- 2025-05-22
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
سولانا دوباره سراغ عرضه موبایل به بازار رفت!+ جزئیات

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فرارو، سولانا جدیدترین نسخه گوشی خود با نام سیکر (Seeker)، را در آگوست ۲۰۲۵ به بازار عرضه میکند. پس از تجربه نهچندان موفق گوشی ساگا در سال ۲۰۲۳، این دومین تلاش شرکت سولانا برای ورود به بازار موبایلهای کریپتویی است. این بار سولانا با بهبودهای قابلتوجه در سختافزار و قیمتگذاری، قصد دارد جایگاه خود را در بازار موبایلهای کریپتویی تثبیت کند.
زمان عرضه و قیمت گوشی سیکر سولانا
گوشی Seeker قرار است بهصورت جهانی در تاریخ ۴ اوت ۲۰۲۵ (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) عرضه شود و قیمت پیشسفارش آن حدود ۵۰۰ دلار خواهد بود.
با توجه به تجربه نسخه پیشین (Saga) که در ایران بهصورت رسمی عرضه نشد، احتمال عرضه رسمی Seeker نیز در بازار ایران اندک ارزیابی میشود؛ با این حال، در صورت ورود غیررسمی و با احتساب نرخ دلار ۸۲ هزار تومانی و هزینههای مرتبط با واردات، میتوان قیمت نهایی این دستگاه را در بازه ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان پیشبینی کرد.
استقبال بی نظیر در مرحله پیش ثبت نام گوشی سیکر
گزارشات حاکی از آن است که پیشثبتنام برای نسل جدید گوشی سولانا از ۱۴۰هزار دستگاه در ۵۷ کشور فراتر رفته است. این در حالی است که نسل اول این موبایل کریپتویی، یعنی ساگا، در اولین روز رونمایی توانست تنها حدود ۲۵هزار پیشسفارش را ثبت کند و تا پایان ۳۰ ساعت اول این رقم به ۳۰ هزار واحد رسید.
با توجه به اینکه ساگا در طول سال اول عرضه کمتر از ۲٬۵۰۰ واحد فروش داشت، میتوان گفت استقبال اولیه از نسل جدید بیش از پنج برابر فراتر از نسل قبلی بوده است.
مشخصات فنی سیکر و مقایسه با نسخه قبلی ساگا
تفاوتهای کلیدی بین دو نسل گوشیهای سولانا در قیمت، سختافزار و قابلیتهای ذخیرهسازی خلاصه میشود.
همچنین دوربینهای ارتقایافته سیکر امکان ثبت تصاویر با کیفیت بالاتر را فراهم میآورند. در ادامه جدول مقایسه ای این امکانات آمده است:
ویژگی
سولانا سیکر
سولانا ساگا
پردازنده
مدیاتک Dimensity 7300
اسنپ دراگون 8 + کوالکام Gen 1
حافظه رم / ذخیرهسازی
۸ گیگابایت / ۱۲۸ گیگابایت
۱۲ گیگابایت / ۵۱۲ گیگابایت
صفحهنمایش
۶.۳۶ اینچ AMOLED
۶.۶۷ اینچ OLED
دوربین اصلی
۱۰۸ مگاپیکسل + ۱۳ مگاپیکسل + ۵۰ مگاپیکسل
۵۰ مگاپیکسل + ۱۲ مگاپیکسل اولتراواید
دوربین سلفی
۳۲ مگاپیکسل
۱۶ مگاپیکسل
باتری
۴۵۰۰ میلیآمپر ساعت، شارژ بیسیم
۴۰۰۰ میلیآمپر ساعت، شارژ سریع
سیستمعامل
اندروید ۱۴ با تمرکز بر وب تری
اندروید ۱۳ با Solana Mobile Stack
ویژگیهای امنیتی
SeedVault Wallet، Seeker ID
Seed Vault، اثر انگشت
قیمت اولیه
۵۰۰ دلار
۱۰۰۰ دلار
مقایسه گوشی جدید سولانا با رقبای غیرکریپتویی
نسل جدید گوشی سولانا برای موفقیت نیاز دارد ضمن تامین امکانات یک گوشی میان رده، تجربهای بهینه برای کاربران وب تری نیز ایجاد کند. بنابراین بر آن شدیم برای درک بهتری از جایگاه این دستگاه، آن را از لحاظ قیمت با گوشیهای همرده از برندهای دیگر مقایسه کنیم.
ویژگی
سولانا سیکر
شیائومی 13T پرو
وان پلاس 11R
قیمت
۴۵۰–۵۰۰ دلار
۶۰۰ دلار
۵۰۰ دلار
پردازنده
مدیاتک Dimensity 7300
مدیاتک Dimensity 9200
Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
رم
۸ گیگ
۱۲ گیگ
۱۲ گیگ
حافظه
۱۲۸ گیگ
۲۵۶ گیگ
۲۵۶ گیگ
دوربین اصلی
۱۰۸ + ۱۳ + ۵۰ مگاپیکسل
۵۰ + ۵۰ + ۵۰ مگاپیکسل
۵۰ + ۸ + ۲ مگاپیکسل
صفحهنمایش
۶.۳۶ اینچ AMOLED
۶.۷ اینچ AMOLED
۶.۷ اینچ Fluid AMOLED
امنیت
SeedVault Wallet, Seeker ID
اثر انگشت، چهره
اثر انگشت، چهره
ویژگیهای وب تری
دسترسی به Solana dApp Store 2.0
محدود
محدود
همانطور که در جدول بالا مشاهده میکنید، نسل جدید گوشی سولانا با گوشیهای میان ردهای مانند شیائومی 13T پرو و گوشی وان پلاس سری 11R رقابت میکند، اما مزیت اصلی آن در یکپارچگی با اکوسیستم سولانا و ویژگیهای امنیتی مهم نهفته است که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
آورده اصلی نسل جدید گوشی سولانا: امنیت کیف پول
سولانا سیکر با بهرهگیری از دو قابلیت ” SeedVault Wallet” و ” Seeker ID” یک لایهٔ امنیتی دوگانه ارائه میدهد که کلیدهای خصوصی را در تراشهای مجزا و رمزنگاریشده ذخیره میکند و برای دسترسی به داراییها نیازمند احراز هویت بیومتریک یا پینکد است.
همزمان، شناسهٔ دیجیتال یکتای Seeker ID روی زنجیرهٔ سولانا ثبت شده و با ترکیب بیومتریک و کلید خصوصی محلی امکان ورود و تأیید تراکنشهای محدودشده را بدون نیاز به سرورهای متمرکز فراهم میآورد. این ساختار بهگونهای طراحی شده که حتی در مواجهه با بدافزار یا حملات فیشینگ، بدون تأیید سختافزاری هیچ تراکنشی امضا نمیشود و تجربهای امن و روان برای کار با فضای ارز دیجیتال و شبکهٔ سولانا ایجاد میکند.
تأثیر عرضه اولیه نسل جدید گوشی سولانا در قیمت ارز سولانا
سرمایهگذاری تقریبی ۷۰ میلیون دلار از محل پیشخرید ۱۴۰٬۰۰۰ دستگاه Seeker بدون شک یک نقطه عطف در جذب توجه و منابع به اکوسیستم سولانا محسوب میشود، اما تأثیر مستقیم آن بر قیمت توکن SOL کمتر از چیزی است که بهظاهر به نظر میرسد.
این مبلغ عمدتاً صرف اکوسیستم موبایل و توکن بومی SKR خواهد شد و وارد خزانهی شبکهی اصلی سولانا نمیشود، بنابراین فشار خرید فیزیکی بر ارز دیجیتال سولانا محدود خواهد بود. با این حال، ورود چنین سرمایهای به شبکه نشاندهندهی افزایش اعتماد کاربران و توسعهدهندگان به حرفهایسازی زیرساختهای Web3 است و میتواند در میانمدت با جذب پروژهها و فعالیتهای بیشتر روی زنجیره بهصورت غیرمستقیم موجب تقویت تقاضای ارز سولانا شود.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه