اضافه کنید.از مهم‌ترین خواص والک می‌توان به جلوگیری از افزایش فشار خون، رفع سردرد و همچنین باز شدن عروق خونی اشاره کرد.از آن جایی که والک عطر و طعم زیادی دارد، در این آش نیازی به اضافه کردن سیر داغ نیست.برای مزه دار کردن این آش بهتر است به جای کشک از مقداری سرکه استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای پخت این آش به جای بلغور جو از مقداری گندم پخته نیز استفاده می‌شود.برای درست کردن این آش باید از ترکیب سبزی‌های مختلف مثل تره، شوید، جعفری و کمی گشنیز استفاده کنید.در طرز تهیه آش والک بهاری بهتر است به جای برنج معمولی از برنج نیم دانه یا خرد شده استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش والک بهاری و همه فوت‌وفن های درست کردن این آش اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش بهاری را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا