روش‌های استعلام دهک‌بندی یارانه نقدی / از کددستوری تا کدملی

به گزارش اقتصاد آنلاین،‌ دهک‌بندی یارانه معیشتی یکی از مهم‌ترین معیارهای دولت برای پرداخت یارانه به خانوارها است. بسیاری از…
روش‌های استعلام دهک‌بندی یارانه نقدی / از کددستوری تا کدملی

به گزارش اقتصاد آنلاین،‌ دهک‌بندی یارانه معیشتی یکی از مهم‌ترین معیارهای دولت برای پرداخت یارانه به خانوارها است. بسیاری از افراد برای اطلاع از وضعیت دهک خود یا ثبت اعتراض به حذف یارانه نیاز به استعلام دارند.

روش‌های استعلام دهک‌بندی یارانه معیشتی

استعلام از طریق سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

متقاضیان می‌توانند با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir، آخرین وضعیت دهک‌بندی خود را مشاهده کنند. این سامانه علاوه بر نمایش دهک‌بندی خانوار، امکان پیگیری واریز یارانه معیشتی را نیز فراهم می‌کند.

استعلام از طریق شماره تلفن گویا

برای دریافت اطلاعات از طریق تماس تلفنی، متقاضیان می‌توانند با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس گرفته و پس از وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن ثبت‌شده، از دهک‌بندی خود مطلع شوند.

استعلام با کد دستوری (USSD)

یکی از روش‌های ساده برای اطلاع از دهک‌بندی، استفاده از کد دستوری است. کافی است با شماره‌ای که به نام سرپرست خانوار ثبت شده است، کد زیر را شماره‌گیری کنید:

#کد ملی۴۳۸۵۷۴*

پس از ارسال درخواست، اطلاعات دهک خانوار نمایش داده خواهد شد.

مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰

در صورت تمایل، افراد می‌توانند به نزدیک‌ترین دفتر پلیس +۱۰ مراجعه کرده و از طریق ارائه کد ملی، اطلاعات مربوط به دهک‌بندی یارانه خود را دریافت کنند.

نحوه اعتراض به دهک‌بندی یارانه معیشتی

ثبت اعتراض در سامانه ملی خدمات دولت

افرادی که یارانه آن‌ها قطع شده یا به اشتباه حذف شده‌اند، می‌توانند با مراجعه به سایت https://my.gov.ir درخواست بررسی و ثبت‌نام مجدد خود را انجام دهند.

اعتراض به دهک‌بندی ناعادلانه

افرادی که پس از بررسی متوجه شده‌اند در دهک‌های هشتم تا دهم قرار گرفته‌اند و به این موضوع اعتراض دارند، باید به سامانهhttps://hemayat.tmcls.gov.ir مراجعه کنند.

پس از ورود به سامانه، با وارد کردن شماره تلفن و کد ملی سرپرست خانوار و انتخاب گزینه «درخواست بررسی»، اعتراض به دهک‌بندی ثبت می‌شود.

دهک بندی یارانه چیست؟

از لحاظ آماری دهک به معنای یک دهم جمعیت کل کشور و یک مفهوم نسبی و جمعیتی است. به عبارت دیگر دهک ۱۰ معدل ۱۰ درصد از جمعیت کشور خواهد بود که در مجموع و پس از ترکیب آیتم های وسع سنجی  نسبت به مابقی جمعیت کشور وضعیت رفاهی بالاتری دارد.

لازم به ذکر است هر دهک از لحاظ جمعیتی همواره ثابت و به طور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر است. بنابراین در صورتی که در هر مرحله از وسع سنجی افراد از دهک ۱۰ خارج شده و به دهک های پایین تر بروند، دقیقا معادل تعداد همان افراد از دهک های پایین تر به دهک ۱۰ اضافه می شوند.

منبع خبر