- 2025-01-24
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
زمستان خشک در چهارمحال و بختیاری / خبری از گردشگران نیست
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، از گردنه تاراز گرفته تا غار یخی در کوهرنگ،از باباحیدر تا فارسان تا گردنه خلک تا دشت مَرغزار شهرکرد خبری از سپیدی برف نیست که نیست.
یک روز تعطیل و پلاک خودروهایی که به شهرستانهای مختلف آمدهاند نشان میدهد که سرنشینان آنها بیشتر از اصفهان، خوزستان و فارس و چندتایی نیز از تهران هستند.
رانندگانی که صبح کوهرنگ بودهاند از نبود برف برای تفریح و اسکی و سرسره بازی ابراز تاسف میکنند و برای نهار خود را به سامان رساندهاند ولی بدون برف انگار گردشگری و سفر زمستانی برایشان جذابیت نداشته است.
حمیدکه از اهالی استان خوزستان است میگوید؛ مکانیک است و در یکی از شبکههای اجتماعی دنبالکننده بالایی دارد و برای گرفتن فیلم از برف به کوهرنگ آمده است.
او میگوید: روز پنجشنبه برای سفر به کوهرنگ برنامهریزی کرد اما وقتی وارد چهارمحال و بختیاری شده است خودش و همراهانش از نبود برف شوکه شدهاند.
خبری از گردشگران عشق برف نیست
یکی از مغازهداران کوهرنگی میگوید: وضعیت بارش برف در این روزها باورکردنی نیست.
علیخانی میگوید: امسال وضعیت بارش در ارتفاعات بسیار ناامیدکننده است و خبری از گردشگران زمستانی نیست.
به گفته وی، یکی از مهمترین ظرفیتهای گردشگری شهرستان کوهرنگ پیست اسکی بود که به دلیل نبود برف دیگر کارآیی در این روزها ندارد.
هوا گرمتر شده است؟
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری در خصوص وضعیت هوای استان میگوید: بارشهای استان تا پایان نخستینماه از زمستان با کسری ۶۴ درصدی روبروست و اگرچه پیشبینی میشود بارشهای نیمه دوم بهمنماه از وضعیت بهتری برخوردار شود اما همچنان این استان درگیر خشکسالی است و کسری بارشها جبران نمیشود.
معصومه نوروزی به نوسانات دمایی در استان اشاره میکند و میگوید: هوای استان در سال زراعی جاری اگر چه نسبت به سال گذشته سردتر شده اما در مقایسه با میانگین بلندمدت گرمتر است.
وی بیان داشت: امسال دمای استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ( از اول مهر تا پایان دی) ۱.۱ درجه سانتیگراد سردتر شده اما در مقایسه با میانگین بلندمدت ۱.۶ درجه افزایش داشته است.
اثرات تغییر اقلیم
معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان هواشناسی گفت: هر چند در دهههای اخیر دادههای هواشناسی با توجه به تغییرات اقلیمی، یقینی نیست اما احتمال حرکت کشور به سمت شرایط خشکسالی با توجه به الگوهای موجود بیشتر است.
سحر تاجبخش مسلمان پیشتر در سفر به شهرکرد در گفتوگو با ایرنا در پاسخ به این سوال که امیدی برای بازگشت دورههای ترسالی در کشور وجود دارد؟ اظهار داشت: در دهههای اخیر افزایش دمای جو کره زمین در دنیا شکل گرفته و تعادل از بین رفته و الگوهای آب و هوایی مشابه قبل نیست و اتفاقات پیشبینی نشده در این خصوص زیاد است.
بر اساس شاخص اندازهگیری SPEI دوره ۱۰ ساله، ۹۸ درصد مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی است و تنها ۲ درصد از مساحت این استان در وضعیت عادی(نرمال) بارشها قرار دارد.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه کارون و زایندهرود است و بخشی از رودخانه دز نیز از این استان سرچشمه میگیرد و هرگونه تغییرات اقلیمی در این استان، استانهای دیگر از جمله خوزستان و اصفهان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
ارسال دیدگاه