- 2025-07-22
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
روغنهای غیراستاندارد در موکبهای محرم حذف شدند
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، همزمان با آغاز مراسم عزاداری محرم، وزارت بهداشت در راستای صیانت از سلامت عمومی، طرح گستردهای برای نظارت بر بهداشت محیط، سلامت نذورات و کیفیت مواد غذایی توزیعشده در موکبها و هیئتهای مذهبی اجرا کرد.
محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در گفتوگویی اعلام کرد: «در این طرح، نظارت ویژهای بر نوع روغنهای مصرفی در پختوپز موکبها انجام شد. با استفاده از تجهیزات پرتابل و آزمونهای میدانی، شاخصهایی چون ترکیبات قطبی کل (TPM)، میزان ترانس و تبادل یونی روغنها بررسی شدند.»
او افزود: «در هر موردی که نتایج آزمایشها از محدوده مجاز فراتر رفته باشد، بلافاصله دستور توقف مصرف روغن و خروج آن از چرخه پخت صادر شده است.»
هدف: تضمین سلامت عزاداران
فرهادی با تأکید بر اهمیت این نظارتها گفت: «مصرف روغنهای چندبار مصرف یا فاقد استاندارد، میتواند منجر به بیماریهای گوارشی، کبدی و قلبی شود. به همین دلیل، سلامت نذورات یکی از محورهای مهم نظارت ما در ایام محرم است.»
وی خاطرنشان کرد: «همچنین بازرسی از آبهای آشامیدنی، میزان کلر باقیمانده، و سایر مواد خوراکی نذری نیز در دستور کار قرار داشت تا هیچ خللی در سلامت سوگواران وارد نشود.»
اقدامات وزارت بهداشت در محرم ۱۴۴۷، با محوریت سلامتمحوری و آموزش هیئتها و خادمان موکبها، گامی مهم برای ارتقای بهداشت عمومی در مراسم مذهبی محسوب میشود.
ارسال دیدگاه