طرز تهیه آش زیره خانگی؛ خوش‌طعم و مقوی

مناسب برای 5-6 نفر زمان آماده‌سازی 8-10 دقیقه زمان پخت 1-2 ساعت آش زیره یکی از غذاهای سنتی و قدیمی…
طرز تهیه آش زیره خانگی؛ خوش‌طعم و مقوی

مناسب برای

5-6 نفر

زمان آماده‌سازی

8-10 دقیقه

زمان پخت

1-2 ساعت

آش زیره یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که علاوه بر طعم و مزه بسیار جذاب و منحصربه‌فردی که دارد، از خواص و ارزش غذایی زیادی برخوردار است. این آش به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه آش زیره را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

برای طبخ این آش، ابتدا گوشت گوسفندی با پیاز را در قابلمه‌ای با آب بپزید تا نرم و پخته شود و آب آن به غلظت مناسبی برسد. سپس برنج را چند ساعت قبل خیسانده و در قابلمه دیگری با نمک و آب به آرامی بپزید تا دانه‌هایش نرم و له شوند.

گوشت پخته شده را له کنید و به تدریج برنج پخته شده را به آن اضافه و با هم ترکیب کنید. فلفل سیاه، زیره سیاه و پیاز سرخ کرده را به مخلوط اضافه کنید و اجازه دهید آش به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد تا طعم‌ها به خوبی ترکیب شوند.

در نهایت، آش زیره را در ظرف سرو بریزید و با زیره سیاه و پیاز سرخ شده تزیین و سرو کنید. رسپی این غذای سنتی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش زیره برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت گوسفندی با استخوان۲۰۰ گرمبرنج۳ پیمانهپیاز۱ عددپیاز سرخ کرده۲ قاشق سوپ‌خوریزیره سیاه۲-۳ قاشق چای‌خوریفلفل سیاه۱/۴ قاشق چای‌خورینمکبه مقدار لازمرب گوجه فرنگی (اختیاری)۱ قاشق غذاخوری

مرحله اول: گوشت را بپزید

گوشت گوسفندی با استخوان را کاملاً بشویید و تمیز کنید. گوشت را در قابلمه مناسبی بریزید.

پیاز را پس از شستن و پوست گرفتن خرد کنید و به گوشت‌های درون قابلمه بیفزایید.

مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا روی سطح گوشت را بگیرید.

قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و منتظر بمانید تا محتوای درون آن به نقطه جوش برسد.

سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. ۶۰-۷۰ دقیقه‌ای زمان دهید تا گوشت به آرامی بپزد و نرم شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش گوشت

مرحله دوم: برنج را بپزید

برنج را تمیز کنید و بشویید. بهتر است از چند ساعت قبل از پخت برنج را در آب بخیسانید تا روند پخت سریع‌تر انجام شود.

برنج‌های خیسانده شده را در قابلمه دیگری بریزید و مقداری نمک و آب به قابلمه اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و زمان دهید تا برنج به آرامی بپزد و دانه‌هایش کاملاً نرم و له شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله سوم: گوشت و برنج را با هم ترکیب کنید

استخوان‌های گوشت پخته شده را از آن جدا کنید و گوشت را کمی بکوبید تا له شود.

در یک قابلمه بزرگ، گوشت پخته شده را بریزید. سپس برنج پخته شده را به همراه آب آن به تدریج و کم‌کم به گوشت اضافه و با هم ترکیب کنید.

مرحله چهارم: ادویه‌ها و پیاز سرخ کرده را اضافه کنید

فلفل سیاه، زیره سیاه و پیاز سرخ کرده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مواد به طور یکنواخت مخلوط شوند.

اگر آش خیلی غلیظ است کمی آب در این مرحله به آن اضافه کنید. اگر تمایل به استفاده از رب گوجه فرنگی دارید در همین مرحله آن را با کمی روغن تفت دهید و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.

قابلمه را با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید و اجازه دهید آش به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزد تا تمام طعم‌ها به خوبی در آش با هم ترکیب شوند.

پس از این که آش به غلظت مناسب رسید می‌توانید میزان نمک و فلفل را بسته به ذائقه خود تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش آلو

مرحله پنجم: آش را تزیین و سرو کنید

پس از پخت کامل، آش را در ظرف سرو بریزید و با زیره سیاه و پیاز سرخ کرده تزیین کنید.

آش زیره شما آماده سرو است و می‌توانید آن را همراه با نان تازه و سبزیجات دلخواه میل کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه آش زیره

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه آش زیره

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم آش زیره اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

گوشت را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید تا در هنگام پخت زودتر پخته شود و طعم بیشتری به آش بدهد.زیره سیاه تازه طعم و عطر بهتری به آش می‌دهد.دقت کنید که میزان آب در قابلمه مناسب باشد تا آش به غلظت دلخواه برسد.اطمینان حاصل کنید که گوشت به طور کامل پخته و نرم شده است.هنگام پخت آش، به طور منظم هم بزنید تا از چسبیدن برنج به قابلمه جلوگیری شود.میزان فلفل سیاه و زیره را به دلخواه و بسته به سلیقه خود تنظیم کنید.می‌توانید از سبزیجات تازه مانند جعفری و گشنیز برای تزیین آش استفاده کنید.سبزی‌های تازه را در پایان پخت اضافه کنید تا طعم و رنگ بیشتری به آش بدهد.به جای آب ساده، می‌توانید از آب مرغ برای پخت آش استفاده کنید تا طعم غنی‌تری داشته باشد.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این آش خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه آش زیره از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر