راهنمای خرید بهترین زنجیر چرخ برای خودرو + نکات مهم

این در حالی است که پیدا کردن محصول مناسب از بین انواع زنجیر چرخ ماشین نیاز به آشنایی با این…
راهنمای خرید بهترین زنجیر چرخ برای خودرو + نکات مهم

این در حالی است که پیدا کردن محصول مناسب از بین انواع زنجیر چرخ ماشین نیاز به آشنایی با این تجهیزات و خصوصیات آن‌ها دارد. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مطلب به بررسی نکات مهم در خرید زنجیر چرخ خودرو را بررسی کنیم. اگر در فصل زمستان قصد خرید زنجیر چرخ برای ماشین خود را دارید، حتما این مطلب را تا پایان دنبال کنید.

راهنمای خرید زنجیر چرخ خودرو را در قالب 7 نکته کلیدی در این قسمت ارائه می‌کنیم. فرقی نمی‌کند که قصد خرید حضوری یا آنلاین زنجیر چرخ را دارید. با در نظر گرفتن این نکات می‌توانید، بهترین محصول را برای خودروی خود تهیه کنید.

نوع و سایز لاستیک ماشین

اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید مد نظر داشته باشید، نوع و سایز لاستیک ماشین است. معمولا زنجیر چرخ‌هایی که در بازار وجود دارند، به‌صورت اختصاصی برای لاستیک‌هایی با سایز مشخص تولید می‌شوند. ضمن اینکه برخی از محصولات نیز متناسب با نوع ماشین عرضه می‌شوند. علاوه بر قطر لاستیک، پهنای آن هم فاکتور مهمی در نصب زنجیر چرخ خودرو به‌شمار می‌رود. حتما هنگام خرید، اطلاعات مربوط به این موضوع را چک کنید.

بسته به‌اینکه خودروی شما دیفرانسیل عقب است یا جلو، باید نسبت به خرید زنجیر چرخ به تعداد کافی اقدام کنید. مثلا برای بعضی از خودروهای شاسی بلند که دو دیفرانسیل دارند، بهتر است برای هر چهار چرخ، زنجیر نصب کنید. این در حالی است که برای خودرو دیفرانسیل جلو، دو زنجیر چرخ برای لاستیک‌های جلو کافی است.

شرایط نصب زنجیر چرخ ماشین

معمولا زنجیر چرخ را زمانی می‌بندید که سطح جاده برفی باشد. کمتر پیش می‌آید که از قبل راننده‌ای خود را برای این موضوع آماده کند. بنابراین لازم است به‌سراغ زنجیر چرخ‌هایی بروید که فرآیند بستن آن‌ها آسان باشد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت بگیرد.

بعضی از زنجیر چرخ‌های کلاسیک معمولا نیاز به حرکت دادن خودرو برای نصب روی لاستیک دارند. ضمن اینکه مدل‌هایی از زنجیر چرخ‌ها دارای قفل‌هایی هستند که با آچار مخصوص بسته می‌شوند. این در حالی است که معمولا زنجیر چرخ‌های کمربندی خیلی راحت‌تر بسته می‌شوند و نیازی به حرکت دادن خودرو ندارند.

جنس زنجیر چرخ خودرو

در عرف رایج معمولا زنجیر چرخ‌ها را در شکل و شمایل فلزی می‌شناسند. هر چند زنجیر چرخ‌های آهنی و فولادی بخش مهمی از سبد محصولات موجود در بازار را به‌خود اختصاص می‌دهند؛ اما باید توجه داشته باشید که در سال‌های اخیر، زنجیر چرخ‌های پلیمری هم روانه بازار شده‌اند.

محصولات فلزی معمولا دوام و پایداری بالایی دارند. در عین حال اگر آسیب ببینند، ممکن است باعث صدمه زدن به لاستیک و سیستم ترمز ABS خودرو شوند. در مقابل زنجیر چرخ‌های پلیمری معمولا دوام کمتری دارند. ضمنا ممکن است در شرایط برف سنگین، آن طور که باید و شاید اصطکاک لازم با سطح جاده را ایجاد نکنند. اما کمتر پیش می‌آید که زنجیر چرخ پلیمری به لاستیک یا سیستم ترمز ماشین آسیب بزند.

نکته مهم دیگر در رابطه با زنجیر چرخ‌های پلیمری، این است که در مقابل رطوبت مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهند. اگر قصد خرید زنجیر چرخ فلزی را دارید، به‌سراغ محصولاتی بروید که روکش گالوانیزه دارند. این محصولات از مقاومت کافی در برابر خوردگی و رطوبت برخوردار هستند.

اگر دوست ندارید که زنجیر چرخ خودرو شما خیلی زود خراب شود، باید علاوه بر جنس، روی کیفیت اتصالات آن هم حساس باشید. زنجیر چرخ‌های فلزی با اتصالات جوشکاری ساخته می‌شوند. یکپارچگی و کامل بودن جوشکاری اتصالات در دوام و پایداری زنجیر چرخ نقش تعیین کننده‌ای دارد. برای زنجیر چرخ‌های پلیمری هم خیلی مهم است که اتصالات با مواد تزریقی آماده نشده باشند.

از آن گذشته معمولا اتصالات زنجیر چرخ‌ها در مدل‌های مختلف الماسی، مورب، مربعی و پلکانی طراحی می‌شوند. اتصالات الماسی و مورب بهترین انتخاب از نظر کیفیت اتصالات هستند که آسیب کمتری به لاستیک و سیستم ترمز ضد قفل وارد می‌کنند.

نوع رینگ خودرو

زنجیر چرخ‌های کلاسیک به‌دور لاستیک بسته می‌شوند. به‌همین دلیل می‌توانید از این محصولات هم برای خودروهای دارای رینگ اسپرت و هم برای ماشین‌های دارای قالپاق استفاده کنید. این در حالی است که زنجیر چرخ‌های تسمه‌ای و کمربندی تنها برای لاستیک‌های با رینگ اسپرت قابل استفاده هستند. چراکه باید از محل درزهای رینگ به‌دور لاستیک بسته شوند.

منبع خبر