- 2024-12-16
- 9 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه آجیل پلو یلدایی+ نکات و رازهای پخت
آجیل پلو یکی از محبوبترین و مجلسیترین غذاهایی است که میتوانید برای دورهمی شب یلدا آماده کنید. این غذای اصیل با ظاهر رنگارنگ و جذابی که دارد میتواند رنگ و لعاب زیبایی به میز شام یلدای شما بدهد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه آجیل پلو را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا برنج را خیس کنید. پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید. سپس مرغ را به تکههای یکدستی برش دهید و به پیازها اضافه کنید تا رنگ آن تغییر کند. سپس برگ قیسی، خلال بادام، پسته و زرشک را به مرغ اضافه و با هم مخلوط کنید.
برنج نیمپز شده را به همراه مخلوط مرغ و آجیل لایه به لایه در قابلمه بریزید. اجازه دهید برنج به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه دم بکشد. در نهایت، آجیل پلو را با پسته یا دانههای انار تزیین و سرو کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آجیل پلو
برنج۴ پیمانهپیاز۲ عددمرغ بیاستخوان۵۰۰ گرمزرشک۳۰۰ گرمبرگه زردآلو و قیسی۸۰۰ گرمخلال پسته۲۰۰ گرمخلال بادام۲۰۰ گرمزعفران۱ قاشق چایخوریکرهبه مقدار لازمنمک و فلفلبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه آجیل پلو
مدت زمان آمادهسازی: ۱-۲ ساعتمدت زمان پخت: ۴۰-۵۰ دقیقهمناسب برای: ۶-۵ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی برنج، برگ زردآلو و زرشک
برنج را تمیز کنید و بشویید. آن را با مقداری آب بخیسانید. خیساندن برنج پیش از پخت موجب بهتر شدن طعم و ظاهر برنج شما میشود.
زرشک، برگهای زردآلو و قیسی را نیز پس از شستن در کاسهای جداگانه خیس کنید.
مرحله دوم: سرخ کردن پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو پیازها را به صورت نگینی خرد کنید.
در تابه مناسبی مقداری روغن و کره بریزید. پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرصع پلو ایرانی
مرحله سوم: اضافه کردن مرغ
مرغ را بشویید و با کمک چاقو آن را به ابعاد مکعبی یکسانی برش زنید.
مرغهای خرد شده را به محتوای درون تابه اضافه کنید و تفت دهید تا مرغها تغییر رنگ دهند و بوی خامی آنها گرفته شود.
سپس مقداری نمک، فلفل و محلول زعفران به مرغها اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید.
مرحله چهارم: افزودن برگ قیسی
برگهای قیسی را درون آبکش یا صافی کوچکی بریزید تا آب اضافیشان گرفته شود.
سپس به محتوای درون تابه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله پنجم: افزودن خلال بادام و پسته
خلال بادام و پسته را به محتوای درون تابه اضافه کنید.
مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید.
۱۰-۱۵ دقیقهای زمان دهید تا مواد به آرامی کمی بخارپز شوند.
مرحله ششم: تفت دادن زرشک
زرشک را در آبکش کوچکی بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود. آن را با مقداری کره در تابه کوچکی بریزید و فقط در حد چند ثانیه تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد.
در این مرحله به دلخواه میتوانید مقداری شکر به زرشک اضافه کنید.
زرشک را نیز به محتوای درون تابه اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زنجبیل پلو
مرحله هفتم: آبکش کردن برنج
قابلمه مناسبی را آب کنید و روی حرارت گذارید.
منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش رسد. سپس برنج خیسانده شده را به همراه مقداری نمک و روغن به آب در حال جوش اضافه کنید.
۴-۶ دقیقهای زمان دهید تا برنج نیم پز شود. سپس آن را در آبکش بریزید و با آب سرد بشویید.
کمی زمان بدهید آب اضافی برنج گرفته شود.
مرحله هشتم: ترکیب همه مواد و پخت غذا
کف قابلمه را کمی با کره چرب کنید. بسته به سلیقهتان میتوانید سیب زمینی یا نان را به عنوان ته دیگ قرار دهید.
سپس یک لایه از برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید. بعد از آن مخلوط برگهها، مرغ، خلال بادام و پسته و زرشک را به صورت لایهای بر روی برنج قرار دهید.
این کار را تا پایان یافتن مواد اولیه ادامه دهید و مقداری محلول زعفران روی آجیل پلو بریزید.
در نهایت درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا آجیل پلو ۴۰-۵۰ دقیقه دم بکشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نارنگی پلو
مرحله نهم: تزیین و سرو غذا
پس از پخت آجیل پلو را در ظرف سرو بریزید و با خلال پسته یا دانههای انار آن را تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آجیل پلو
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم آجیل پلو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
میتوانید از گوشت گاو یا گوسفند نیز برای طعم متفاوت استفاده کنید.برنج را حداقل چند ساعت قبل از پخت در آب نمک بخیسانید تا در زمان پخت بیشتر قد بکشد.هنگام مخلوط کردن برنج با مواد دیگر، به آرامی عمل کنید تا دانهها شکسته نشوند.از دمکنی دور درب قابلمه استفاده کنید تا بخار در داخل حفظ شود و برنج به خوبی دم بکشد.برای پخت آجیل پلو، از برنج ایرانی استفاده کنید تا عطر و طعم بهتری به غذا دهد.زرشکها را در آخر به پلو اضافه کنید تا طعم ترش و عطر آن حفظ شود.دم کشیدن پلو را با حرارت کم و زمان کافی انجام دهید تا برنج به خوبی پخته و طعمها به هم آمیخته شوند.برای تنوع در بافت و طعم این غذا میتوانید از گردو یا پسته خرد شده استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این آجیل پلو یا جواهر پلو خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه این غذا از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه