- 2025-05-18
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
داشتن مهارت موجب افزایش دستمزد کارگران میشود؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، یکی از ضروریات رشد و توسعه اقتصاد، مهارتهای فنی و حرفهای است که در تامین نیروی انسانی ماهر و کارآمد اثرگذار است؛بر همین اساس آموزشهای فنی و حرفهای امکان بهرهبرداری مناسب از منابع انسانی را فراهم کرده و توانایی لازم برای راهیابی به بازار کار و ایجاد اشتغال پایدار را به وجود میآورد.
به اعتقاد کارشناسان یکی از علل بیکاری در جامعه، فقدان مهارتهای مورد نیاز بازار کار از سوی فارغالتحصیلان و جویندگان کار است و برابر گزارشها بیش از ۷۰ درصد کسانی که آموزشهای مهارتی را فرا گرفته و دورههای آموزش فنی و حرفهای را گذراندهاند،در راهیابی به بازار کار موفق عمل کردهاند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر کارگران بر لزوم مهارتافزایی کارگران تاکید کرده و فرمودند: یکی از وظایف مسئولان در قبال کارگران، مهارتآموزی و توانمندسازی کارگران است که در بهرهوری و امنیت شغلی آنها موثر است. برای مهارتآموزی کارگران، در سازمان فنی و حرفهای و آموزشگاههای آن زمینه بسیار خوبی وجود دارد. البته در کنار این آموزشگاها، شرکتهای بزرگ هم میتوانند در حاشیه کار خود مجموعهها و دورههایی برای افزایش مهارتهای کارگران ایجاد کنند.
بر اساس گزارشها، با ارائه آموزشهای مهارتی و افزایش سطح آگاهی کارگران حوادث ناشی از کار تا ۵۰ درصد کاهش مییابد.کارشناسان بر این باورند که هرچه در امر آموزش سرمایهگذاری شود، سود و بهرهوری بیشتری نصیب کارخانه و کارگران آن میشود.به زعم آنها ارتقای فرهنگ ایمنی و افزایش بهرهوری بنگاه و کاهش آسیب های شغلی و حوادث کار در سایه مهارت افزایی کارگران به وجود میآید.
برگزاری مسابقات مهارت کارگران با شرکت ۲۲۰ کارگر ماهر
در همین راستا، غلامحسین محمدی – معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای امروز در یک گفتوگوی تلویزیونی از برگزاری سومین دوره مسابقات مهارت کارگران خبر داد و در تشریح جزئیات این رویداد گفت: مسابقات مهارت کارگران در کشور ما چند سالی است که برگزار میشود و مانند مسابقات ورزشی یک اثر جدی ترویجی و فرهنگی دارد. امسال مسابقات در کرمان برگزار میشود و بیش از ۲۲۰ کارگر ماهر در ۹ رشته از ۲۲ استان و ۱۰۰ شرکت با یکدیگر رقابت میکنند.
وی ادامه داد: این دوره از مسابقات در حالی برگزار میشود که مقام معظم رهبری بر لزوم مهارت افزایی کارگران تاکید بسیار دارند.یک اتفاق خوبی که امسال افتاده است تنوع در رشتههاست و افراد بیشتری هم شرکت کردند.۹ رشته مذکور عمدتا صنعتی هستند مثل تراش فرز و جوشکاری و طراحی کامپیوتری و رشتههایی که معمولا در صنایع به کار برده میشوند.
معاون وزیر کار تصریح کرد: در ایران فرصت بسیار بزرگی در اختیار داریم و جامعه کارگری از توانمندی و ظرفیت بالایی برخوردار است و بخشی از سرمایهگذاری در تولید برای نهادههای تولیدی است و بخشی از رشد اقتصادی کشودر سایه بهرهوری رخ میدهد.
به گفته محمدی بیش از ۳۰ درصد رشد ۸ درصدی که برای اقتصاد پیشبینی شده از محل بهرهوری رخ میدهد و در بهرهوری نهادههای تولید نقش کارگران حائز اهمیت است.ارتقای مهارت در دیدار مقام معظم رهبری با جامعه کارگری مورد تاکید قرار گرفت و زمینه خوبی است برای آنکه بتوانیم به صورت برنامه ریزی شده بهرهوری را افزایش بدهیم.
رئس سازمان فنی و حرفهای تصریح کرد: این مسابقات را در سطح اقشار مختلف اعم از دانش آموزان،جوانان،زنان و معلولان برگزار میکنیم و امسال هم مسابقات ملی مهارت در شهریور ماه به میزبانی استان اصفهان برگزار میشود که از میان آنها رقابتکنندگان ایرانی برای مسابقات آسیایی و بینالمللی انتخاب میشوند.
مسابقات مهارت کارگران ۳ روزه و در ۹ رشته برگزار میشود
وی متذکر شد: مسابقات در ۳ روز و ۹ رشته برگزار میشود و رقابت کنندگان از ۱۰۰ شرکت با یکدیگر به رقابت میپردازند.بخش عمده شرکتها از کرمان،یزد،سمنان و اصفهان هستند که در این دور از رقابتها حضور دارند.
به گفته معاون وزیر امتیازی که شرکت در این مسابقات برای کارگران دارد این است که ضمن تسهیل ارتقای آنها در کارخانهها، جوایزی هم درنظر گرفته شده که به برگزیدگان اهدا میشود اما مهمتر این است که ما کارگران خود را در تراز بین المللی می بینیم و کارگرانی که در این مسابقات ربته میآورند افراد برجستهای هستند که سطحشان در مسابقات بینالمللی هم قابل سنجش است.این افراد میتوانند مربیان برجستهای در صنعت باشند و مهارت آموزان را آموزش دهند و کارگرانی که مهارت کمتری دارند را هدایت کنند.
رئیس سازمان فنی و حرفهای ابراز امیدواری کرد:با برگزاری این دوره از مسابقات مهارت کارگران،جامعه کارگری در حوزه مهارت به عنوان یکی از اهرمهای پیشرفت ایران گامهای موثری در حوزه تولید بردارد.
پیشتر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزایش مهارت کارگران را در افزایش رفاه و درآمد کارگران موثر خوانده و گفته بود: با نظام مهارت آموزی میتوانیم امنیت شغلی کارگران را ایجاد کنیم و حوادث ناشی از کار را کاهش دهیم.
در حال حاضر در تمام برنامههای سازمان آموزش فنی و حرفهای، بحث آموزش شاغلان به ویژه در حوزههای مختلف صنعت مطرح است و این سازمان در جهت ارتقای مهارت نیروهای انسانی برنامههای متعددی را تدوین کرده است.
به اعتقاد کارشناسان، ارتقای سطح مهارت کارگران موجب کاهش هزینه پروژههای ساختمانی و کاهش بیکاری میشود و ترویج فرهنگ مهارت در دستیابی به اشتغال پایدار موثر است.
طی سالهای اخیر یکی از چالشهای مطرح شده از سوی کارفرمایان، نبود نیروی کار ماهر در برخی واحدهای تولیدی است از این رو سرمایهگذاری در امر مهارت به عنوان یک راهبرد اساسی در افزایش کیفیت تولید و بهرهوری واحد تولیدی باید مدنظر قرار گیرد.بیتردید امنیت شغلی کارگران در سایه افزایش مهارت آنها رقم میخورد و افزایش مهارت موجب ارتقای شغلی و افزایش دستمزد و بهبود معیشت کارگران می شود.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه