دمنوش‌های مناسب پاییز؛ ضد افسردگی و شادی‌آور برای روزهای سرد

با فرارسیدن فصل پاییز و کوتاه‌تر شدن روزها، بسیاری از افراد دچار حس کسالت یا افسردگی فصلی می‌شوند. خبر خوب…

با فرارسیدن فصل پاییز و کوتاه‌تر شدن روزها، بسیاری از افراد دچار حس کسالت یا افسردگی فصلی می‌شوند. خبر خوب این است که می‌توانید با کمک نوشیدنی‌های گرم، این حالات را بهبود بخشید. در این مطلب از مجله اکالا به معرفی دمنوش‌های مناسب پاییز و شادی‌آور می‌پردازیم.

از جمله این دمنوش‌های پاییزی شادی‌آور و ضدافسردگی می‌توان به دمنوش بابونه، گل گاو زبان و زعفران، زردچوبه، عناب و زنجبیل، به لیمو و… اشاره کرد که در ادامه به طور مفصل‌ هر یک را توضیح خواهیم داد. 

انواع دمنوش‌های مناسب پاییز

در این بخش شما را با انواع دمنوش‌های مناسب پاییز آشنا خواهیم کرد. 

دمنوش بابونه

دمنوش بابونه یکی از مفیدترین دمنوش‌های گیاهی برای آرامش بدن و تقویت سیستم ایمنی است که می‌توانید آن را با استفاده از بابونه خشک یا تازه آماده کنید. 

برای درست کردن این دمنوش، ابتدا باید بابونه خشک یا تازه را همراه با آب جوش در قوری بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا دمنوش آماده شود. سپس دمنوش را صاف کنید، مقداری عسل در آن بریزید و میل کنید.

دمنوش بابونه و به

بابونه یک گیاه مفید با طبعی گرم و خشک است که در کنار میوه به تبدیل به یک معجون شگفت انگیز برای آرامش و بهبود مشکلات گوارشی می‌شود.

برای دم کردن دمنوش بابونه و به، باید به را بشویید و 1/3 آن را خرد کنید و در قوری بریزید. در ادامه مقداری بابونه خشک و در صورت تمایل کمی بهار نارنج خشک شده به قوری اضافه کنید.

قوری را با آب جوش پر کنید و آن را روی بخار کتری قرار دهید. بعد از 15 دقیقه دمنوش شما آماده است.

دمنوش به لیمو

دمنوش به لیمو یک نوع دمنوش خوش عطر و مفید است که مصرف آن در فصل پاییز می‌تواند شادی‌آور و آرامش‌بخش باشد.

برای درست کردن این دمنوش باید برگ خشک به لیمو را همراه با آب جوش در قوری بریزید و آن را برای 10 دقیقه روی بخار کتری قرار دهید. بعد از اینکه دمنوش آماده شد، آن را صاف و همراه با عسل میل کنید.

بهترین زمان مصرف دمنوش به لیمو

دمنوش زنجبیل

یکی از نوشیدنی‌هایی که در روزهای سرد پاییزی می‌چسبد، دمنوش زنجبیل است. زنجبیل تازه ممکن است همیشه در دسترس نباشد، اما می‌توانید با کمترین تفاوت از پودر آن استفاده کنید و همان عطر و بو را تجربه کنید.

برای درست کردن دمنوش زنجبیل ابتدا یک فرنچ‌پرس یا قوری شیشه‌ای انتخاب کنید. سپس پودر زنجبیل و 2 فنجان آب جوش را در آن بریزید و اجازه دهید برای 5 تا 10 دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس آب لیموترش تازه و عسل را به آن اضافه کنید و هم بزنید و در فنجان سرو کنید.

دمنوش گل‌ گاو زبان و زعفران

دمنوش گل گاو زبان و زعفران یکی از بهترین دمنوش‌های گیاهی برای کاهش استرس و آرامش بدن است.

برای درست کردن این دمنوش باید گل گاو زبان را با آب سرد بشویید و همراه با مقداری زعفران پودر شده و آب جوش در قوری بریزید. قوری را برای مدت 15 تا 20 دقیقه روی بخار کتری قرار دهید تا دمنوش شما آماده شود.

دمنوش زردچوبه

زردچوبه یکی از ادویه‌های پرکاربرد در آشپزی ایرانی و هندی است. این ادویه خوشرنگ و پرخاصیت از خانواده گیاه زنجبیل است و به شکل‌های متنوعی مصرف می‌شود. یکی از روش‌های مصرف آن به صورت دمنوش است که باعث می‌شود بدن از خواص بسیار زیادی بهره ببرد.

برای درست کردن دمنوش زردچوبه، ابتدا لیموترش‌های ورقه‌ای، زنجبیل خرد شده، دارچین و زردچوبه را به همراه آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.

سپس، در ظرفی دیگر آب لیمو و عسل را مخلوط کنید. در نهایت، دمنوش جوشیده و صاف شده را به مخلوط عسل و آب لیمو اضافه کرده و سرو کنید.

طرز تهیه دمنوش زردچوبه

دمنوش عناب و زنجبیل

دمنوش عناب و زنجبیل، انتخابی فوق‌العاده و ویژه در فصل پاییز است که خواص بی‌شماری برای سلامتی دارد. این نوشیدنی قدرتمند، نه تنها به تسکین علائم سرماخوردگی کمک می‌کند، بلکه با خواص ضد افسردگی و آرامش‌بخش، یک گزینه عالی برای ارتقاء روحیه در روزهای سرد است و به آسانی با مواد اولیه در دسترس آماده می‌شود.

برای دم کردن این دمنوش، پس از شستن و خرد کردن عناب و زنجبیل، آن‌ها را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشند تا عصاره‌شان آزاد شود. در نهایت، دمنوش را از صافی رد کرده و در صورت تمایل با عسل یا طعم‌دهنده‌های دلخواه سرو کنید.

دمنوش گل محمدی

دمنوش گل محمدی یکی از نوشیدنی‌های سنتی و معطر است که علاوه بر طعم و عطر بی‌نظیر، خواص شادی‌آور و آرامش‌بخش نیز دارد.

برای آماده‌سازی دمنوش گل محمدی، ابتدا قوری را با آب جوش گرم کنید. گلبرگ‌های شسته‌ شده گل محمدی را در قوری بریزید، آب جوش اضافه کنید و قوری را روی بخار کتری بگذارید تا دم بکشد.

دمنوش را از صافی عبور دهید و در فنجان سرو کنید. برای طعم بهتر، می‌توانید با مقداری عسل دمنوش را شیرین کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه دمنوش گل محمدی

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، به معرفی انواع دمنوش‌های مناسب پاییز پرداختیم. به یاد داشته باشید که دمنوش‌های پاییزی نه تنها نوشیدنی‌هایی ساده نیستند، بلکه معجون‌هایی طبیعی برای تقویت روحیه و مقابله با غم و اندوه فصلی محسوب می‌شوند.

با گنجاندن این ترکیبات گیاهی گرم و معطر در برنامه روزانه خود، می‌توانید به استقبال روزهای سردو از زیبایی‌های پاییز نهایت لذت را ببرید.

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

منبع خبر