روش نگهداری صحیح گل لاله در منزل+ روش کاشت

گل لاله که هر سال از اسفند تا اردیبهشت می‌روید، از خانواده سوسن‌ها است و تنوع رنگی زیادی دارد. زادگاه…
روش نگهداری صحیح گل لاله در منزل+ روش کاشت

گل لاله که هر سال از اسفند تا اردیبهشت می‌روید، از خانواده سوسن‌ها است و تنوع رنگی زیادی دارد. زادگاه اصلی لاله، ایران است و بعدها به ترکیه و سپس به اروپا راه یافت. در این مقاله از مجله اکالا، به آموزش روش‌های نگهداری صحیح گل لاله در منزل+ روش کاشت می‌پردازیم.

برای نگهداری لاله، به گلدانی با فضای کافی نیاز دارید. باید از نور مناسب و دمای معتدل برای نگهداری آن استفاده کنید و از ترکیب لاله با گل‌های دیگر بپرهیزید. به علاوه، افزودن غذای گل یا نگهدارنده گل به طول عمر آن کمک می‌کند.

روش‌های نگهداری صحیح گل لاله را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مراقبت‌های اولیه گل لاله پس از خرید

اگر می‌خواهید گل لاله بخرید، لاله‌هایی را انتخاب کنید که هنوز کاملا باز نشده و غنچه باشند، چون در عرض چند روز باز شده و در نتیجه دیرتر پژمرده می‌شوند. در ادامه شرایط نگهداری از گل لاله را برایتان توضیح دادیم:

مرحله اول: لاله‌ها را در حوله مرطوب نگه دارید

هنگامی که گل‌ها را به خانه می‌آورید، آن‌ها را در حوله مرطوب یا دستمال کاغذی قرار دهید تا از خشک شدن و پیر شدن گل‌ها جلوگیری شود. هر زمانی که لاله‌ها از آب خارج شوند، فرایند پیری آن‌ها شروع می‌شود، حتی اگر فاصله مغازه تا خانه کوتاه باشد.

مرحله دوم: ساقه لاله را ببرید

برای اینکه گل لاله آب را بهتر جذب کند، باید (۰.۶ سانتی‌متر) از انتهای ساقه را با قیچی ببرید تا ساقه قادر به جذب آب بیشتری از گلدان باشد و گل‌ها مدت بیشتری تازه و شاداب بمانند.

مرحله سوم: برگ‌های اضافی آن را جدا کنید

اگر گل‌ها برگ‌هایی دارند که در آب گلدان فرو می‌روند، بهتر است آن‌ها را از پایه ساقه‌ها جدا کنید. برگ‌هایی که در آب قرار می‌گیرند، خیلی زود می‌پوسد و باعث می‌شود گل‌ها زودتر پژمرده و شل شوند.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری و پرورش گیاه پیله‌آ (آلومینیومی)

مرحله چهارم: گلدان مناسبی برای گل لاله انتخاب کنید

گلدانی که حداقل نیمی از ارتفاع لاله را پوشش دهد، مناسب است. اگر گلدان کوتاه‌تری انتخاب کنید، گل‌ها خم شده و در نهایت باعث می‌شود گل‌ها سریع‌تر پژمرده شوند.

مرحله پنجم: گلدان را با آب سرد پر کنید

قبل از قرار دادن گل لاله در گلدان، آن را بشویید و با آب سرد پر کنید تا ساقه‌ها تازه و خشک بمانند. حتما لاله را در آب سرد بگذارید چون آب گرم، باعث ضعیف شدن ساقه‌ها و پژمرده شدن گل‌ها می‌شود.

مرحله ششم: گل‌ها را در گلدان بچینید

لاله‌ها را طوری مرتب کنید که هر کدام کمی فضا برای خود داشته باشد و روی هم قرار نگیرند تا له نشوند و طول عمر گلبرگ‌های آن، حفظ شود.

مراقبت‌های اولیه گل لاله پس از خرید

روش کاشت گل لاله

دقت کنید که بهترین زمان برای کاشت پیاز لاله از اواخر آبان تا اوایل آذر است. در ادامه روش کاشت گل لاله را برایتان شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مرحله اول: پیاز سالم گل لاله را تهیه کنید

برای کاشت گل لاله، ابتدا پیاز سالمی انتخاب کنید. پیازهایی که علائم پوسیدگی و آلودگی دارند، در طول رشد گل مشکل ایجاد می‌کنند.

مرحله دوم: بستر کشت را آماده کنید

بیش از نیمی از گلدان را با بستر کشت پر کنید. بستر کشت باید مخلوطی از خاک باغچه، پیت ماس و کمی ورمی کمپوست باشد تا کمک کند خاک زهکشی شود، پیازها آب و مواد مغذی را جذب کنند و دچار پوسیدگی نشوند.

مرحله سوم: پیاز لاله را بکارید

پیاز لاله را در عمق حدود ۱۰ سانتی‌متری خاک قرار دهید تا جوانه بزند. بعد از کاشتن پیاز در خاک، اطراف آن را با خاک بپوشانید تا ریشه‌ها در خاک تثبیت شوند.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری گیاه گل یخی

مرحله چهارم: دمای محیط گلدان را تنظیم کنید

باید گلدان را در فضایی خنک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید. نگهداری گلدان در محیط خنک کمک می‌کند تا پیاز زودتر شروع به رشد کند.

مرحله پنجم: رطوبت محیط را کنترل کنید

تا زمانی که پیازها جوانه بزنند، بستر کشت باید مرطوب نگه داشته شود، اما زیاد پیازها را آبیاری نکنید تا دچار پوسیدگی نشوند.

مرحله ششم: گلدان را به محلی پر نورتر منتقل کنید

پس از جوانه زدن پیازها، گلدان را به مکانی پرنورتر و گرم‌تر منتقل کنید. نور کافی به گیاه کمک می‌کند تا به رشد خود ادامه دهد و گلدهی آن به بهترین شکل صورت گیرد.

روش کاشت گل لاله

روش نگهداری صحیح گل لاله در منزل

برای نگهداری درست گل لاله، باید بعضی شرایط محیطی را در نظر بگیریم. از جمله:

تغذیه اصولی

برای افزایش ماندگاری گل‌ها، از غذای گل (مثل فلاورفود) استفاده کنید که به‌ صورت پودری یا مایع در بازار موجود است. می‌توانید از نگهدارنده گل (مثل عصاره لیمو یا یک حبه قند)، برای تقویت طول عمر لاله استفاده کنید. اما بهترین نتیجه، با غذای گل مشاهده می‌شود و عمر گل‌های شما را بیشتر می‌کند.

آبیاری منظم

لاله به آبیاری منظمی نیاز دارد، اما نباید خاک آن بیش از حد مرطوب باشد. قبل از هر بار آبیاری، بررسی کنید که حدود دو سانتی‌متر از سطح خاک خشک شده باشد. از آبیاری زیاد خودداری کنید، چون باعث پوسیدگی ریشه و پیاز گیاه می‌شود.

نور کافی

لاله برای رشد و گلدهی به نور خوب نیاز دارد و کمبود نور باعث توقف یا کاهش گلدهی می‌شود. اگر گل لاله را در منزل نگه می‌دارید، گلدان را پشت پنجره‌ جنوبی بگذارید تا نور کافی به گیاه برسد.

خاک مناسب

خاک لاله باید سبک و با زهکشی بسیار بالا باشد. برای زهکشی بهتر، لایه زیرین گلدان را با سنگریزه پر کنید و از باز بودن سوراخ‌های زهکش گلدان مطمئن شوید تا آب اضافی تخلیه شود.

بیشتر بخوانید: آموزش قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی

دما و رطوبت

دمای ایده‌آل برای رشد لاله بین ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد است. دمای بالاتر می‌تواند گلدهی این گیاه را متوقف کند. لاله نسبت به سرما مقاوم است و نیاز به رطوبت بالایی ندارد. رطوبت نسبی منزل برای رشد و شکوفایی لاله کافی است.

کود مناسب

در فصل رشد، می‌توانید از کودهای مخصوص گلدهی یا کودهای با پتاسیم و فسفر بالا استفاده کنید. کودهای نیتروژن توصیه نمی‌شود، چون گیاهان پیازدار مانند لاله به نیتروژن حساس هستند.

روش نگهداری صحیح گل لاله در منزل

در نهایت، توجه به جزئیات و نکات ذکر شده در مطلب، تفاوت زیادی در رشد و نگهداری گیاهان ایجاد می‌کند. امیدواریم این مقاله از سبک زندگی اکالا، برای علاقه‌مندان مفید و کاربردی بوده باشد.

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

منبع خبر