طرز تهیه آب زرشک خانگی+ مراحل گام به گام و نکات مهم

آب زرشک طبیعی یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌ها برای پاکسازی کبد و سلامت بدن است که می‌توانید به راحتی آن را…
طرز تهیه آب زرشک خانگی+ مراحل گام به گام و نکات مهم

آب زرشک طبیعی یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌ها برای پاکسازی کبد و سلامت بدن است که می‌توانید به راحتی آن را در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آب زرشک خانگی به ۲ روش با زرشک تازه و خشک آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن آب زرشک با زرشک تازه باید زرشک‌ها را بشویید و بعد مقداری آب جوش روی آن‌ها بریزید. حدود ۲۴ ساعت این ترکیب را در یخچال قرار دهید و بعد مخلوط آب و زرشک را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید. در آخرین مرحله باید مواد را از صافی رد کنید و در صورت تمایل با شکر ترکیب کرده و بنوشید.

برای درست کردن این نوشیدنی با زرشک خشک می‌توانید زرشک را برای چند دقیقه تا چند ساعت بخیسانید. سپس آن را همراه با آب در قابلمه بریزید و بجوشانید و بعد از صافی رد کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه آب زرشک خانگی می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم برای آب زرشک

زرشک تازه۲۵۰ گرمآب سرد۶ لیوان فرانسوی دسته‌دارشکر (اختیاری)به مقدار لازم

طرز تهیه آب زرشک با زرشک تازه

مدت زمان آماده‌سازی: ۱۰ دقیقهمدت زمان انتظار: ۲۴ ساعتدرجه سختی: آسانمناسب برای: ۶ تا ۸ نفر

مرحله اول: زرشک‌ها را آماده کنید

برای شروع باید زرشک‌ها را از خوشه جدا کنید و با آب سرد چند دور بشویید تا کاملا تمیز شود. سپس آن‌ها را در یک ظرف مناسب بریزید.

مرحله دوم: مقداری آب جوش روی زرشک‌ها بریزید

یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و بعد از این که آب جوشید، آن را روی زرشک‌ها بریزید. مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که روی زرشک‌ها را بپوشاند. اجازه دهید آب کمی خنک شود و بعد آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله سوم: آب زرشک را آماده کنید

زرشک‌ها را همراه با آب در مخلوط کن بریزید و میکس کنید. سپس این ترکیب را از صافی رد کنید و در یک بطری بریزید. در صورت تمایل در این مرحله می‌توانید شکر را اضافه و سپس این نوشیدنی خوش طعم را میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت زرشک

طرز تهیه آب زرشک با زرشک خشک

برای درست کردن آب زرشک با زرشک خشک باید زرشک‌ها را بشویید و در مقداری آب بخیسانید تا نرم شوند. در ادامه زرشک‌ها را همراه با آب در قابلمه بریزید و برای نیم ساعت روی حرارت قرار دهید. سپس آن را از صافی رد کنید تا آب زرشک شما آماده شود.

چگونه تلخی آب زرشک را بگیریم؟

جوشاندن بیش از حد زرشک موجب تلخ شدن مزه آب زرشک می‌شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید زرشک‌ها را روی حرارت ملایم قرار دهید و حداکثر به مدت نیم ساعت بجوشانید.

برای گرفتن تلخی آب زرشک حتما آن را از صافی رد کنید و بعد میل کنید. اگر طعم آب زرشکی که آماده کرده‌اید تلخ به نظر می‌رسد، می‌توانید مقداری شکر به آن اضافه کنید تا مزه آن متعادل‌تر شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آب زرشک

ماندگاری آب زرشک

ماندگاری آب زرشک تازه در یخچال حدود یک هفته است و بعد از آن آب زرشک به تدریج ترش و گازدار می‌شود. اضافه کردن شکر به آب زرشک، ماندگاری آن را کاهش می‌دهد و در این صورت باید آن را طی چند روز مصرف کنید تا کپک نزند.

در صورتی که آب زرشک را قبل از مصرف بجوشانید، ماندگاری آن بیشتر از یک هفته می‌شود. برای افزایش ماندگاری این نوشیدنی می‌توانید آن را در ظرف در بسته بریزید و در فریزر قرار دهید، با این روش می‌توانید تا یک سال از آب زرشک تازه استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آب پرتقال خانگی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آب زرشک

در این مقاله به چند نکته طلایی برای درست کردن آب زرشک خانگی اشاره شده است. با ما همراه باشید.

اضافه کردن شکر به این نوشیدنی اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.برای درست کردن آب زرشک می‌توانید از هر نوع زرشکی که در دسترس دارید استفاده کنید، اما بهتر است از زرشک آبگیری که به عنوان زرشک کوهی یا سیاه نیز شناخته می‌شود و هسته‌های ریزی دارد استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید برای مزه دار کردن آب زرشک به جای شکر از مقداری نمک استفاده کنید.جوشاندن زرشک ماندگاری آب زرشک را افزایش می‌دهد، اما موجب از بین رفتن بخش زیادی از ویتامین‌های آن می‌شود.برای خیساندن زرشک‌ها حتما از ظرف غیرفلزی استفاده کنید.برای درست کردن آب زرشک بهتر است به ازای هر ۲۵۰ گرم زرشک از ۶ لیوان آب استفاده کنید.اگر آب زرشکی که آماده کرده‌اید غلیظ است، می‌توانید مقداری آب به آن اضافه کنید.در صورتی که مزه آب زرشک ترش است، می‌توانید از مقداری نمک یا شکر برای متعادل کردن طعم آن استفاده کنید.بهترین زمان مصرف آب زرشک برای کبد چرب، یک لیوان به صورت ناشتا و یک لیوان شب‌ها قبل از خواب است.طبع آب زرشک سرد و خشک است و از همین رو افراد سرد مزاج نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند.برخی افراد ممکن است بعد از مصرف آب زرشک دچار تهوع، اسهال، یبوست و گرفتگی معده شوند.خانم‌های باردار و شیرده بهتر است قبل از مصرف آب زرشک خانگی با پزشک خود مشورت کنند.هر لیوان آب زرشک تازه حدود ۱۱۰ کالری دارد.اگر به گلودرد و سرفه مبتلا هستید، به هیچ عنوان از آب زرشک استفاده نکنید.در صورت تمایل می‌توانید مقداری گلاب و عرق هل به آب زرشک خود اضافه کنید.برای صاف کردن آب زرشک می‌توانید از الک با یک پارچه نازک استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آب زرشک خانگی اشاره شد. شما می‌توانید این نوشیدنی خوش طعم را در مدت زمانی کوتاه آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر تجربه درست کردن آب زرشک خانگی را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر