ضرورت وجود یک نهاد توسعه‌ای در بخش صنعت/ ایدرو به دنبال جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است  

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، فرشاد مقیمی، رئیس هیات عامل سازمان گسترش نوسازی و صنایع ایران (ایدرو) در نشست خبری افتتاح…
ضرورت وجود یک نهاد توسعه‌ای در بخش صنعت/ ایدرو به دنبال جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است  

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، فرشاد مقیمی، رئیس هیات عامل سازمان گسترش نوسازی و صنایع ایران (ایدرو) در نشست خبری افتتاح نخستین زیست‌پالایشگاه ایران و طرح دانش‌بنیان تولید انواع بیوایمپلنت در استان کرمانشاه، بیان کرد: سازمان گسترش در سال‌های گذشته، ماموریت‌های مختلفی را در بخش‌های گوناگون صنعتی به انجام رسانده است. این سازمان در ابتدا وظیفه سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف صنعتی کشور را بر عهده داشت. اگر از شمال تا جنوب و غرب کشور را بررسی کنیم، شاهد حضور پروژه‌های مختلفی همچون ماشین‌سازی‌ و تراکتورسازی در تبریز گرفته تا ماشین‌سازی و هپکو در استان مرکزی و بسیاری از مجموعه‌های صنعتی دیگر خواهیم بود. علاوه بر این، این سازمان در حوزه‌های نساجی و دانش‌بنیان نیز فعالیت کرده و هیچ‌گونه محدودیتی در نوع رشته صنعتی نداشته است.

مقیمی افزود: با توجه به اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، این سازمان اکنون تنها در مناطقی وارد می‌شود که بخش خصوصی توانایی انجام کار را ندارد یا به دلیل ریسک بالا رغبت به حضور ندارد. در چنین مواردی، سازمان گسترش وارد عمل می‌شود و به شراکت با بخش خصوصی پرداخته تا پروژه‌ها به سرانجام برسند. به عنوان نمونه، طرح بیواتانول در کرمانشاه که خوشبختانه به مرحله بهره‌برداری رسیده است، یکی از این پروژه‌ها است.

وی افزود: در پروژه بیواتانول به تولید اتانول برای اکتان افزا بنزین پرداخته می شود. در حال حاضر، ظرفیت تولید آزمایشی این طرح به حداکثر خود رسیده است و در چند روز آینده با حضور رئیس‌جمهور و هیات دولت در استان کرمانشاه به طور رسمی افتتاح خواهد شد. 

وی با بیان این که طرح بیواناتول باشت نیز در حال اجرا است، گفت: نیاز به تاسیس ۲۸ پروژه در این زمینه در کشور وجود دارد تا ۶ میلیون لیتر در روز تولید اتانول داشته باشیم. 

به گفته وی، همچنان وجود یک نهاد توسعه ای در بخش صنعت وجو دارد که ایدرو در حال پیگیری آن است. سازمان گسترش همچنان در حال سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی است که به دلیل ریسک یا نیاز به تکنولوژی بالا، بخش خصوصی قادر به سرمایه‌گذاری در آنها نیست.

مقیمی افزود: در بحث نوسازی و بازسازی صنعت نیز به دلیل چالش‌های موجود در کشور در زمینه انرژی و محیط زیست، این سازمان طرح‌های مختلفی را برای نوسازی و بهبود بنگاه‌های صنعتی در دستور کار قرار داده است. برای این منظور، پلتفرمی در حال آماده‌سازی است که به زودی رونمایی خواهد شد و به شرکت‌ها و بنگاه‌های صنعتی کمک خواهد کرد تا با استفاده از این طرح‌ها به بازسازی و نوسازی تجهیزات خود پرداخته و از فناوری‌های روز بهره‌مند شوند.

مقیمی عنوان کرد: این اقدامات با هدف بهبود وضعیت صنعت کشور، کاهش مصرف انرژی و کاهش آلایندگی‌ها انجام می‌شود. همچنین، در بسته سرمایه‌گذاری جدیدی که وزیر محترم صنعت به آن اشاره کرده‌اند، مجوزهایی برای نوسازی و بازسازی بنگاه‌های صنعتی صادر شده است.

وی بیان کرد: در نهایت، یکی از اهداف سازمان جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است تا بتواند پروژه‌های صنعتی را به سرانجام برساند. در طرح بیواتانول نیز این همکاری‌ها به صورت شراکتی با مردم انجام شده است. 

رئیس هیات عامل سازمان گسترش نوسازی و صنایع ایران درخصوص شکل گیری این پروژه‌ها گفت: هیئت وزیران، این طرح به عنوان طرح‌های سرمایه‌گذاری سازمان مورد تصویب قرار گرفت. برای اجرای این طرح، فعالیت‌ها آغاز شد. طبیعتاً چون ما تکنولوژی انجام این کار را نداشتیم، کشورهای مورد هدف که دارای تکنولوژی این کار بودند، با آن‌ها ارتباط برقرار شد. با تیم‌هایی مذاکراتی انجام شد و توافقاتی صورت گرفت، همچنین قراردادهایی نیز در مراحل پایانی امضا شد. منتها به دلیل شرایط تحریمی که به کشور حاکم شد، متأسفانه آن‌ها حاضر نشدند که این کار را با فعالیت‌های سازمان ادامه دهند و ما نتوانستیم پروژه را به سرانجام برسانیم.

مقیمی افزود: پس از این اتفاق، توانمندی‌ها و اراده‌ای که در سازمان باید شکل می‌گرفت، به تدریج شکل گرفت. همکاران ما در شرکت و مجموعه سازمان با ارتباطاتی که برقرار کردند، فهرستی از سازندگان داخلی را شناسایی کردند که می‌توانستند در این فرآیند کمک کنند و کار را ادامه دادند و به سرانجام رساندند. نهایتاً، با مشارکت قابل توجه سازندگان داخلی که بیش از ۴۸ شرکت داخلی هستند، این طرح به جایی رسید که امروز، که داریم با هم صحبت می‌کنیم، به ظرفیت اسمی خود رسیده است. یعنی ما در حال حاضر در حداکثر ظرفیت خود تولید می‌کنیم و این تولید، تولیدی پایدار شده است.

مقیمی گفت: این یکی از خبرهای خوب است که نه تنها کارخانه به بهره‌برداری رسیده، بلکه با فعالیت‌های ویژه‌ای که مهندسان، مدیران و همکاران ما در مجموعه شرکت انجام داده‌اند، اصلاحاتی در روش‌ها و مکانیسم‌های تولید صورت گرفته است. امروز، کارخانه در حداکثر ظرفیت خود تولید می‌کند.

وی اضافه کرد: موضوع بعدی مربوط به مصرف محصولات است. ما دو محصول اصلی از این کارخانه داریم. یکی مربوط به اتانول زیستی است که به عنوان اکتان افزای بنزین پیش‌بینی شده بود، اگرچه ما در سایر صنایع کشور نیز به این محصول نیاز داریم. اولویت اول ما تحویل محصول به مجموعه پالایشگاه‌ها بوده است، چرا که طرح را با تعهد به این موضوع که باید به مجموعه نفت تحویل بدهیم، آغاز کرده‌ایم. 

وی گفت: مراحل تأییدیه‌ها در مجموعه نفت نیز به پایان رسیده است. اولین قرارداد شرکت با یکی از پالایشگاه‌های بزرگ کشور منعقد شده و بقیه پالایشگاه‌ها نیز در حال آماده‌سازی زیرساخت‌ها برای استفاده از این محصول هستند. از سوی دیگر، ما نیز اعلام آمادگی کرده‌ایم که هر کسی در کشور آمادگی سرمایه‌گذاری در این پروژه را داشته باشد، به عنوان سرمایه‌گذار در سازمان پذیرا خواهیم بود و جلساتی برای همکاری برگزار می‌کنیم تا بتوانیم در بحث‌های مربوط به مکان و نحوه شروع کار به توافق برسیم.

مقیمی گفت: برای این منظور، سازمان چند نقطه را بر اساس ماموریت‌های خود شناسایی کرده است. در هفت استان کشور، اولویت‌های بالاتری برای آغاز این پروژه‌ها وجود دارد که نزدیکی به مواد اولیه و پالایشگاه‌ها از جمله این اولویت‌ها است. 

به گفته مقیمی، در طرح‌های دیگر نیز همچنان در حال فعالیت هستیم، یکی از این طرح‌ها در حوزه پزشکی است که مربوط به تولید ایمپلنت‌ها می‌شود. این پروژه‌ها با هدف کمک به بیماران و ارتقا کیفیت زندگی آن‌ها در حال پیگیری است.

معاون وزیر صمت گفت: این مدل‌ها از طرح‌ها نشان می‌دهد که با همکاری بخش خصوصی و دولتی، می‌توانیم پروژه‌های متنوعی را به نتیجه برسانیم. در طرح بیواتانول برای اولین بار در کشور، یک پروژه ۱۰۰ درصد دولتی به یک شرکت سهامی عام تبدیل شد که این تجربه موفقی برای ما بود. اکنون نیز در طرح‌های جدید، این مدل‌ها را ادامه می‌دهیم. این اقدامات، نه تنها به پیشرفت صنعتی کمک کرده، بلکه در زمینه‌های زیست‌محیطی و اجتماعی نیز تاثیرات مثبت زیادی داشته است.

منبع خبر

بیا تو صدا