• 2025-01-12
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

خطر سکته‌های مغزی بر اثر عفونت دندانی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، در حالی که شاید فکر کنید که ارتباطی بین سلامت دهان و…
خطر سکته‌های مغزی بر اثر عفونت دندانی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، در حالی که شاید فکر کنید که ارتباطی بین سلامت دهان و سکته مغزی وجود ندارد اما تحقیقات قابل توجهی در این زمینه انجام شده است. سلامت دهان و دندان ضعیف می‌تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد و در نتیجه احتمال سکته مغزی را نیز افزایش دهد.

سلامت دهان و دندان ضعیف می‌تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد و دلیل اصلی این امر این است که زمانی که تعداد باکتری های بدخیم موجود در دهان به مقدار زیادی برسد، باعث عفونت دهان می‌شود. این عفونت باکتریایی می‌تواند وارد جریان خون شود و باعث التهاب رگ های خونی نیز شود که این امر احتمال لخته شدن خون را افزایش می‌دهد. اگر این لخته‌ها، رگ‌های مغز را مسدود کنند، جریان خون به ناحیه بافت مغزی که رگ، اکسیژن را به آن می‌رساند کاهش می‌یابد و آن ناحیه از سلول‌های مغز شروع به مردن می‌کنند و در نتیجه منجر به سکته مغزی می‌شود.

راه دیگری که سلامت دهان و دندان می‌تواند بر خطر سکته مغزی تأثیر بگذارد، ایجاد بیماری لثه است. بیماری لثه یک عفونت لثه است که می‌تواند به بافت‌ها و استخوان‌های نگهدارنده دندان آسیب برساند. برخی از باکتری‌های دخیل در بیماری لثه نیز با افزایش التهاب یا سلول‌های آزاد شده در جریان خون مرتبط هستند، که این امر موجب می‌شود بیماری لثه با افزایش خطر سکته مغزی و سایر بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت مرتبط باشد.

در حالی که هنوز مشخص نیست که آیا التهاب ناشی از بیماری لثه منجر به التهاب عروقی (مربوط به بیماری قلبی و سکته مغزی) می‌شود یا برعکس اما در کل، مطالعات نشان می‌دهد که بین این دو ارتباطی وجود دارد. در واقع، التهاب مرتبط با بیماری لثه با شرایطی مانند دیابت، برخی سرطان‌ها و حتی بیماری آلزایمر نیز مرتبط است.

بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات بهداشت دهان و دندان که می‌تواند منجر به سکته مغزی شود، پیروی از اقدامات بهداشتی دهان و دندان همچنین پیروی از توصیه‌های دندانپزشک است. این نکات مراقبتی ضروری شامل مواردی است که در ادامه به آنها اشاره شده است.

رعایت بهداشت دهان ودندان

دندان‌های خود را حداقل دوبار در روز مسواک بزنید. به طور منظم و روزانه از نخ دندان استفاده کنید همچنین از دهان شویه ضد باکتریایی نیز استفاده کنید. با رعایت صحیح و منظم بهداشت دهان و دندان مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، باکتری‌ها تحت کنترل درمی‌آیند و دیگر نمی‌توانند باعث مشکلی شوند. با این حال، بدون رعایت بهداشت دهان و دندان همچنین با وجود عوامل دیگر مانند قرار گرفتن در معرض فلوراید، رژیم غذایی ناسالم، ژنتیک، بیماری های سیستمیک و محرک های خارجی مانند نیکوتین. سطح باکتری های بدخیم در دهان می‌تواند به حدی افزایش یابد که می‌تواند باعث عفونت های دهان مانند پوسیدگی دندان و بیماری لثه شود و در نتیجه می‌توانند باعث سکته مغزی نیز شوند.

سؤالات متداول

شاید برای شما سوال باشد که آیا بهداشت دهان و دندان و سکته با هم مرتبط هستند؟ جالب است بدانید که بهداشت دهان و دندان به سلامت عمومی ما تاثیر بسزایی دارد. دهان خانه هزاران باکتری است که برخی از آنها با بیماری‌های دهان مرتبط هستند که می‌تواند منجر به مشکلاتی در سایر نقاط بدن شود. بهداشت ضعیف دهان و دندان می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد و احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را نیز افزایش دهد.

آیا خرابی دندان می‌تواند باعث حمله قلبی شود؟

عفونت و التهاب ممکن است منجر به مرگ بافت قلبی شود که به نوبه خود می‌تواند باعث حمله قلبی کشنده شود. اگر پوسیدگی دندان درمان نشود، نه تنها می‌تواند دردناک باشد بلکه می‌تواند باعث مرگ فرد شود، به خصوص کسانی که قبلاً دارای سابقه بیماری‌های قلبی هستند.

عفونت دندان باعث بیماری قلبی می‌ شود؟

بعضی از انواع باکتری‌ها به طور نرمال در دهان شما فعالیت دارند اما اگر شما مرتب برای از بین بردن پلاک‌ های دندان، مسواک نزنید خطر ابتلا به بیماری پوسیدگی دندان در شما افزایش پیدا می‌کند. هنگامی که این بیماری گسترش پیدا کند، شما یک محیطی برای باکتری‌ها ایجاد کرده‌اید که در حالت نرمال به این صورت رشد نمی‌کردند.

باکتری‌های موجود در دهان که در ایجاد پوسیدگی دندان نقش دارند، می‌توانند وارد جریان خون شده و باعث افزایش التهاب شوند، ایجاد باکتری و التهاب در حفره دهان سرانجام منجر به تنگ شدن و انسداد رگ‌های خونی خواهد شد.

منبع خبر