- 2025-05-21
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
خوراکی هایی که متخصصان گوارش عمداً مصرف آنها را محدود میکنند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از huffpost، همهی ما گاهی به خوراکیهای دلخواهمان پناه میبریم: یک کاسه بزرگ بستنی شکلاتی پس از یک روز پرتنش، یک قوطی نوشابه همراه با چند برش پیتزا، یا یک همبرگر با سیبزمینی سرخکرده در یک رستوران محبوب.
عبارت «همه چیز به اندازه» بیدلیل رایج نشده. بیشتر پزشکان و متخصصان تغذیه میدانند که حذف کامل خوراکیهای محبوب ممکن است نتیجهی عکس بدهد و منجر به پرخوری شود. اما برخی خوراکیها هستند که متخصصان گوارش — یعنی کسانی که کارشان حفظ سلامت روده و دستگاه گوارش است — تقریباً هیچگاه به سراغشان نمیروند.
اگرچه مصرف گهگاهی این خوراکیها فاجعهآمیز نیست، اما در ادامه با شش ماده غذایی آشنا میشویم که متخصصان گوارش بهندرت مصرف میکنند:
۱. بارهای پروتئینی (Protein Bars)
گرچه برخی بارهای پروتئینی که از میوهها و مغزهای واقعی تهیه شدهاند بهتر هستند، اما دکتر هارمونی آلیسون از مرکز پزشکی تافتس میگوید نوارهای بسیار فرآوریشده را هرگز مصرف نمیکند.
او میگوید: «بارهای پروتئینی اغلب بسیار فرآوریشدهاند و حاوی افزودنیهایی هستند که سودمندی آنها نامشخص است. در عوض میتوانید همان میزان پروتئین را از یک لیوان شیر، یک وعده کره بادامزمینی، مغزها یا تخمه کدو دریافت کنید.»
۲. استیک و گوشت قرمز
دکتر ریزوانا چودری از دانشگاه جانز هاپکینز میگوید:«من از خوردن گوشت قرمز، بهویژه استیک و همبرگر اجتناب میکنم. گوشت قرمز و فرآوریشده خطر بروز سرطان روده بزرگ و پولیپ را افزایش میدهد. این گوشتها سرشار از چربیهای اشباع هستند. اگر هم قصد مصرف دارید، مقدار آن اهمیت دارد؛ خطر سرطان روده در افرادی که روزانه بیش از ۱۰۰ گرم (کمتر از یکچهارم پوند) گوشت قرمز مصرف میکنند، بیشتر است.»
۳. هاتداگ و گوشتهای فرآوریشده
دکتر رابیا دلاتور از دانشگاه نیویورک میگوید حتی سوسیس، کالباس و بیکن هم در این فهرست قرار دارند: «گوشت قرمز و فرآوریشده با افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال (روده بزرگ) همراه است. مطالعات نشان میدهد که مصرف این گوشتها چهار بار یا بیشتر در هفته، میتواند خطر ابتلا به سرطان روده را تا ۲۰٪ افزایش دهد.»
۴. مرغ و ماهی سرخشده
مثلاً فیلهماهی سرخشده یا ناگت مرغ خوشمزه ممکن است، اما تأثیر خوبی بر دستگاه گوارش ندارد.
دکتر محمود غنوم، محقق میکروبیوم و بنیانگذار شرکت BIOHM میگوید: «مطالعات نشان دادهاند که روغن سرخکردنی میتواند باکتریهای مفید روده را تخریب کند و به بروز تصلب شرایین (گرفتگی عروق) کمک کند. این مسئله در بلندمدت میتواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود.»
۵. نوشابه گازدار
دکتر سایمون سی. ماتیوز از دانشگاه جانز هاپکینز میگوید:«نوشابهها بهراحتی پایین میروند، اما با بیماریهای مزمن مانند دیابت و بیماریهای قلبی مرتبطاند. این نوشیدنیها همچنین علائم گوارشی مانند نفخ، آروغ و رفلاکس را بهویژه در شکل گازدار و کافئیندار خود تشدید میکنند.»
۶. نان سفید (نان تهیهشده از آرد تصفیهشده)
دکتر شیلبا گروور از بیمارستان بریگام و زنان در بوستون میگوید:«مطالعات نشان دادهاند که رژیمهایی با مصرف بالای گوشت قرمز، گوشت فرآوریشده و غلات تصفیهشده با افزایش خطر ابتلا به بیماری دیورتیکولیت (التهاب کیسههای کوچک در دیواره روده بزرگ) همراه هستند.»
او تأکید میکند که برخلاف باور عمومی، مصرف مغزها، ذرت و پاپکورن با افزایش خطر ابتلا به دیورتیکولیت همراه نیست.«رژیمهایی که برای کاهش خطر بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و سرطان — از جمله سرطان روده — توصیه میشوند، احتمال بروز دیورتیکولیت را نیز کاهش میدهند.»
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه