- 2025-01-05
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه آش نارنج+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
3 ساعت
زمان پخت
3 ساعت
آش نارنج یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان مازندران و دیگر مناطق شمالی ایران است که با مواد ساده و مغذی درست میشود و گزینه مناسبی برای روزهای سرد سال است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه آش نارنج و نکات پخت آن را به شما آموزش میدهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
برای طبخ این آش ابتدا لپه خیس خورده را با آب جوش حدود ۳ ساعت بپزید. پس از ۲ ساعت، برنج و سبزیهای خرد شده را اضافه کنید. پیازها را سرخ کرده و همراه با زردچوبه، نمک، فلفل و آب نارنج به قابلمه اضافه کنید.
اجازه دهید آش جا بیفتد و در صورت غلیظ شدن، کمی آب جوش به آن اضافه کنید. در نهایت، آش را با پیازداغ و نعناداغ تزیین و سرو کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آش نارنج برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۴۰۰ گرملپه۸۰ گرمسبزی آش (تره، جعفری، شنبلیله، اسفناج)۱۲۰ گرمپیاز۲ عددآب نارنج۵ پیمانهروغن مایع سرخ کردنی۴ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمپیازداغ و نعناداغبرای تزیین
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه آش نارنج
مدت زمان آمادهسازی: ۳ ساعتمدت زمان پخت: ۳ ساعتمناسب برای: ۴ تا ۶ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: لپهها را بپزید
لپه را که از قبل خیس کرده و آبکش کردهاید، داخل یک قابلمه بریزید. کمی آب جوش به آن اضافه کنید و روی شعله ملایم بگذارید تا حدود ۳ ساعت بپزد.
مرحله دوم: برنج و سبزی آش را اضافه کنید
بعد از ۲ ساعت که لپه نیمپز شد، برنج و سبزیهای ریز شده را به قابلمه اضافه کنید. بگذارید همه مواد با هم کاملاً بپزند.
مرحله سوم: پیازها را سرخ کنید
حال ۲ عدد پیاز را خرد کنید و در روغن داغ روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله چهارم: ادویهها را اضافه کنید
پیاز سرخ شده را به همراه کمی زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و آب نارنج به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید آش روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش با اسفناج
مرحله پنجم: غلظت آش را بررسی کنید
اگر آش بیش از حد غلیظ شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد.
مرحله ششم: آش را تزیین و سرو کنید
وقتی آش آماده شد، آن را داخل ظرف سرو بریزید. روی آش را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید و میل کنید.
طرز تهیه آش نارنج با باقلا
آش نارنج را با ترکیبات دیگری هم میتوانیم درست کنیم. برای درست کردن آش نارنج با باقلا، ۲/۱ پیمانه نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کردهاید، بپزید. سپس ۲/۱ پیمانه عدس، برنج و باقلا را به آن اضافه کنید تا با هم بپزند.
۵۰۰ گرم سبزی آش (اسفناج، تره، جعفری، گشنیز) را خرد کرده و به مواد اضافه کنید. ۲ عدد پیاز را با کمی سیر، زردچوبه، ادویه و فلفل سرخ کنید و به آش اضافه کنید. در نیم ساعت آخر، نصف پیمانه آب نارنج اضافه کرده و پس از جا افتادن، با نعناداغ، پیازداغ و سیرداغ تزئین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش بادمجان
طرز تهیه آش نارنج با لوبیا
برای پخت آش نارنج با لوبیا، ۴/۱ پیمانه نخود، عدس و لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کرده و بپزید. ۳۰۰ گرم سبزی آش خرد شده را اضافه کرده و آرام هم بزنید.
بعد از ۳۰ دقیقه، ۲ پیمانه آب نارنج، ۲/۱ پیمانه پیاز داغ، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. صبر کنید تا آش جا بیفتد و در نهایت، آن را با نعناداغ، سیرداغ و پیازداغ تزئین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش نارنج
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم آش نارنج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
آب نارنج را در مراحل پایانی اضافه کنید تا طعم و عطر آن حفظ شود و تلخ نشود. میتوانید طبق سلیقه، مقدار آب نارنج را کمتر یا بیشتر کنید.لپهها را حداقل ۲ تا ۳ ساعت قبل از پختن خیس کنید تا هم زمان پخت کوتاهتر شود و هم باعث از بین رفتن نفخ آن شود. بهتر است آب لپه را چند بار عوض کنید.اگر آش خیلی غلیظ شد، حتماً کمی آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید. اگر خیلی رقیق و شل بود، در قابلمه را بردارید تا آش روی حرارت ملایم جا بیفتد.سبزی را نباید خیلی زود به آش اضافه کنید، چون عطر و طعم خود را از دست میدهد. بهتر است در ۳۰-۴۰ دقیقه پایانی به قابلمه اضافه شود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه آش نارنج را به شما آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این آش خوشمزه و اصیل را در خانه درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر شما هم نکات یا ترفندهایی برای خوشمزهتر شدن آش نارنج دارید، خوشحال میشویم که آن را در بخش نظرات با ما و دیگر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایدههای جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.
ارسال دیدگاه