طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی+ نکات کلیدی

آش شلغم یکی از پرخاصیت‌ترین انواع آش برای سرماخوردگی است که اصالت آن به خراسان جنوبی برمی‌گردد. این غذا سرشار…
طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی+ نکات کلیدی

آش شلغم یکی از پرخاصیت‌ترین انواع آش برای سرماخوردگی است که اصالت آن به خراسان جنوبی برمی‌گردد. این غذا سرشار از مواد مغذی و مخصوص روزهای سرد پاییز و زمستان است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش شلغم و همه فوت‌وفن های درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن آش شلغم خوشمزه بدون گوشت ابتدا باید برنج را بخیسانید و شلغم‌ها را بشویید و خرد کنید. پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید و بعد سیر و ادویه‌ها را اضافه کنید. عدس و ماش را همراه با سیر و پیاز و مقداری آب در قابلمه بریزید تا حبوبات بپزند. بعد از پخت عدس و ماش، برنج را به قابلمه اضافه کنید. سپس شلغم و سبزی آش را در قابلمه بریزید. اجازه دهید آش جا بیفتد، بعد مقداری نمک و آبلیمو در آن بریزید و آش را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

برای درست کردن این آش با گوشت چرخ کرده باید گوشت و پیاز و ادویه را ترکیب و به صورت کوفته قلقلی آماده کنید. سپس کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید و بعد از پخت برنج و حبوبات در آش بریزید. برای پخت آش شلغم و اسفناج نیز باید سبزی آش را حذف و به جای آن از اسفناج استفاده کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه این آش می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم برای آش شلغم

عدس۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارماش۱/۲ لیوام فرانسوی دسته‌داربرنج نیم دانه۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارشلغم۵ تا ۶ عددپیاز۲ عددسبزی آش (تره، اسفناج، جعفری، گشنیز و کمی شوید)۳۵۰ گرمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمسیر۳ حبهنعنا داغبه مقدار لازمآبلیمو یا آبغورهبه مقدار لازمآببه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت

مدت زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۱۵۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: برنج را بخیسانید

برای شروع باید برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید. سپس آن را در یک ظرف آب گرم بریزید و برای نیم ساعت تا ۲ ساعت بخیسانید.

مرحله دوم: شلغم‌ها را خرد کنید

شلغم‌ها را بشویید و بعد پوست آن‌ها را جدا کنید. در ادامه شلغم‌ها را به صورت مکعبی خرد کنید و برای درست کردن آش کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش جو

مرحله سوم: پیاز، سیر و ادویه‌ها را در روغن سرخ کنید

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد یا رنده کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را برای چند دقیقه تفت دهید. بعد از اینکه پیازها سبک شدند، سیر رنده شده را اضافه و چند دقیقه با پیازها در روغن سرخ کنید. در ادامه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به مواد بزنید.

مرحله چهارم: ماش و عدس را بپزید

در این مرحله باید ماش و عدس را همراه با سیر و پیاز سرخ شده و چند لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید حبوبات به طور کامل بپزند.

مرحله پنجم: برنج را به قابلمه اضافه کنید

بعد از این که ماش و عدس پختند، باید آب اضافه برنج را خالی کنید و آن را در قابلمه بریزید. شعله گاز را کم کنید تا برنج به آرامی بپزد و نرم شود.

مرحله ششم: شلغم و سبزی آش را اضافه کنید

صبر کنید تا برنج بپزد و بعد شلغم‌های خرد شده را در قابلمه بریزید. چند دقیقه بعد می‌توانید سبزی آش را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن سبزی آش به هیچ عنوان درب قابلمه را روی آن نگذارید، این کار موجب بدرنگ و کدر شدن آش می‌شود. حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آش جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش لبو

مرحله هفتم: نعنا داغ را آماده کنید

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید آن را روی حرارت قرار دهید. سپس نعنا خشک را به آن اضافه کنید. بعد از ۳۰ ثانیه شعله گاز را خاموش کنید تا نعنا نسوزد. اگر این آش را برای سرماخوردگی آماده می‌کنید، بهتر است از نعنا داغ استفاده نکنید.

مرحله هشتم: آش را سرو کنید

حدود ۱۰ دقیقه بعد، آش را بررسی کنید و اگر جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید. برای مزه دار کردن آش مقداری نمک و آبلیمو یا آبغوره به آن اضافه کنید. در ادامه آش را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزیین کنید. برای تزیین این آش می‌توانید از مقداری کشک نیز استفاده کنید.

طرز تهیه آش شلغم با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه آش شلغم با گوشت چرخ کرده

برای درست کردن این آش با گوشت چرخ کرده باید یک عدد پیاز را با گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید. سپس مایه گوشتی را برای چند دقیقه ورز دهید. در ادامه مقدار کمی از گوشت را بردارید و آن را به صورت گلوله کوچک یا کوفته ریزه درست کنید. همه گوشت را به صورت کوفته ریزه آماده کنید و در سینی بچینید.

در ادامه کوفته‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. سایر مراحل پخت این آش مثل روش قبل است. بعد از پخت حبوبات و برنج نیم دانه باید قلقلی‌ها را در آش بریزید و اجازه دهید به طور کامل بپزند. سپس می‌توانید سبزی آش و سایر چاشنی‌ها را به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش برگ چغندر

طرز تهیه آش شلغم و اسفناج

برای درست کردن این آش باید سبزی آش را حذف کنید و به جای آن تنها از مقداری اسفناج خرد شده استفاده کنید. سایر مراحل پخت این آش مثل روش‌های قبل است.

نکات و فوت‌وفن ‌های طرز تهیه آش شلغم خوشمزه

نکات و فوت‌وفن ‌های طرز تهیه آش شلغم خوشمزه

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش شلغم اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای پخت این آش می‌توانید به جای عدس و ماش از لپه یا بلغور جو نیز استفاده کنید.برای درست کردن این آش می‌توانید به جای سبزی آش تنها از ترکیب اسفناج و گشنیز خرد شده استفاده کنید.مقدار سیری که به این آش اضافه می‌کنید، سلیقه‌ای است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.در تمام مراحل درست کردن این آش باید هر چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد.در طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی بهتر است به جای اضافه کردن پیاز سرخ شده از پیاز به صورت خام استفاده کنید.برای مزه دار کردن این آش می‌توانید از مقداری قره قروت یا سرکه به جای آبلیمو و آبغوره استفاده کنید.اگر دوست ندارید شلغم را در آش احساس کنید، می‌توانید آن را به صورت ریز خرد یا رنده کنید و در آش بریزید.برای مزه دار کردن این آش می‌توانید از آب یا عصاره گوشت استفاده کنید.برای درست کردن آش شلغم دو نفره باید مواد اولیه به کار رفته در این آش را نصف کنید.طرز تهیه آش شلغم شیرازی درست مثل روش پخت این آش بدون گوشت است، تنها باید ماش را حذف کنید و به جای آن مقداری بلغور گندم در آش بریزید.در هر مرحله از پخت آش اگر آب آن کم شد، می‌توانید مقداری آب جوش به آش اضافه کنید.برای درست کردن آش شلغم پرخاصیت برای سرماخوردگی و زمستان می‌توانید یک تکه گوشت را به صورت جداگانه بپزید و بعد آن را ریش ریش کنید و در آش بریزید. این کار موجب کشدار شدن آش شما می‌شود.اضافه کردن مقداری آب قلم به این آش طعم فوق‌العاده‌ای می‌بخشد. به خاطر داشته باشید که قبل از اضافه کردن آب قلم حتما چربی‌های آن را بگیرید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش شلغم و همه نکات و فوت‌وفن های درست کردن آن اشاره شد. پیشنهاد می‌شود در فصول سرد سال این آش را برای جلوگیری از سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن آماده کنید. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید، حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر