- 2025-01-15
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
طبل توخالی بلاگرها – سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، مدتی است درفضای مجازی بهخصوص اینستاگرام، بلاگرها و اینفلوئنسرهای زیادی را میبینیم که اقدام به سفرهای داخلی و خارجی پشتسرهم به مقاصدی همچون دبی، ترکیه،امارات،هندوستان وهمچنین کشورهای آفریقایی واروپایی میکنند. درهتلها و اقامتگاههای لوکس و شیک این کشورها اسکان میگزینند و مدام امکانات رفاهی و تفریحات لاکچری این اماکن و مراکز را در قالب پستهایی به نمایش میگذارند.
منوهای غذایی این رستورانها را به رخ دنبالکنندگان میکشند و اغراقآمیز از رفاه، آسایش و آرامش وصفناپذیر و غیرقابل باور این سفرها صحبت میکنند. اما اینطور که معلوم است سفرهای مستمر بلاگرها و اینفلوئنسرها برای تبلیغ و درآمدزایی است و هزینه سفر آنها توسط شرکتها یا کمپانیهای قدرتمند تبلیغاتی تامین میشود؛چیزی که دنبالکنندگان چنین صفحاتی به این بعد قضیه توجهی نمیکنند و آنچه میبینند ظواهر و امکانات رفاهی این سفرها و افزایش توقعات و نارضایتی از نرسیدن به این امکانات رفاهی است.
نمایش ساختگی یک زندگی ایدهآل
دکتر حدیث غفاریخلیق، روانشناس، مشاور و مدرس دانشگاه میگوید: یکی از کارهایی که بلاگرها باید انجام دهند نمایش یک زندگی ایدهآل، بدون تنش و شاد است که علاوه بر اثرات منفی که روی خود بلاگرها دارد، تاثیرات مخربی هم بر دنبالکنندگان میگذارد. وقتی دنبالکنندگان درگیرمقایسه زندگی خود با بلاگرها میشوند، باطن زندگی خودرا با ظاهر زندگی آنها مقایسه میکنند و به یک نتیجهگیری نادرست میرسند. زندگی بلاگرها نمایش کاذب وساختگی تکهها و لحظاتی ایدهآل، شاد، بینقص و گاه تجملی است. دنبالکردن چنین بلاگرهایی میتواند موجب بروزکاهش اعتمادبهنفس، مصرفگرایی،نارضایتی از زندگی و بروز یکسری اختلالات روانی همچون افسردگی، انزوا، تنش واضطراب دردنبالکنندگان شود.این نوع بلاگرهاافرادراازواقعیات و اهدافی که میتوانند به آن برسند دور و آنان را دچارتخیلات و رویاهایی دورازواقع میکنند که زندگی را به سمت نابودی یا سکون میبرد.
تمرکز بر کودک و نوجوان
یکی از اهداف اصلی تبلیغات رسانهای تمرکز بر کودکان و نوجوانان است، زیرا این رده سنی قدرت تفکر و تجزیهوتحلیل سادهای دارند و بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرند و راحتتر میتوانند جذب یکسری از بلاگرها و تبلیغات شوند و طعمه آسانتری برای شرکتهایی هستند که میخواهند فروش بالاتری داشته باشند. متاسفانه امروزه سبک زندگی، نوع پوشش، روابط، ظواهر و … به مدد این شبکهها در حال تغییر و در جامعه در حال ترویج است. اثرات منفی این تبلیغات و تغییرات، گاهی بلندمدت بوده و آسیبهای جبرانناپذیر و بار منفی بالایی به همراه دارد.
به اعتراف بلاگرها
نکته جالب اینکه بهتازگی برخی از بلاگرهای معروف گزارشهایی از زندگی واقعی خود را به مخاطبان ارائه دادهاند. هدف این بلاگرها کمک به افرادی است که قصد دارند وارد این فضا شوند تا با نگرشی واقعگرایانهتر پا به این عرصه بگذارند و از مواجهه با چالشها جلوگیری کنند. این بلاگرها به مخاطبانشان میگویند: آنچه شما در زندگی ما میبینید با آنچه در واقعیت وجود دارد تفاوت فاحشی دارد. آنان بلاگری را شغل خود عنوان میکنند که مانند سایر شغلها چالشهای زیادی دارد. این بلاگرها توصیه میکنند بلاگری را جایگزین شغل ثابت نکنید و به این واسطه از ادامه تحصیل، زندگی یا فعالیتهای اجتماعی در محیط حقیقی دور نشوید.
دنیای واقعی بلاگرها
اگر بلاگرها با شهرت و معروفیت بالایی مواجه هستند و محصولات و سفرهای جدید و لاکچری دارند اما زندگیشان پر از استرس، اضطراب و چالش است، چون آنها هم باید با رقبای مجازیشان رقابت کنند، بر دنبالکنندگانشان بیفزایند و شرکتهای تبلیغی را راضی نگهدارند. بلاگرها بهعنوان کالاهای انسانی در دنیای تبلیغات و رسانه محسوب میشوند و خیلی وقتها شرکتها و کمپانیها، کارها و تبلیغاتی از آنها میخواهند که با ارزشهای فردیشان مغایرت و تعارض دارد و باب میلشان نیست و این سبب بروز فشار روانی زیاد، اضطراب و نارضایتی در آنان میشود و همین که باید در مواقعی برخلاف طبعشان شاد، خوشحال و پرانرژی به نظر برسند برایشان استرسزاست. درواقع ما فقط با ملاحظه و دنبالکردن بلاگرها شاهد لحظات شادشان هستیم اما با کمی تامل، تفکر و تعقل میتوانیم متوجه شویم که شادی، لذت و امکانات مفرح همیشه امکانپذیر نیست.
فاصلهتان را با دنیای مجازی حفظ کنید
دردنیای امروز ما نمیتوانیم دور ازشبکههای مجازی زندگی کنیم وبهنوعی مجبور هستیم در این دنیا باشیم. دکتر غفاریخلیق توصیه میکند که افراد زیاد خود را درگیر این فضاها و شبکهها و زندگی بلاگرها نکنند و یک فاصله متعادلی را با دنیای مجازی حفظ نمایند. افراد بهتر است روزانه بیش از یکساعت درگیر این دنیا نشوند و از دنبالکردن شبکههایی که فقط تبلیغ محصولاتی دارند که جزو ضروریات زندگی نیست اجتناب کنند. ماندگاری در این فضاها سبب شکلگیری یکسری نیازهای کاذب و غیرضرور در ذهن و فکر افراد میشود. افراد در کنار کسب اطلاعات از شبکههای مجازی سعی کنندازمجراهای دیگری مثل کتاب یا مصاحبت با افراد متخصص در هر زمینهای بر اطلاعات خود بیفزایند. این نکته را به ذهن بسپارید: برای بدبختشدن کافی است که خود را با دیگران مقایسه کنید و برای خوشبختی باید راهها و مسیرهای زیادی را سپری کنید.
ارسال دیدگاه