• 2025-06-09
  • 2 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

ضرورت شفاف سازی فیش های نجومی برای اقناع  افکار عمومی و جنگلبانان/ لزوم توجه دولت به نیروها در دورافتاده ترین نقاط

به گزارش “سلامت نیوز” علی بناگر دبیر “اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران”درباره ماجرای “فیش های حقوقی”…
ضرورت شفاف سازی فیش های نجومی برای اقناع  افکار عمومی و جنگلبانان/ لزوم توجه دولت به نیروها در دورافتاده ترین نقاط

به گزارش “سلامت نیوز” علی بناگر دبیر “اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران”درباره ماجرای “فیش های حقوقی” منابع طبیعی در گفت وگو با سلامت نیوز تاکید کرد که سازمان منابع طبیعی باید با صداقت، موضوع فیش های حقوقی نجومی را شفاف سازی و افکار عمومی را اقناع کند.»

او گفت:« متاسفانه جنگلبانان و نیروهای استان ها و ستاد، علی الخصوص جنگلبانان و نیروهای خط مقدم در “سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور” از کمترین حاشیه امنیت معیشتی و حتی شغلی برخوردارند و این مهم، مربوط به این دولت و آن دولت نیست. همیشه این قشر مظلوم، مورد کم توجهی قرار گرفته اند و ماجرای فیش های حقوقی منتشر شده، جدای از چرایی و چگونگی، آتشی دیگر بر پیکره نیمه جان این عزیزان بود؛ چرا که انتشار این فیش ها که البته مهم ترین موضوع در آن قانونی یا غیر قانونی بودن آن است متاسفانه حس بی توجهی به نیروهای صف را در بین آنها تقویت کرد و ضرورت دارد سازمان متولی ضمن روشنگری و شفافیت در چهار چوب قانون، اجازه ندهد این موضوع منجر به سرخوردگی و بی انگیزگی نیروهایش شود؛ لذا دولت باید به صورت ویژه به تمام نیروهای منابع طبیعی و حفاظتی چه در مرکز و چه در دور افتاده ترین نقاط توجه داشته باشد.»

بناگر با تاکید بر اجتناب از نگاه و برخورد تقابلی و قضایی با کنشگران ، منتقدین و نیروهای دلسوز که سعی در اصلاح شرایط را دارند گفت:« اگر چه متاسفانه در سال های اخیر برخی رفتارها و کنشگری های شخصی و غیرکارشناسی و قدیس انگاری ها تبدیل به رویه شده است ولی باید از نگاه سلبی دوری کرد؛ چرا که هر نقدی می تواند به اصلاح امور کمک کند. همچنین همان طور که برای نیروهای ستادی رفاهیات و کمک هایی که حق شان است و بیشتر نیز باید باشد اخذ شد، بی توجهی به پرسنل استان ها که زحماتشان اگر از نیروهای ستادی بیشتر نباشد کمتر نیز نیست بر رییس سازمان فرض واجب است.»

او هشدار داد:« احاله دادن پیگیری های معیشتی استان ها به مدیران کل چیزی شبیه یک شوخی است؛ چرا که در استان ها مدیران کل در استانداری ها دست زیر دارند و اصولا منابع طبیعی در استان ها توسط مدیران ارشد استان جدی گرفته نمی شوند. بنابراین خود سازمان از طریق ریاست جمهوری و سازمان برنامه و استاندارها باید کارها را تسهیل و هدایت کند.»

کارت اعتباری برای نمایندگان

دبیر “اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران” افزود:« وقتی دولت ها به توصیه صریح مقام معظم رهبری در خصوص عدم استفاده از نمایندگان مجلس برای مناصب دولتی و وزارتخانه ها گوش نمی دهند نتیجه اش می شود وزرای جهادکشاورزی دولت های اخیر و عملکردشان در منابع طبیعی کشور گوش نمی دهند چنین اوضاعی پدید می آید. مقصر اصلی این اوضاع، البته مشخصا وزرای جهادکشاورزی دولت ها هستند که در دولت های مختلف به این سازمان به چشم یک قلک و یک کارت برای امتیاز دادن به نمایندگان مجلس و سرویس و خدمات دهی به سایر وزارت خانه ها و دولت نگاه می کنند. آنها حتی با منصوبین خود نیز همکاری لازم را ندارند.»

بناگر با اشاره به ورود نیروهای غیرمتخصص و منفعت طلب به سازمان منابع طبیعی و سردرگمی نیروهای ستادی شده است گفت:« متاسفانه ورود سیل نیروهای وارداتی پرمدعا و غیرمتخصص به سازمان منابع طبیعی که بعد از ورود به این سازمان پیچیده، به دنبال کسب تجربه و منافع بودند و استیلای آنها بر متخصصین سال ها پشت خط مانده و همزمانی آن با بازنشسته شدن نیروهای قدیمی و جنگلبانان با تعصب نسل اول، همراه شد و نیروهای باقیمانده مجبور شدند تحت مدیریت افراد کم صلاحیت کار کنند، شرایطی که باعث سردر گمی بیشتر نیروهای ستادی شده است. مجموع این عوامل، کار را به اینجا رسانده که در هشت سال اخیر حدود شش رییس سازمان آمدند و رفتند و نیروهای ستادی مجبور شدند این وضعیت را تحمل کنند. این شرایط بر کیفیت کارشان تاثیر منفی داشت. حال اگر نصف این تغییرات و عدم ثبات مدیریت به استان ها و شهرستان ها برسد تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل !

پیچیدگی مدیریت در منابع طبیعی

دبیر “اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران” تاکید کرد:« مدیریت در سازمان منابع طبیعی، نیاز به دانش فنی، حقوقی و اجتماعی دارد که آن را خاص کرده است؛ باید قبول کنیم که سازمان منابع طبیعی با توجه به پیچیدگی‌ مسائل مدیریتی آن، شامل ملغمه ای از عوامل و معیارهای فنی، حقوقی و اقتصادی و اجتماعی است و همین موضوع دشواری‌های مدیریت آنرا دو چندان می‌کند. به همین جهت داشتن کادر قوی و کاربلد و با تجربه که مجهز به تمام این دانش‌ها بوده و از ظرفیت‌های مدیریتی مسائل پیچیده هم برخوردار باشد یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای موفقیت برنامه های آن است.»

بناگر در انتها هشدار داد که عدم حضور این چنین نیروهایی مخصوصا در ستادهای تصمیم گیری می‌تواند منجر به تصمیمات مخرب در عرصه شود. او افزود:« توصیه ما این است که برای استفاده از ظرفیت مهم “تجربه” در بین کارشناسان، انتخاب افراد اصلح در بین مدیران موفق شهرستان ها و استان و دادن فرصت رشد به آنها نسبت به تکمیل کادر کارشناسی ستاد، اقدام و در تکمیل کادرهای شهرستان ها از فارغ التحصیلان لایق و مستعد دانشگاه‌های کشور در تخصص های مرتبط، بدون اعمال کوچک ترین رانت و پارتی، اقدام عاجلی صورت گیرد تا در آینده کمک حال سازمان باشند که این بهترین کمک به سازمان برای ارتقا جایگاه و کسب اعتبار اجتماعی که لازمه مدیریت قدرتمند است، خواهد بود.»

منبع خبر

بیا تو صدا