- 2024-12-30
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- سبک زندگی ، نکات خانه داری
روشهای مراقبت از تشک تخت+ رازهای طول عمر آن
یکی از فاکتورهای مهم در بهبود کیفیت خواب، تشک تختی است که از آن استفاده میکنید. به همین دلیل مراقبت درست از یک تشک خوب و باکیفیت برای افزایش طول عمر آن اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مقاله از مجله اکالا با راهکارهایی برای مراقبت از تشک تخت آشنا خواهیم شد.
از جمله راهکارهای مراقبت از تشک تخت میتوان به تمیز نگه داشتن، خودداری از پرش روی آن، چرخاندن مداوم تشک، بهرهگیری از محافظ و نوردهی اشاره کرد که در ادامه هر کدام از این موارد را به طور مفصل توضیح خواهیم داد.
راهکارهای مراقبت از تشک تخت
راهکارهای مراقبت از تشک تخت شامل موارد زیر است:
خودداری از پریدن روی تشک
تشکها اگرچه توانایی تحمل وزن ما را دارند، اما پریدن روی آنها شدیداً آسیب زننده است و باعث خراب شدن اسفنجها، چهارچوب و دیگر اجزای تشک میشود. این کار عمر تشک را کاهش داده و موجب تغییر فرم آن میشود.
تمیز نگه داشتن تشک
یکی از مهمترین اصول نگهداری از تشک، تمیز نگه داشتن تشک است. سلولهای مرده مو و پوست ما در هنگام خواب و همچنین عرق و چربی بدن میتواند به تشک نفوذ کند. این موارد میتواند عامل رشد باکتری و آلودگی باشد. ملحفه، پتو و روتختی باید همیشه شسته و تمیز باشد تا محیط خواب پاکیزهای داشته باشید.
برای تمیز کردن تشک، ملحفهها را درآورده و با جاروبرقی، گردوغبار را از روی تشک بردارید. اگر روی تشک لکهای بود، از آب ولرم و صابون برای تمیز کردن آن استفاده کنید. تا قبل از خشک شدن کامل، روی تشک را نپوشانید. به هیچ عنوان نگذارید تشک شما مرطوب بماند.
چرخاندن مداوم تشک
برای افزایش طول عمر تشک لازم است که هر از گاهی آن را بچرخانید. این کار از فرورفتگی و تغییر فرم تشک جلوگیری میکند. خصوصاً در چند سال اول استفاده، انجام این کار مهم است. باید هر ٢ تا ۶ ماه یکبار تشک را بچرخانید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای تمیز کردن تشک در خانه
استفاده از محافظ تشک
از همان ابتدای خرید تشک، از محافظ مناسب استفاده کنید تا از آن در برابر آلودگی و لکهها محافظت شود.
اجتناب از حضور حیوانات خانگی روی تشک
حیوانات هم مانند انسانها پوست و موی مرده دارند و موجب آلودگی تشک میشوند. به همین دلیل بهتر است محلی جداگانه برای خواب آنها در نظر بگیرید.
احتیاط در جابهجایی
برای جابهجایی تشک به هیچ عنوان آن را تا نکنید و مراقب خم شدن آن باشید. در هنگام حمل، حتماً لازم است تشک را در کیسه محکم پلاستیکی قرار دهید و چسب بزنید تا از ورود رطوبت، آلودگی و حشرات جلوگیری شود.
دور کردن حشرات
مراقب لانه کردن حشراتی مانند ساس باشید. هنگام سفر چمدان و وسایل خود را روی زمین قرار ندهید و مطمئن شوید محل اقامت شما ساس نداشته باشد، زیرا خلاصی از شر آنها بسیار سخت است.
بیشتر بخوانید: روشهای رفع لکههای زرد تشک
نوردهی
هر چند ماه یکبار تشک را از محافظ خارج کرده و در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید. این کار کمک میکند که رطوبت اضافی و نمناک بودن تشک از بین برود. دقت کنید که این کار را در هوای مرطوب انجام ندهید و اگر احتمال وجود ساس وجود دارد، تشک را از محافظ خارج نکنید.
خودداری از نشستن گوشه تخت
نشستن روی لبه تخت خیلی زود باعث خراب شدن آن میشود؛ بنابراین اگر برای پوشیدن لباس یا کفش نیاز به نشستن دارید یک صندلی در اتاق قرار دهید.
محل قرارگیری تشک
لازم است که تشک روی یک سطح کاملا صاف و یکنواخت قرار گیرد. اگر یکی از پایههای تخت شکسته، لازم است سریعا برای تعویض آن اقدام کنید، زیرا باقی ماندن تشک در سطحی ناصاف طول عمر آن را کاهش میدهد.
عدم استفاده از مواد شیمیایی
از مواد شیمیایی برای لکهگیری تشک تخت خود استفاده نکنید، زیرا این کار میتواند باعث آسیب به فوم تشک و تغییر شکل در سطح آن شود.
تعویض به موقع
هر ٨ تا ١٠ سال تشک باید تعویض شود زیرا عمر مفید آن همین مقدار است. اگر با درد کمر یا احساس ناراحتی بیدار شدید، وقت عوض کردن تشک شما است.
در این مقاله از بخش سبک زندگی اکالا با روشهای مراقبت از تشک تخت و افزایش عمر آن آشنا شدیم. پس با رعایت این نکات از تشک تخت خود به خوبی مراقبت کنید و به طول عمر آن بیفزایید.
شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایدههای جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.
ارسال دیدگاه