- 2025-01-30
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
دانشمندان این نوع پنیر را می سازند
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری آنلاین، پژوهشگران کانادایی در مقالهای در ژورنال «فیزیک سیالات» نتایج کارشان بر روی پروتئینهای گیاهی و فعل و انفعالات آنها برای تقلید ویژگی های ذوب شدن در دهان، کش آمدن و آزاد کردن روغن ( که پنیر را بسیار خوشمزه میکنند) شرح دادهاند.
آلخاندرو مارانگونی، سرپرست این بررسی، استاد غذا، سلامت و پیری دانشگاه گونلف در کانادا گفت: «اگر بخواهید صرفاً محصولات گیاهی بخورید، در نهایت مجبور هستید مقدار زیادی لوبیا و توفو بخورید که بعد از مدتی میتواند کمی خستهکننده باشد». دانشگاه گوئلف در انتاریو در بیانیهای اعلام کرد.
او افزود: برآوردن انتظارات مصرفکنندگانی انتظار همان خواص پنیر حیوانی را دارند اما میخواهند پنیر از مواد گیاهی ساخته شده باشد، بسیار دشوار است.
مارانگونی و همکارانش پروتئین های عدس، لوبیا و نخود را بررسی کردند و آنها را با مخلوطی از روغنها ترکیب کردند تا بافتی شبیه پنیر ایجاد کنند.
ترکیبی از ۲۵ درصد روغن نارگیل، ۷۵ درصد روغن آفتابگردان و پروتئین نخود، بافتی را ایجاد کرد که با پنیرهایی که کاملاً با روغن نارگیل ساخته شده بودند، مطابقت داشت و در برخی موارد عملکرد بهتری داشت.
محققان دریافتند که تعامل بین پروتئین نخود و روغن نارگیل سفتی پنیر را افزایش داده و توانایی ذوب شدن و کشش پنیر را حفظ می کند.
علاوه بر این، جایگزینی کمی روغن نارگیل با روغن آفتابگردان باعث کاهش محتوای چربی اشباعشده پنیر شده و محصول سالمتری را بدون محدودیت طعم ایجاد میکند.
مارانگونی تاکید کرد: در نهایت ما می خواهیم تغذیه را بهبود بخشیم، محتوای پروتئین را افزایش دهیم و میزان چربی اشباعشده جایگزین پنیر را کاهش دهیم. اما در این حالت حفظ تمام ویژگیهای پنیر که شامل ذوب شدن در دهان و کش آمدن است، بسیار دشوار است.
ارسال دیدگاه