• 2025-04-12
  • 3 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • آشپزی

دلایل اصلی پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی و روش‌های درمان آن

بسیاری از ما که در آپارتمان زندگی می‌کنیم به دنبال راهی برای وارد کردن طبیعت به زندگی روزمره خود هستیم.…
دلایل اصلی پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی و روش‌های درمان آن

بسیاری از ما که در آپارتمان زندگی می‌کنیم به دنبال راهی برای وارد کردن طبیعت به زندگی روزمره خود هستیم. با این حال پژمرده شدن این گیاهان یکی از مواردی است که ممکن است باعث سردرگمی وناامیدی از پرورش گیاهان آپارتمانی در منزل شود. در این مطلب از مجله اکالا با دلایل اصلی پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی و روش های درمان آن آشنا خواهیم شد.

این دلایل شامل مواردی مانند آبیاری نامناسب، نور ناکافی، میزان رطوبت نامناسب، کمبود مواد مغذی، تغییرات دما و آلوده شدن گیاهان به آفات و بیماری‌ها می‌شود. در ادامه با هر یک از این موارد با جزئیات آشنا خواهیم شد.

دلیل اول؛ آبیاری نامناسب

رایج‌ترین دلیل پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی، آبیاری نامناسب این گیاهان است. جالب است بدانید که تنها بی‌‌آبی نیست که می‌تواند منجر به پژمرده شدن گیاهان شود، بلکه آبیاری زیاد هم به گیاهان آسیب می‌زند. لازم است حتما میزان آب مورد نیاز گیاه را بدانید و با توجه به آن آبیاری گیاه را انجام دهید.

یک روش برای تعیین زمان مناسب برای آبیاری گیاه این است که با کمک یک خلال دندان سطح خاک گلدان را بررسی کنید و اگر ۲ سانتی‌متر رویی خاک کاملا خشک شده بود، آبیاری را انجام دهید. این روش برای بیشتر گیاهان مناسب است.

آبیاری زیاد گیاه باعث می‌شود تا برگ‌های گیاه زرد شود، ریشه‌ها بپوسند، لکه‌های قهوه‌ای روی برگ‌ها ایجاد شوند و برگ‌ها حالت افتاده پیاده کنند.
از سوی دیگر آبیاری کم هم باعث خشک شدن نوک برگ‌ها، کند شدن فرآیند رشد برگ، کم‌جان و چروکیده شدن برگ‌ها و ریزش برگ‌های جوان می‌شود.

دلیل دوم؛ زه‌کشی نامناسب

یکی دیگر از دلایل پژمرده شدن گیاهان، زه‌کشی نامناسب گیاه است. باید حتما گلدانی که استفاده می‌کنید دارای زه‌کشی مناسب باشد. در بعضی از گیاهان که حساس‌تر هستند، علاوه بر توجه به این که گلدان زه‌کشی مناسب داشته باشد،

می‌توان از سنگریزه یا تکه سفال شکسته هم در کف گلدان استفاده کرد. این کار باعث می‌شود تا آب در انتهای گلدان جمع نشود و به آسانی آب اضافی از گلدان خارج شود.

اگر گلدان زه‌کشی مناسبی نداشته باشد، شاهد زرد شدن برگ‌های گیاه و بوی بد خاک خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: با این ترفندها گیاهان پژمرده خانگی‌ را احیا و درمان کنید

دلیل سوم؛ نامناسب بودن نور

هنگام خرید یک گیاه آپارتمانی لازم است توجه زیادی به میزان نور مورد نیاز گیاه داشته باشید. بیشتر گیاهان آپارتمانی را می‌توان در نیم‌سایه نگهداری کرد.

با این حال خود گیاه پیش از پژمرده شدن کامل به شما نشانه‌هایی می‌دهد که متوجه شوید نور آن کافی است یا نه؛ اگر برگ‌‌های گیاه از حد معمول کوچک‌تر باشد و فاصله برگ‌ها از هم زیاد باشد، نشان می‌دهد که گیاه در فضایی با نور کم قرار دارد. یکی دیگر از نشانه‌های ناکافی بودن نور گیاه این است که برگ‌ها و ساقه‌ها به سمت نور کج شوند.

جمع شدن برگ‌ها، لکه‌های سفید، زرد و قهوه‌ای روی برگ‌ها و سوختگی نوک یا حاشیه برگ‌ها هم یکی از علائمی است که نشان می‌دهد نور گیاه زیاد است و باید آن را به فضایی با نور کمتر منتقل کنید.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر گلدان‌های خود را در بالکن یا پشت پنجره نگه می‌دارید و شیشه‌های پنجره با بالکن شما رفلکس‌دار است، مراقبت باشید زیرا این شیشه‌ها با انعکاس دادن نور خورشید باعث سوختن گیاه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: کدام گیاهان آپارتمانی مناسب گلدان‌های کم عمق هستند؟

پژمرده شدن گیاهان

دلیل چهارم؛ تغییرات دما

بیشتر گیاهان آپارتمانی به تغییرات دمایی حساس هستند و اگر در کنار کولر، بخاری یا در و پنجره باشند، تغییرات پیوسته دما می‌تواند به این گیاهان آسیب بزند و باعث پژمرده شدن آن شود.

برگ‌ریزی ناگهانی یا شل و آویزان شدن برگ‌های گیاه یکی از مواردی است که نشان می‌دهد گیاه آپارتمانی شما در معرض تغییرات دمایی زیادی قرار گرفته و اگر زودتر فکری به حالش نکنید، پژمرده خواهد شد.

دلیل پنجم؛ کمبود مواد مغذی

گیاهان آپارتمانی معمولا بعد از مدتی نیاز به تعویض خاک یا کوددهی دارند. در این شرایط اگر نتوانید مواد مغذی مورد نیاز گیاه را تامین کنید، این موضوع منجر به پژمرده شدن گیاه خواهد شد.

کم‌رنگ شدن برگ‌ها، کند شدن یا توقف رشد گیاه و کوچک موندن یا بدشکل شدن برگ‌ها از علائمی هستند که نشان می‌دهند گیاه شما دچار کمبود مواد مغذی شده است. برای حل کردن این مشکل لازم است گیاه را با کود مناسب آن به شیوه درست تغذیه کنید.

پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی

دلیل ششم؛ آفات و بیماری‌ها

گیاهان آپارتمانی در معرض آفات‌ها و بیماری‌های زیادی قرار دارند. آفت‌های رایج این گیاهان شامل شپشک آردآلود، کنه تارعنکبوتی، شپشک قهوه‌ای، شته‌ها، مگس سفید و سوسک‌ خاک هستند. بیماری‌‌های رایج این گیاهان هم شامل قارچ ریشه، لکه قارچی برگ، کپک خاکستری، لکه باکتریایی و سفیدک پودری می‌شوند.

هر یک از این موارد با علائمی خاص همراه هستند که در صورت مشاهده می‌توانید با استفاده از سموم و آفت‌کش‌های لازم، گیاه خود را درمان کنید. توجه کنید که برای از بین بردن آفت‌ها و بیماری‌ها، این که سریع‌تر برای رفع بیماری گلدان خود اقدام کنید اهمیت بسیار زیادی دارد.

در این مطلب از بخش سبک زندگی مجله اکالا با دلایل اصلی پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی و روش‌های درمان آن آشنا شدیم. نکته آخری که لازم است به آن توجه کنید این است که امروزه اپلیکیشن‌های زیادی وجود دارند که با نصب آن روی تلفن همراه خود می‌توانید بیشتر با نیازهای گیاه خود آشنا شوید. این اپلیکیشن‌ها به شما این امکان را می‌دهند تا از گیاه خودتان تصویری تهیه کنید و سپس با پردازش این تصویر به شما می‌گوید که احتمالا گیاه شما چه مشکلاتی دارد و چگونه می‌توانید این مشکلات را برطرف کنید.

 

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر

بیا تو صدا