• 2025-07-26
  • 2 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

خط قرمز وزارت بهداشت برای نانوایی‌ها / استفاده از جوش‌شیرین و جوهرقند ممنوع!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،به گفته‌ی مهندس محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت،…

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،به گفته‌ی مهندس محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، نظارت بر نانوایی‌ها یک وظیفه دائمی و حیاتی برای تأمین امنیت غذایی مردم است. او اعلام کرد که تیم‌های ارزیابی وزارت بهداشت بر اساس چهار آیتم کلیدی، وضعیت نانوایی‌های کشور را بررسی می‌کنند.

آیتم‌های چهارگانه پایش نانوایی‌ها:

۱. بهداشت افراد شاغل
شامل بررسی کارت بهداشت، آموزش‌های بهداشتی، نظافت فردی، پاکیزگی دست‌ها و لباس کار.

۲. مواد اولیه و افزودنی‌ها

نظارت بر کیفیت آرد، خمیر، نمک و مخمرهای مصرفی.

استفاده از جوش‌شیرین و جوهرقند ممنوع است.

افزودنی‌ها فقط باید از نوع مجاز و تأییدشده توسط وزارت بهداشت باشند.

در صورت مشکوک بودن به تخلف، نمونه‌های آزمایشگاهی گرفته می‌شود.

۳. تجهیزات و ابزار پخت نان

دستگاه‌های پخت نان باید دارای استاندارد ملی باشند.

حرارت مستقیم ممنوع است؛ باید از سوختن نان و تولید کربن جلوگیری شود.

سازه و فضای فیزیکی نانوایی

وضعیت بهداشتی محل نگهداری آرد، فضای استراحت نانواها و بخش پذیرش مشتری‌ها بررسی می‌شود.

در بسیاری از موارد، وضعیت سازه نانوایی‌ها استاندارد نیست و نیاز به اصلاح دارد.

برخورد با تخلفات؛ فرصت، نه فوریت

فرهادی در ادامه توضیح داد: با وجود سختی کار نانوایان به‌ویژه در فصول گرم، وزارت بهداشت ابتدا فرصت رفع نواقص را به متصدیان می‌دهد. تخلفات بهداشتی مربوط به پرسنل معمولاً سریع رفع می‌شود، اما تخلفات سازه‌ای و تجهیزاتی پیچیده‌تر است.

در صورت بی‌توجهی به اخطارها:

پیام نهایی وزارت بهداشت:

نان سالم، حق مردم است.
مردم در صورت مشاهده تخلف در نانوایی‌ها می‌توانند موضوع را به سامانه‌های نظارتی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی اطلاع دهند.

منبع خبر