• 2025-05-06
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

زنگ خطر کم‌شنوایی؛ ۴ هزار نوزاد در سال متولد می‌شوند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش نگران‌کننده…
زنگ خطر کم‌شنوایی؛ ۴ هزار نوزاد در سال متولد می‌شوند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش نگران‌کننده آمار کم‌شنوایی در کشور، گفت: سالانه حدود ۳ تا ۴ هزار نوزاد با درجاتی از کم‌شنوایی متولد می‌شوند. بر اساس آخرین بررسی‌ها، از هر هزار تولد، ۳.۹ مورد به کم‌شنوایی مبتلا هستند.

دکتر سعید محمودیان اظهار کرد: کم‌شنوایی دیگر یک مشکل صرفاً فردی یا کشوری نیست، بلکه بحرانی جهانی است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ حدود یک‌ونیم میلیارد نفر در جهان به این اختلال دچار شوند. وی افزود: عوامل مهمی چون صدای زیاد محیط و مصرف نادرست داروها، به‌عنوان مهم‌ترین دلایل بروز این مشکل شناخته می‌شوند.

او با تأکید بر لزوم ادغام برنامه‌های پیشگیری در مراقبت‌های اولیه بهداشتی کشورها، گفت: غربالگری و شناسایی زودهنگام می‌توانند تا ۶۰ درصد از موارد کم‌شنوایی در کودکان را پیشگیری کنند.

محمودیان با اشاره به خطرات محیط‌های صنعتی افزود: کارگران شاغل در کارخانه‌ها و محیط‌های پرسر و صدا، پس از دوران مدرسه با شیب بیشتری درگیر کم‌شنوایی می‌شوند. او همچنین به انگ اجتماعی نسبت به کم‌شنوایی اشاره کرد و گفت: برخلاف عینک که در جامعه پذیرفته شده، استفاده از سمعک هنوز با مقاومت‌های فرهنگی روبروست، در حالی که سمعک‌های جدید حتی قابلیت‌هایی چون ترجمه هم‌زمان دارند.

به گفته این مقام مسئول، یکی از مشکلات جدی در این حوزه، «فقر سواد سلامت» است. نتایج پیمایش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد بیش از نیمی از مردم هیچ شناختی از وضعیت شنوایی خود ندارند. محمودیان بر نقش مهم رسانه‌ها و آموزش عمومی در افزایش آگاهی مردم تأکید کرد.

وی در ادامه به روند بهبود شناسایی افراد کم‌شنوا اشاره کرد و گفت: در گذشته این کودکان اغلب در سنین ۴ تا ۵ سالگی شناسایی می‌شدند، اما امروز با پیشرفت برنامه‌های غربالگری، این کار پیش از یک‌سالگی انجام می‌شود.

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، او درباره وضعیت کم‌شنوایی در سالمندان گفت: نیمی از افراد بالای ۶۵ سال و حدود ۹۰ درصد افراد بالای ۷۰ سال درجاتی از کم‌شنوایی دارند. استفاده نکردن از سمعک در این گروه سنی، آن‌ها را در معرض خطراتی مانند انزوا و حتی آلزایمر قرار می‌دهد.

محمودیان همچنین از وجود ۱۷ مرکز کاشت حلزون شنوایی در کشور خبر داد و گفت: این مراکز، نیاز کشور را پوشش می‌دهند و ضرورتی برای ایجاد مرکز جدید نیست. چهار مرکز در تهران و بقیه در دانشگاه‌های علوم پزشکی تیپ یک مستقر هستند.

وی تأکید کرد: عمل کاشت حلزون شنوایی به‌صورت رایگان انجام می‌شود و کودکان زیر ۴ یا ۷ سال، خارج از نوبت جراحی می‌شوند.

منبع خبر

بیا تو صدا