سرانه مصرف گوشت در ایران نیمی از میزان استاندارد جهانی است

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  تسنیم، علیرضا رئیسی امروز در نشست خبری در وزارت بهداشت با اصحاب رسانه به…
سرانه مصرف گوشت در ایران نیمی از میزان استاندارد جهانی است

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  تسنیم، علیرضا رئیسی امروز در نشست خبری در وزارت بهداشت با اصحاب رسانه به مناسبت برگزاری پویش ملی تغذیه سالم، اظهار کرد: تغذیه سالم موضوعی است که باید به آن توجه کافی داشته باشیم زیرا در دنیای جدید با تغییر ذائقه‌ها و فرآوری محصولات غذایی، نیاز به توجه به تغذیه سالم است.

وی افزود: بسیاری از بیماری‌هایی که در دنیا ایجاد می‌شود به دلیل رژیم غذایی افراد است. 

وی با بیان این‌که میزان مصرف هریک از مواد غذایی شامل پروتئین‌ها، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها، فیبر و سبزیجات باید در حد تعادل باشد، افزود: اگر فردی حتی بیش از حد موردنیاز بدنش آب بخورد ممکن است دچار مسمومیت با آب و رقیق شدگی خون شود بنابراین نباید برداشت اشتباهی درباره مصرف غذاها داشته باشیم.

وی با بیان این‌که پویش ملی تغذیه سالم امسال با شعار “روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم” از شنبه 17 آذر تا جمعه 30 آذر برگزار خواهد شد، بیان کرد: چربی‌های اشباع نباید بیش از حد مصرف شوند و سهم چربی در کالری مصرفی روزانه افراد نباید بیش از 10 درصد انرژی موردنیاز روزانه افراد باشد. چربی‌های غیراشباع نیز به دو دسته ساده و پیچیده تقسیم می‌شوند.

وی با بیان اینکه روغن‌گیری از دانه‌ها در حضور مشتری اصلا توصیه نمی‌شود، گفت: برای مثال اگر روغن کنجد مقابل چشم مشتری گرفته می‌شود مشخص نیست که دانه کنجد آن سم زدایی شده است یا خیر.

وی با بیان اینکه امنیت غذایی صرفا به معنای تامین و خرید غذا نیست، بیان کرد: امنیت غذایی شاخص‌های مختلفی دارد از جمله این‌که یک ممطقه تا چه میزان می‌تواند پاسخگوی نیازهای غذایی منطقه باشد، چه میزان از فرآورده‌های غذایی سالم استفاده می‌شود و وضعیت اقتصادی مردم برای دسترسی به غذاها چگونه است. اکنون در جهان کشورهای با درآمد پایین در بحث امنیت غذایی با مشکل مواجه هستند. کشور ما جزو کشورهای با درآمد متوسط از نظر سازمان جهانی بهداشت است. با گران شدن مواد غذایی اصلی مانند گوشت سفید و قرمز، سرانه مصرف آن کاهش می‌یابد. سرانه مصرف گوشت در جامعه سالم باید 75 گرم در روز باشد که الان برای هر نفر در کشور ما 35 گرم است‌ که تقریبا نیمی از سرانه درنظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: روزانه باید 25 گرم فیبر مصرف شود در حالی که این میزان در کشور ما اکنون 15 گرم در روز است. نان سبوس‌دار و سبزیجات و میوه‌ها منبع فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر از بروز مشکلات گوارشی و سرطان‌ها جلوگیری می‌‌کند.

وی با اشاره به سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است، گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور یک واحد است درحالی که باید بین دو تا سه واحد در روز باشد و هرگونه افزایش قیمت در شیر و لبنیات باعث بدتر شدن این وضعیت می‌شود.

منبع خبر