• 2025-05-03
  • 2 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

راهکاری برای شستشوی سبزیجات به روشی سالم

برای شستن سبزیجات و زدودن آثار کودهای حیوانی و شیمیایی و آفت‌کش‌ها از مواد ضدعفونی‌کننده استفاده می‌کنیم. این مواد ضدعفونی‌کننده…
راهکاری برای شستشوی سبزیجات به روشی سالم

برای شستن سبزیجات و زدودن آثار کودهای حیوانی و شیمیایی و آفت‌کش‌ها از مواد ضدعفونی‌کننده استفاده می‌کنیم. این مواد ضدعفونی‌کننده خودشان غیرطبیعی و برای سلامت مضرند. در نتیجه پرسش اصلی این است که آیا جایگزین‌های طبیعی و غیرشیمیایی برای این کار وجود دارد؟

نمک

نمک یک عامل ضدباکتری طبیعی است که به حذف کثیفی و حشرات ریز از سبزیجات، به‌ویژه سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج یا گشنیز کمک می‌کند. خیساندن سبزیجات در محلول آب شور به‌مدت 10تا 15دقیقه می‌تواند به‌طور مؤثر آنها را تمیز کند و بار میکروبی‌شان را کاهش دهد.

آب‌لیمو

ماهیت اسیدی آب‌لیمو آن را برای شکستن بقایای آفت‌کش‌ها و از بین بردن برخی باکتری‌ها عالی می‌کند. آب‌لیمو را با آب مخلوط کنید تا میوه‌ها و سبزیجات خیس شوند یا آن را به سرکه اضافه کنید تا قدرت ضدعفونی‌ بیشتری داشته باشد.

سرکه سفید

سرکه در برابر بسیاری از باکتری‌ها و قارچ‌ها مؤثر است. محلول سرکه و آب (یک‌سوم سرکه و دوسوم آب) اغلب برای خیس کردن سبزیجات، به‌ویژه سبزیجاتی که پوست خشن دارند مانند گل‌کلم یا کلم بروکلی استفاده می‌شود. سبزیجات را پس از خیساندن در این محلول کاملا بشویید.

جوش شیرین

جوش شیرین به حذف موم، باقی‌مانده آفت‌کش‌ها و کثیفی سطح سبزیجات کمک می‌کند. فقط به اندازه یک قاشق غذاخوری جوش شیرین در یک کاسه آب بریزید، سبزیجات را به‌مدت 10تا 15دقیقه خیس کنید و خوب بشویید. این کار به‌خصوص برای سبزیجات دارای پوست سفت مانند خیار، هویج و سیب مفید است.

زردچوبه

زردچوبه به‌دلیل خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی خود شناخته شده است. اضافه کردن مقدار کمی زردچوبه به آب‌گرم می‌تواند به تمیز کردن سبزی‌هایی مانند شنبلیله یا اسفناج کمک کند.

منبع خبر

بیا تو صدا