روایت بنیان‌گذار استارتاپی که ریسک را قابل پیش‌بینی کرد

به گزارش اقتصادآنلاین، ایده شکل‌گیری استارتاپ ست‌ریسک، از تجربه‌های شخصی محمد جعفری آغاز شد؛ جایی که دوستان فعالش در حوزه…
روایت بنیان‌گذار استارتاپی که ریسک را قابل پیش‌بینی کرد

به گزارش اقتصادآنلاین، ایده شکل‌گیری استارتاپ ست‌ریسک، از تجربه‌های شخصی محمد جعفری آغاز شد؛ جایی که دوستان فعالش در حوزه مدیریت مزارع کشاورزی و مطالعاتش درباره بیمه پارامتریک، او را به سمت خلق راه‌حلی نو سوق داد. به گفته جعفری، زمانی که همکاری با مرکز نوآوری پلنت آغاز شد، مشخص شد موضوع بیمه پارامتریک برای این مرکز هم جذاب است و از آن نقطه، مسیر مشترک شکل گرفت.

روایت بنیان‌گذار استارتاپی که ریسک را قابل پیش‌بینی کرد     بزرگ‌ترین چالش در شروع کار، نه فنی بود و نه مالی؛ بلکه مقاومت ذهنی مدیران صنعت بیمه نسبت به بیمه کشاورزی بود. جعفری می‌گوید: «اگر همین حالا از مدیران بیمه بپرسید، می‌گویند بیمه کشاورزی زیان‌ده است و ریسک فاجعه‌باری دارد. ما باید به آنها ثابت می‌کردیم که با ابزار‌های درست، می‌شود این فضا را قابل‌پیش‌بینی کرد.»

تیم اولیه ست‌ریسک سه نفر بود، اما حالا با ۱۴ عضو در نقش‌های مختلف توسعه یافته است. مسأله‌ای که آنها در بازار هدف به دنبال حلش هستند، چندوجهی است. از نبود پوشش کامل زمین‌ها و محصولات کشاورزی تا تقلب در کاشت و گزارش خسارت، نبود ارزیابی جامع و همچنین نبود انگیزه برای اقدامات پیشگیرانه.

آن‌چه ست‌ریسک را از رقبا متمایز می‌کند، به گفته جعفری، دسترسی به داده‌های تحلیلی ۵۰ سال گذشته از زمین‌های کشاورزی است؛ اطلاعاتی که به آنها قدرت تحلیل ریسک و پیش‌بینی خسارت داده است.

برای تأمین سرمایه اولیه، بخشی از هزینه‌ها از سوی پلنت و باقی از سوی کوفاندرها، به‌صورت نقدی یا زمانی، تأمین شد. حضور در مرکز نوآوری پلنت نقش مهمی در این مسیر داشت: «علاوه‌بر امکان استقرار، در گرفتن مجوز سندباکس از بیمه مرکزی کمک‌مان کردند، ما را در معرض دیده شدن در رویداد‌ها قرار دادند و به معرفی‌مان در اکوسیستم بیمه کمک کردند.»

دستاورد اصلی ست‌ریسک تاکنون، اخذ موافقت کمیسیون برای ورود به سندباکس بیمه مرکزی است و حالا در مسیر دریافت اولین مجوز برای پذیرش و مدیریت ریسک قرار دارند.

با این حال، موانع کم نبوده. باور نهاد‌های مرتبط به امکان‌پذیری این طرح، فرآیند‌های کند و فرسایشی، تیم را تا مرز فروپاشی پیش برده بود. جعفری می‌گوید در نیمه دوم سال ۱۴۰۲، با وجود مذاکره با شرکت‌های بیمه، هیچ نهادی حاضر به همکاری نشد و تیم تصمیم به توقف پروژه گرفت. اما در همین زمان، انتشار آیین‌نامه ۱۰۵ در زمستان ۱۴۰۲ امید تازه‌ای به آنها بخشید؛ آیین‌نامه‌ای که مسیر را برای دریافت مجوز هموارتر کرد.

امروز ست‌ریسک منتظر صدور مجوز رسمی از بیمه مرکزی است. اگر این مجوز صادر شود، آنها نخستین صندوق P۲P مدیریت ریسک کشاورزی را برای یک محصول و جامعه هدف مشخص راه‌اندازی خواهند کرد. جعفری می‌گوید: «با این مجوز، ما وارد فاز اجرا می‌شویم و برای نخستین‌بار، ریسک در کشاورزی نه یک بحران، که یک فرصت قابل مدیریت خواهد بود.»

منبع خبر

بیا تو صدا