• 2024-12-10
  • 6 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

روش‌های آرام‌سازی معده بعد از استفراغ

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، سریعترین راه برای بهبودی بعد از استفراغ به علت حال بد…
روش‌های آرام‌سازی معده بعد از استفراغ

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، سریعترین راه برای بهبودی بعد از استفراغ به علت حال بد و سن شما بستگی دارد. با این حال، در همه موارد، نکته کلیدی این است که مطمئن شوید که کاری برای تحریک بیشتر معده خود انجام ندهید.د.

در تمام موارد استفراغ، باید به آرامی عمل کنید و با دقت بر احساس خود نظارت کنید. هرگز این اشتباه را نکنید که خیلی سریع مایعات بنوشید یا خیلی زود بعد از استفراغ غذا بخورید.

همچنین مطمئن شوید که مواد غذایی درستی می خورید و می نوشید. به طور کلی، مایعات شفاف و غذاهای ملایم را در الویت خود قرار دهید. در غیر این صورت حتی اگر مدت زمان مناسبی را منتظر بوده باشید به احتمال زیاد دوباره احساس تهوع و استفراغ خواهید کرد.

استفراغ در کودکان (به ویژه نوزادان) می تواند برای والدین نگران کننده باشد، اما مراحل کلی بهبودی یکسان است.

چه چیزی باعث استفراغ می شود؟

سریع ترین راه برای یافتن درمانی برای حالت تهوع خود این است که بفهمید چه چیزی باعث استفراغ شما می شود. علل ممکن است بسته به سن متفاوت باشد.

در تمام گروه های سنی، گاستروانتریت یکی از علل شایع استفراغ است. در این حالت استفراغ به دلیل وجود نوعی عفونت در دستگاه گوارش شما است. اغلب باید منتظر بمانید تا عفونت از بین برود تا احساس بهتری داشته باشید.

آلرژی غذایی همچنین می تواند در هر سنی باعث استفراغ شود اما اغلب در جوانی تشخیص داده می شود. شیر گاو یک آلرژی رایج در نوزادان و کودکان است. در این مورد، شما باید آلرژن را شناسایی کنید و آن را از رژیم غذایی خود یا فرزندتان حذف کنید تا استفراغ را متوقف کنید.

سایر علل استفراغ در نوجوانان و بزرگسالان عبارتند از:

بارداری
اختلالات خوردن
مصرف مواد مخدر
اختلالاتی که به مغز شما فشار می آورد – مانند تومورهای مغزی و آسیب های سر
بیماری حرکت
میگرن
سندرم استفراغ چرخه ای: یک بیماری نادر که به طور کامل شناخته نشده است اما در کودکان شایع است و با مصرف مزمن ماری جوانا در بزرگسالان مرتبط است.
واکنش به شیمی درمانی
برخی از این شرایط مانند تومورهای مغزی – به درمان خود نیاز دارند تا در نهایت استفراغ شما درمان شود.

همچنین چند دلیل نادر و تهدید کننده زندگی وجود دارد که نوزاد شما به خاطر آن ممکن است استفراغ کند. اگر نمی دانید چه چیزی باعث استفراغ او شده است، در اسرع وقت نوزاد خود را به بیمارستان ببرید.

علل بالقوه خطرناک استفراغ عبارتند از:

انسداد در معده
انسداد در روده
درهم رفتگی – وضعیتی که گاهی اوقات در کودکان سه تا 36 ماهه وجود دارد و در نتیجه بخش‌های روده آنها به یکدیگر میپیچد.

بعد از استفراغ چگونه باید مایعات بنوشید؟

استفراغ می تواند منجر به کم آبی بدن شود؛ به ویژه در کودکان و نوزادان. شما باید مطمئن شوید که سطح مایعات خود را بدون تحریک معده بالا نگه دارید. بزرگسالان و کودکان بزرگتر باید حدود سی دقیقه پس از آخرین باری که استفراغ کردند صبر کنند، سپس سعی کنند یک یا دو اونس مایع شفاف بنوشند. ( تقریباً به اندازه یک قلپ بزرگ) وقتی معده شما این مقدار مایعات را بدون احساس بیماری تحمل کرد، می توانید به آرامی شروع به نوشیدن کنید.

برای نوزادان، باید سعی کنید از آنها بخواهید که هر پنج دقیقه یک قاشق چایخوری از محلول آبرسانی خوراکی را ببلعند. اینها مخلوط متعادلی از مایعات هستند که به طور گسترده در داروخانه ها در دسترس هستند.

با پشتکار و حوصله، باید بتوانید مایعات کافی بهنوزادان بدهید که برای کم آبی نیازی به مراقبت پزشکی نداشته باشند. نوزادان( آنهایی که می توانند به جز شیر مایعات دیگر هم بنوشند) فقط زمانی باید شیر مادر یا شیر خشک طبیعی خود برگردند که محلول زیادی مصرف کرده باشند و در خطر کم آبی یا استفراغ مجدد نباشند.

مایعات مناسب برای گروه های سنی بالاتر عبارتند از:

آب ساده (اگر با نوشیدن آب خنک احساس بهتری دارید نوشیدنی خنک را امتحان کنید)
آبگوشت ملایم
چای کم رنگ و کمی شیرین شده

اگر می توانید مایعات بالا را تحمل کنید، می توانید نوشیدنی هی دیگر مانند دمنوش زنجبیل و بابونه را نیز امتحان کنید.

نوشیدنی های ورزشی و آب میوه های غیر مرکبات برای بزرگسالان قابل قبول است اگر معده شما بتواند آنها را تحمل کند، اما شما نباید از این نوشیدنی ها برای کودکان استفاده کنید آنها کربوهیدرات بسیار زیادی دارند که برای این گروه سنی مناسب نیست.

همه باید از نوشیدن نوشیدنی‌های گازدار و الکل خودداری کنند زیرا احتمال دارد معده را بیشتر ناراحت کنند.

غذا خوردن بعد از استفراغ

تا زمانی که نتوانید مایعات را حداقل برای چند ساعت تحمل کنید، غذا نخورید. به احساس خود توجه کنید و وقتی بدنتان دوباره احساس گرسنگی کرد غذا بخورید.

با غذاهای ملایم شروع کنید مانند رژیم BRAT – که مخفف عبارت زیر است:

موز
برنج
سس سیب
نان تست

وعده های کوچک مصرف کنید و حتی زمانی که احساس بهتری داشتید تا بهبودی کامل از غذاهای تند، سرخ شده و فرآوری شده اجتناب کنید.

داروهایی برای درمان تهوع و استفراغ

برخی داروها می توانند استفراغ مداوم را درمان کنند یا در موقعیت هایی که حالت تهوع ایجاد می کنند به تسکین علائم شما کمک کنند. این موارد عبارتند از:

آنتی هیستامین ها: مانند دیمن هیدرینات – برای بیماری حرکت
پروکلروپرازین: پرومتازین و متوکلوپرامید برای علائم خفیف تا متوسط
دولاسترون، اندانسترون و گرانیسترون: برای حملات شدیدتر استفراغ – مانند موارد ناشی از شیمی درمانی

این داروها فقط باید با تایید پزشک مصرف شوند.

از این میان، تنها سه موردی که برای علائم خفیف تا متوسط تجویز می‌شوند و گاهی اوقات اندانسترون – به کودکان داده می‌شود و فقط برای کودکان بالای دو سال تجویز می‌شود. با این وجود، این داروها به ندرت به کودکان داده می‌شوند، زیرا اطلاعات زیادی در مورد عملکرد آنها وجود ندارد.

برای تهوع و استفراغ کودکان زیر دو سال از دارو استفاده نمی شود.

روش های جایگزین برای بهبودی پس از استفراغ

مراحل دیگری نیز وجود دارد که باید پس از استفراغ در نظر داشته باشید. این موارد می توانند به شما کمک کنند احساس بهتری داشته باشید و احتمال استفراغ مجدد کاهش پیدا کند.

پیشنهادات عبارتند از:

استراحت کردن: بلافاصله پس از استفراغ از حرکت زیاد خودداری کنید. دراز بکشید یا در وضعیتی بنشینید که شکم راحت ترین احساس را داشته باشد.
اجتناب از بوهای قوی: برخی از رایحه ها ممکن است باعث شوند احساس بدتری داشته باشید.
امتحان روغنهای ضروری: شواهد علمی وجود دارد که نشان می دهد استنشاق عمدی اسانس زنجبیل یا نعناع می تواند بلافاصله حالت تهوع و استفراغ شما را تسکین دهد. هر چند برای تایید این نتایج اولیه به تحقیقات بیشتری نیاز است.

آیا هنگام استفراغ باید نگران دندان های خود باشید؟

هنگامی که استفراغ می کنید، اسید معده با دندان های شما تماس پیدا می کند. این اسید به اندازه کافی قوی است که به دندان ها آسیب برساند.

بسیاری از مردم می خواهند بلافاصله پس از استفراغ دندان های خود را مسواک بزنند، اما این کار مفیدی نیست. در واقع اسید معده را در اطراف دهان پخش می‌کند و آن را به دندان‌های شما می‌ساید. در عوض، آب یا دهانشویه را در اطراف دهان خود بچرخانید و آن را تف کنید. همچنین می توانید دهان خود را با آب مخلوط با یک قاشق چای خوری جوش شیرین برای کمک به حذف اسید بشویید.

حدود 30 دقیقه پس از شستشو، دندان های خود را مسواک بزنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر استفراغ شما شدید است یا اگر حالت تهوع شما برای مدت طولانی ادامه دارد به پزشک مراجعه کنید. اگر استفراغ متوقف نشود یا نگران یک بیماری زمینه ای جدی باشید، به مراقبت های پزشکی نیاز خواهید داشت. همچنین اگر کودک استفراغی دارد که متوقف نمی شود و بهبود پیدا نمی کند حتما به پزشک اطفال مراجعه کنید.

منبع خبر