سواستفاده فدراسیون عزیزی خادم از تیم ملی؛ فدراسیون فوتبال از سازندگان مستند تطهیر جادوگران شکایت می کند

به گزارش خبرورزشی، اکران فیلم خیابان سوم سئول در جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت جنجال ساز شده است. چهاردهمین جشنواره…
سواستفاده فدراسیون عزیزی خادم از تیم ملی؛ فدراسیون فوتبال از سازندگان مستند تطهیر جادوگران شکایت می کند

به گزارش خبرورزشی، اکران فیلم خیابان سوم سئول در جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت جنجال ساز شده است.

چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند «سینما حقیقت» این روزها در تهران و در سالن چارسو در حال برگزاری است. یکی از فیلم‌هایی که در این جشنواره شرکت کرده و دیشب اکران شد فیلم «خیابان سوم سئول» است.

فوتبالی درخصوص اکران این فیلم و جنجال هایش نوشت: این فیلم توسط محمودرضا رضایی که در زمان ریاست شهاب الدین عزیزی خادم در فدراسیون فوتبال مدیر رسانه‌ای تیم ملی بود تهیه و کارگردانی شده است. موضوع آن هم بررسی حواشی صعود تیم ملی ایران به جام‌های جهانی در سال‌های ۱۹۹۸، ۲۰۰۶، ۲۰۱۴، ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ است. 

رضایی از قبل راش‌هایی از بازی‌های تیم ملی را در دوره‌های مختلف جام جهانی ۱۹۹۸، ۲۰۰۶، ۲۰۱۴، ۲۰۱۸ در اختیار داشت، اما به سبب این که مدیررسانه‌ای تیم ملی شده بود، راش‌هایی از رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را در اختیار داشت که در اختیار هیچ شخص دیگری هم نبود.

بر اساس خبری که به فوتبالی رسیده است بخش حقوقی فدراسیون فوتبال با این استدلال که کارگردان این فیلم از تصاویر و راش‌های مربوط به تیم ملی در ادوار مختلف و به ویژه رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ و همچنین خود جام جهانی ۲۰۲۲ بدون اجازه فدراسیون فوتبال و بدون توجه به قوانین کپی رایت استفاده کرده است از کارگردان این فیلم به مراجع قضایی شکایت کرده است. البته این شکایت قبل از اکران عمومی فیلم بوده و ظاهرا فدراسیون فوتبال از محتوای این مستند باخبر بوده است. یکی از اعضای کادر بخش حقوقی فدراسیون فوتبال این خبر را در گفت و گو با فوتبالی تایید کرد و گفت مستندات این شکایت کامل شده و به زودی به مراجع قضایی ارائه خواهد شد.

علاوه بر این ماجرا محتوای این مستند، ظاهرا علیه مدیریت فدراسیون فوتبال در دوران مهدی تاج و سرپرستی حیدر بهاروند و همچنین سرپرستی میرشاد ماجدی پس از عزل موقت عزیزی خادم در فدراسیون فوتبال بوده و به عقیده بخش حقوقی فدراسیون در بخش‌های مختلف این فیلم مستند، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی و انتشار محتوایی بر خلاف حقیقت، صورت گرفته است. 

به عنوان مثال در جایی از این مستند، علی کفاشیان می گوید: «شما شک نکن هر آتش و هر فتنه ای که در فوتبال ایران بلند می شد از داخل فدراسیون بود و خیلی هایش از جانب کسانی بود که یا من را رقیب خودشان می دیدند یا من را مانعی برای برنامه هایشان!.» در همین لحظه که کفاشیان این جملات را برزبان می آورد، عکس دو نفره ای از کفاشیان و تاج نشان داده می شود و این طور می خواهد القا شود که مخاطب این حرفهای او مهدی تاج است و کسی که برای فوتبال ایران آتش و فتنه بلند کرده است، از نظر علی کفاشیان، مهدی تاج بوده است! 

باید دید که سرانجام این شکایت ها و پرونده ها به کجا خواهد انجامید. با دیدن مستند شاید شما هم اگر به جای تاج و بهاروند و ماجدی بود شکایت می‌کردید. منهای مراتب در بخش کپی رایت و تصاویر و راش‌های تیم‌های ملی خصوصا در جریان صعود به جام جهانی ۲۰۲۲ که کارگردان مستند، مدیررسانه ای تیم ملی بوده است، مطمئنا شکایت فدراسیون فوتبال می تواند برای سازندگان فیلم، دردسرساز شود. هر چند این مستند از اسکرین شات خبرها و ویدیوهای آرشیو سایت‌ها از جمله فوتبالی استفاده کرده و لوگوی سایت‌ها را هم نپوشانده بودند که البته باید هم چنین کاری می کردند!

منبع خبر