- 2024-12-08
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
خواص کدو حلوایی برای مردان
به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصرایران، کدو حلوایی یا کدو تنبل یک میوه بسیار مغذی و پرکاربرد است، کدو سرشار از مواد مغذی مانند ویتامینها، فیبر، مواد معدنی و آنتیاکسیدان است و این خوراکی جذاب به دلیل داشتن دانه در دسته میوهها قرار میگیرد، اما برخی افراد به دلیل نوع مواد مغذی کدو تنبل، آن را در دسته سبزیها طبقهبندی میکنند.
کدو حلوایی به خانواده کدو تعلق دارد، رنگ آن به طور معمول زرد پررنگ یا نارنجی تیره است و پوست ضخیم و ناصافی دارد، کدو حلوایی یا کدو تنبل طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد، کالری کدو حلوایی بسیار کم است و از خواص کدوحلوایی، ضدسنگ ادراری بودن و مانع تشکیل بعضی کریستالها در کلیههای سنگساز شدن محسوب میشود.
از دیگر خواص کدو حلوایی میتوان به مواردی مانند ضدپیری، سلامت پوست، درمان آکنه، کاهش حملات آسم، بهبود سیستم ایمنی، کاهش خطر بیماریهای قلبی، ضدکرم، ضدسرطان به ویژه سرطان پروستات، کمک به کاهش وزن سریع، جلوگیری از زخم معده، کاهش استرس و درمان افسردگی و خاصیت ضدالتهابی اشاره کرد.
طبع کدو حلوایی گرم است یا سرد؟
کدو حلوایی در طب سنتی به دلیل داشتن خواصی بیشمار جایگاه ویژهای دارد و طبق نظر متخصصان این حوزه، طبع کدو حلوایی سرد است؛ از خواص کدو حلوایی در طب سنتی این است که کدو حلوایی یرقان (زردی) را برطرف میکند.
کدو حلوایی برای درمان قولنج مفید است و از دیگر خواص کدو حلوایی این است که مغز را تقویت میکند، خوردن کدو حلوایی باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و استحکام بافتهای بدن میشود، صفرا را تسکین میدهد و شیره تخم کدو یبوست را برطرف میکند.
خواص کدو حلوایی برای کاهش وزن و چربی بدن
اگر به دنبال یک راهکار سالم و مؤثر برای کاهش وزن هستید، کدو حلوایی میتواند یک گزینه بینظیر باشد، یک فنجان کدو حلوایی پخته تنها حاوی ۸۳ کالری و ۷ گرم فیبر است که به شما کمک میکند احساس سیری پیدا کنید.
فیبرهای محلول در این میوه به کاهش چربی بدن و کنترل اشتها کمک میکند، در مطالعات متعددی نیز اثبات شده است که مصرف فیبر بیشتر موجب کاهش چربی و وزن میشود، از همین رو افزودن کدو حلوایی به سبد غذایی میتواند یک استراتژی ارزشمند باشد.
خواص کدو حلوایی برای کبد
کدو حلوایی نه تنها یک میوه خوشمزه است، بلکه ویژگیهای درمانی نیز دارد که برای سلامت کبد بسیار مؤثر است، این میوه قدرت بازسازی سلولهای کبدی را دارد و به محافظت از کبد در برابر آسیبهای محیطی یا دارویی کمک میکند و در عین حال، تخمهای این میوه نیز دارای ترکیباتی است که برای سلامت کبد ارزشمند هستند.
خواص کدو تنبل برای مو
کدوتنبل سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم و روی است، پتاسیم موجود در کدو تنبل به حفظ سلامت مو و رشد مجدد موها و روی، به حفظ کلاژن مو کمک میکند و موجب تقویت موها میشود، کدو تنبل حاوی مقادیر بالای فولات یا ویتامین B است که این ویتامین با بهبود گردش خون در پوست سر به تقویت فولیکولها و افزایش رشد مو کمک میکند.
از دیگر خواص کدو تنبل برای مو میتوان به خاصیت نرم کنندگی آن برای موها اشاره کرد، کدو تنبل یا کدو حلوایی به نرمتر و صافتر شدن موی سر کمک میکند، برای تهیه ماسک کدو تنبل برای مو، دو فنجان پوره کدو تنبل را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و یک قاشق غذا خوری ماست ترکیب کنید و روی موهای سرتان بمالید، یک کلاه رنگ مو روی موهای خود بگذارید و بعد از ۱۵ دقیقه با آبگرم آبکشی کنید.
عصاره کدو حلوایی یا کدو تنبل میتواند به خوبی موهای خشک و آسیبدیده را ترمیم کند، همچنین عصاره کدو تنبل یک ماده مؤثر برای درمان ریزش مو است.
خواص کدو حلوایی برای درمان سرماخوردگی
از دیگر خواص کدوحلوایی میتوان به خواص کدو حلوایی برای سرماخوردگی اشاره کرد، یکی از شایعترین بیماریهای فصول سرد سال سرما خوردگی است و هر فردی در طول زمستان حداقل یکبار به آن مبتلا میشود، کدو حلوایی را میتوان یک قرص طبیعی ویتامین و داروی طبیعی برای سرما خوردگی دانست.
کدو حلوایی باعث پیشگیری از گلودرد هنگام ابتلاء به زکام و سرما خوردگی میشود و همچنین میتواند از شدت سرفه بکاهد و دوره سرما خوردگی را کاهش دهد، کدو حلوایی سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان برای تقویت سیستم ایمنی است.
کدو حلوایی با افزایش تولید گلبولهای سفید خون در بدن، سیستم ایمنی را تقویت میکند و از خواص کدو حلوایی برای عفونت این است که باعث ایجاد مقاومت در برابر انواع مختلفی از عفونتها مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و تب میشود، همچنین کدو حلوایی غنی از ویتامینهای A و E است و با داشتن میزان زیادی ویتامین C برای سرما خوردگی مفید است.
خواص کدو حلوایی با عسل و دارچین
ترکیب کدو حلوایی با عسل و دارچین هم دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی است و هم برای از بین بردن مشکلات پوست و مو کاربرد دارد، از خواص کدو حلوایی با عسل میتوان برای درمان پوست خشک استفاده کرد، دو قاشق چایخوری کدو حلوایی پخته شده همراه با نصف قاشق چایخوری عسل، ۱.۴ قاشق چایخوری شیر و ۱.۴ قاشق چایخوری خامه غلیظ را با هم مخلوط کنید و ترکیب حاصل را به طور مساوی روی صورت خود بمالید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند.
از خواص کدو حلوایی با دارچین تهیه یک ماسک بدن است، برای تهیه کردن این ماسک نصف فنجان کدوتنبل پخته شده را با نصف فنجان نارگیل و نصف قاشق چایخوری دارچین مخلوط کنید، این مخلوط را روی بدن خود بمالید و به آرامی ماساژ دهید، بگذارید این ماسک حدود ۱۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.
خواص کدو حلوایی برای قلب
از اهمیت سبزیجات و میوههایی با رنگهای زرد و نارنجی مانند کدو حلوایی در پیشگیری از امراض قلبی و عروقی نمیتوان چشمپوشی کرد، آنتیاکسیدانهای موجود در این محصولات غذایی بر ویژگیهای محافظتی قلبی بسیاری دارند.
یک تحقیق علمی حاکی از آن است که افزایش مصرف این نوع سبزیجات و میوهها میتواند خطر ابتلاء به امراض قلبی را تا ۲۳ درصد کاهش دهد، عواملی مانند کاروتنوئیدها در این میوهها و سبزیجات، به کاهش فشار خون و التهابات بدن کمک میکند و به سلامت قلب پاسخ میدهد.
بهترین زمان مصرف کدو حلوایی
پزشکان و متخصصان تغذیه توصیه میکنند که حداقل یک ساعت قبل یا بعد از وعدههای غذایی این میوه را مصرف کنید، این توصیه بر اساس مطالعات علمی است که نشان میدهد تأثیرات مثبت کدو حلوایی در این زمانها به حداکثر میرسد.
یکی از دلایل این امر، تأثیر کدو حلوایی بر سیستم گوارش است، این میوه مقدار زیادی فیبر دارد که میتواند به تنظیم عملکرد گوارشی کمک کند، اگر در زمان نزدیک به وعدههای غذایی کدو حلوایی بخورید، ممکن است این فیبرها مانع جذب مواد مغذی دیگر شوند، بنابراین بهتر است این میوه را در فاصلههای زمانی حداقل یک ساعت از وعدههای غذایی مصرف کنید تا از خواص گوارشی آن بهرهمند شوید.
علاوه بر این، کدو حلوایی مواد معدنی و ویتامینهایی مانند ویتامین A و C دارد، وقتی که سیستم گوارش مشغول جذب مواد مغذی دیگر نیست، این مواد معدنی و ویتامینها بهتر در جریان خون جذب و توزیع میشوند.
پس اگر قصد دارید به بهترین شکل از خواص کدو حلوایی بهرهمند شوید، توصیه میشود این میوه را حداقل یک ساعت قبل یا بعد از وعدههای غذایی مصرف کنید، این کار باعث میشود مواد مغذی موجود در کدو حلوایی بهتر و کاملتر توسط بدن جذب شوند و بهینهسازی فرآیندهای بدنی را تسهیل کنند.
ارسال دیدگاه