طرز تهیه آش شوربا به روش سنتی؛ خوشمزه و مخصوص

مناسب برای 8 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 3 ساعت آش شوربا یک نوع آش خوشمزه و سنتی…
طرز تهیه آش شوربا به روش سنتی؛ خوشمزه و مخصوص

مناسب برای

8 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

3 ساعت

آش شوربا یک نوع آش خوشمزه و سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش شوربا و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این آش خوشمزه با گوشت تکه‌ای باید گوشت، دنبه، لوبیا و نخود را همراه با آب در قابلمه بریزید و بپزید. ماش، بلغور، عدس و برنج را بپزید. در ادامه سبزی آش را اضافه کنید.

گوشت و حبوبات پخته شده را به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد. می‌توانید این آش را با گوشت چرخ کرده، عدس، گوشت قلقلی، ماست، لپه و مرغ یا بدون گوشت نیز آماده کنید.

برای درست کردن آش شوربای عربی باید از ترکیب گوشت، نخود، پیاز، رب، سیر، جعفری خرد شده، گندم و کرفس خرد شده استفاده کنید. در ترکیه این آش را با عدس قرمز، سیب زمینی و گوجه درست می‌کنند.

اصفهانی‌ها این آش را با کوفته قلقلی و مقداری برنج و سبزی و شیرازی‌ها با شلغم درست می‌کنند. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش شوربا با عدس و گوشت تکه‌ای برای ۸ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازسبزی آش۵۰۰ گرمگوشت گوسفند با استخوان۶۰۰ گرمدنبه گوسفند۱۰۰ گرمپیاز متوسط۵ عددبرنج نیم دانه۱ و ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنخود۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارلوبیا چیتی۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارعدس۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارماش۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌داربلغور گندم۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارزردچوبه۲ قاشق مرباخوریفلفل سیاه۱ قاشق مرباخورینمکبه مقدار لازم

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید نخود و لوبیا چیتی را در یک کاسه بریزید و برای یک شب بخیسانید.

در این مدت چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن‌ها کاملا گرفته شود.

مرحله دوم: ماش، بلغور، عدس و برنج را بخیسانید

ماش و عدس را در یک کاسه بریزید. برنج و بلغور را بشویید و به ظرف اضافه کنید.

در ادامه مقداری آب به کاسه اضافه کنید و همه مواد را به مدت یک ساعت بخیسانید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله سوم: گوشت، دنبه، لوبیا و نخود را بپزید

گوشت را همراه با دنبه و نخود در قابلمه بریزید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت بگذارید.

در ادامه سه عدد پیاز را به صورت ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید گوشت و حبوبات به خوبی بپزند.

مرحله چهارم: برنج، ماش، عدس و بلغور را بپزید

ترکیب ماش، عدس، بلغور و برنج را همراه با مقداری آب در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

مرحله پنجم: سبزی آش را اضافه کنید

اجازه دهید ترکیب برنج و سایر مواد کمی بپزند و در این فرصت به سراغ آماده کردن سبزی آش بروید. سبزی این آش شامل تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر و اسفناج است.

سبزی‌ها را بشویید، به صورت درشت خرد کنید و به قابلمه برنج اضافه کنید. در این مرحله باید چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.

مرحله ششم: مواد آش را ترکیب کنید

بعد از این که گوشت و حبوبات به خوبی پختند، می‌توانید نیمی از مواد را در قابلمه بریزید.

بقیه مواد را در غذاساز بریزید و پوره کنید. برای پوره کردن مواد آش می‌توانید از گوشتکوب برقی نیز استفاده کنید.

در ادامه گوشت و حبوبات میکس شده را نیز در آش بریزید. در این مرحله باید آش را مدام هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش آلو

مرحله هفتم: پیاز داغ را آماده کنید

۲ عدد پیاز باقی مانده را به صورت خلالی درشت خرد کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

در ادامه پیازها را به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید به خوبی سرخ شوند.

زمانی که پیازها طلایی شدند، می‌توانید مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن‌ها اضافه کنید.

مرحله هشتم: آش را آماده کنید

نیمی از پیاز داغ را به آش اضافه کنید و آش را خوب هم بزنید.

اجازه دهید آش جا بیفتد، بعد آن را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ تزیین کنید.

آش شوربای تره تبریز

برای درست کردن آش شوربا از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه به محبوب‌ترین روش‌های پخت آش شوربا اشاره شده است.

آش شوربا با گوشت چرخ کرده

برای درست کردن آش شوربا با گوشت چرخ کرده باید از ترکیب گوشت چرخ کرده، نخود، لوبیا، پیاز، سیر، رب گوجه فرنگی، آبلیمو، زعفران و سبزی آش استفاده کنید.

برای شروع باید گوشت چرخ کرده را با پیاز، سیر و ادویه‌ها در روغن سرخ کنید. در ادامه ترکیب گوشت چرخ کرده را با حبوبات و آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

کمی بعد رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید آش برای ۲ ساعت بپزد و جا بیفتد. بعد از پخت حبوبات می‌توانید سبزی آش را اضافه کنید و نیم ساعت بعد آش را سرو کنید.

آش شوربای تره تبریز

آش شوربای تره که به عنوان سوزی شوربا نیز شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین آش‌های سنتی تبریز است که برای درست کردن آن از ترکیب تره تازه، برنج، سیب زمینی، گوجه فرنگی، تخم مرغ و رب گوجه فرنگی استفاده می‌شود.

برای پخت این آش باید تره را خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. تره‌ها را در روغن تفت دهید. کمی بعد گوجه فرنگی‌ها را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه بریزید.

برای چند دقیقه مواد را تفت دهید و بعد زردچوبه و رب گوجه را اضافه کنید. بعد از این که بوی خامی رب گوجه گرفته شد، باید سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و آن‌ها را ۴ قاچ کنید و در قابلمه بریزید. مواد را هم بزنید و بعد کمی فلفل و ۱ تا ۲ پیمانه آب در قابلمه بریزید.

حدود نیم ساعت بعد برنج را اضافه کنید. زمانی که برنج به خوبی پخت، یک عدد تخم مرغ را بشکنید و در قابلمه بریزید، صبر کنید تا تخم مرغ بپزد. آش شوربای تبریزی شما آماده است و می‌توانید آن را میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کلم قمری (داش کلم آشی)

شوربا برای سرماخوردگی

برای درست کردن شوربا با کوفته قلقلی باید گوشت را با یک عدد پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید. مواد را خوب ورز دهید و به صورت کوفته قلقلی درست کنید.

برنج، ماش و لپه را در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. در ادامه یک عدد پیاز خرد شده را در قابلمه بریزید. اجازه دهید برنج و لپه کمی بپزد و بعد کوفته قلقلی‌ها را همراه با نمک، فلفل و زردچوبه در آش بریزید.

زمانی که همه مواد پختند، سبزی آش را با مقداری شلغم رنده شده در آش بریزید و اجازه دهید آش جا بیفتد.

شوربا بدون گوشت

برای درست کردن آش شوربا بدون گوشت باید گوشت را از مواد اولیه آش حذف کنید. سایر مراحل پخت این آش مثل روش قبل است.

شوربا اصفهانی

برای درست کردن شوربا اصفهانی باید از ترکیب برنج، گوشت چرخ کرده، سبزی و پیاز استفاده کنید. در این روش باید سبزی آش را خرد کنید و همراه با زردچوبه و آب در قابلمه بریزید.

گوشت چرخ کرده را یا پیاز رنده شده، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید و خوب ورز دهید. در ادامه مایه گوشتی را به صورت کوفته قلقلی درست کنید و در آش بریزید. اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

شوربا اصفهانی

آش شوربا شیرازی

برای درست کردن این آش شوربا باید از ترکیب عدس یا ماش، برنج نیم دانه، سبزی آش و مقداری شلغم خرد شده استفاده کنید.

شوربا با مرغ

برای درست کردن شوربا با مرغ باید سینه یا ران مرغ، برنج و عدس را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن تفت دهید و بعد مرغ را به صورت مربعی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید.

کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و چند دقیقه بعد برنج و عدس را همراه با ۸ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید. بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، سیب زمینی و هویج خرد شده را اضافه کنید.

نیم ساعت بعد سبزی آش را در قابلمه بریزید و اجازه دهید آش برای ۲۰ دقیقه دیگر بجوشد.

آش شوربا با لپه

برای درست کردن آش شوربا با لپه باید از ترکیب گوشت گوسفندی، عدس ریز، لپه، گوجه فرنگی، پیاز، سبزی سوپ و رب گوجه فرنگی استفاده کنید. برای پخت این آش باید پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. کمی بعد تکه‌های گوشت و گوجه فرنگی را اضافه کنید.

برنج، عدس و لپه را در قابلمه بریزید و اجازه دهید مواد برای یک ساعت بپزند. در ادامه سبزی آش را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. نیم ساعت بعد آش شوربای شما آماده است.

آش شوربا ترکیه

برای درست کردن این آش از ترکیب عدس قرمز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، زیره، لیمو تازه و نعنا خشک استفاده می‌شود. برای شروع باید سیب زمینی را خرد و در مقداری روغن سرخ کنید.

بعد از سیب زمینی، پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید و بعد کمی فلفل و زیره به مواد اضافه کنید. سیب زمینی سرخ شده و عدس را به ماهیتابه اضافه کنید و کمی بعد پوره گوجه فرنگی را نیز در ماهیتابه بریزید.

بعد از این که آب اضافه گوجه فرنگی بخار شد، مواد را در قابلمه بریزید و ۲ لیوان آب به آن اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن بگذارید تا مواد برای نیم ساعت بپزند.

سپس مواد شوربا را با گوشتکوب برقی یا مخلوط کن میکس کنید. در ادامه مقداری نعنا خشک و لیمو به آش اضافه و آن را سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش برنج

آش شوربا عربی

برای درست کردن آش شوربای عربی باید از ترکیب گوشت، نخود، پیاز، رب، سیر، جعفری خرد شده، گندم و کرفس خرد شده استفاده کنید. برای شروع پیاز را با سیر و گوشت در روغن سرخ کنید. کمی بعد پوره گوجه و رب گوجه را اضافه کنید.

چند دقیقه بعد نخودها را اضافه کنید. مواد را برای ۵ دقیقه تفت دهید و سپس کرفس و جعفری خرد شده را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید. یک ساعت بعد گندم‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

شوربا با ماست

برای درست کردن این شوربا باید از ترکیب پیاز، سیر، ماست چکیده، گردوی خرد شده، آرد، دوغ و نعنا خشک استفاده کنید. در این روش ابتدا باید ماست را با آب سرد رقیق کنید. پیاز را در روغن تفت دهید و بعد نمک، فلفل، زردچوبه و نعنا را اضافه کند.

در ادامه گردوی خرد شده و آرد را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و بعد ماست رقیق شده را اضافه کنید. مجدد مواد را هم بزنید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید آش به آرامی بجوشد و غلیظ شود.

شوربا با گوشت قلقلی

در این روش باید از ترکیب ماش، پیاز، سبزی آش، لپه، گوشت چرخ کرده، برنج نیم دانه و نعنا خشک استفاده کنید. برای پخت این آش برنج، ماش و لپه را همراه با آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید و خوب ورز دهید. مایه گوشتی را به صورت قلقلی آماده کنید و در قابلمه آش بریزید.

بعد از چند دقیقه سبزی آش را اضافه کنید. اجازه دهید آش برای ۲ ساعت بپزد و جا بیفتد. قبل از سرو آش می‌توانید مقداری ماست و نعنا داغ به آن اضافه کنید.

شوربا با گوشت قلقلی

شوربا با عدس

برای درست کردن این شوربا از ترکیب ماست، عدس، آرد گندم، زرده تخم مرغ، رشته آش و سیر استفاده می‌شود. برای پخت این آش باید عدس‌ها را همراه با آب در قابلمه بریزید تا بپزند. در ادامه رشته آشی را اضافه کنید.

ماست را با آرد گندم و زرده تخم مرغ ترکیب کنید و خوب هم بزنید و سپس در آش بریزید. کمی نمک و فلفل به آش بزنید و سیرها را رنده و در روغن تفت دهید و به آش اضافه کنید. بعد از این که آش جا افتاد آن را با نعنا داغ تزیین کنید.

شوربا با برنج شوربا جنوبی

جنوبی‌ها برای درست کردن آش شوربا از ترکیب دال عدس، برنج، رب گوجه فرنگی، گوشت چرخ کرده، پیاز، آویشن، جعفری و آبغوره استفاده می‌کنند. در این روش باید عدس و برنج را همراه با آب بپزید.

یک عدد پیاز را با فلفل سیاه و زردچوبه و آویشن تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. کمی بعد گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده و ادویه ترکیب کنید و به صورت کوفته قلقلی درست کنید.

سپس قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید. حالا همه مواد را در قابلمه عدس و برنج بریزید. جعفری خرد شده، آبغوره و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش شوربا

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش شوربا اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این آش می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از حبوبات مختلف استفاده کنید.اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید برای پخت این آش از مقداری سبزی خشک استفاده کنید.برای مزه دار کردن این آش می‌توانید مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.در طرز تهیه آش مخصوص سرماخوردگی می‌توانید به جای لپه از مقداری عدس استفاده کنید.برای خوشمزه‌تر شدن این آش می‌توانید مقداری دنبه گوسفندی به آن اضافه کنید.برای پخت آش شوربا بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش شوربا و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر