حمایت ایمیدرو از طرح‌های نوین دانشگاهیان در حوزه معدن و صنایع معدنی

به گزارش اقتصادآنلاین، محمد آقاجانلو پیش از ظهر امروز در دانشکده متالورژی و مواد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران طی مراسم…
حمایت ایمیدرو از طرح‌های نوین دانشگاهیان در حوزه معدن و صنایع معدنی

به گزارش اقتصادآنلاین، محمد آقاجانلو پیش از ظهر امروز در دانشکده متالورژی و مواد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران طی مراسم دومین دوره جایزه ملی پروفسور وقار ضمن گرامیداشت شخصیت فرهیخته آن زنده یاد به عنوان پدر علم متالورژی ایران، گفت: امروز کشور به این نتیجه رسیده است که از توانمندی دانشگاهیان و متخصصان برای توسعه کشور بیش از پیش بهره برد.

وی افزود: مهندس اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با تاکید بر حضور متخصصان برای توسعه کشور، به دنبال اصلاح این حوزه است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به ضرورت توجه به مولفه‌هایی همچون هوش مصنوعی، اقتصاد مهندسی، تامین مالی و غیره برای ارتقای بهره‌وری گفت: برای توسعه کشور، باید مزیت‌های سرمایه‌ای و کلان روندهای دنیا را مد نظر قرار داد.

وی ادامه داد: برای دستیابی به این مزیت‌ها و تقویت جایگاه توسعه ای کشور، نیاز به تحقیقات لازم داریم و در این زمینه، دانشگاه‌ها می توانند کمک کنند.

رفع چالش‌های معدن و صنایع معدنی با حضور دانشگاه

آقاجانلو با بیان اینکه دانشگاه با استفاده از توانمندی دانشجویان و اساتید،  می تواند چالش‌های پیش روی صنعت را رفع کند، گفت: 

از جمله این چالش‌ها، شکاف تولید و ظرفیت صنعت فولاد؛ به رغم جایگاه دهم ایران در تولید فولاد است.

وی افزود: فراموشی زغال‌سنگ حرارتی در تامین انرژی کشور به دلیل ارزانی گاز، مسأله دیگر است. اگر از این ذخیره به جای گاز در واحد‌های احیا بهره‌وری صورت می گرفت، بخشی از این سرمایه بدون استفاده نمی ماند و ۸۰ درصد گاز نیز برای تولید برق مصرف می شد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به موسسه پژوهشی یونیدرو، تصریح کرد: این موسسه با همکاری ایمیدرو و دانشگاه تهران برای اجرای طرح‌های بزرگ پایه‌گذاری شد.

وی افزود: موضوعاتی همچون فرآوری باطله‌ها، معادن کم عیار، بهینه‌سازی انرژی، افزایش هیدروژن و غیره، حوزه‌هایی است که استادان دانشگاه می توانند، طرح‌هایی تعریف و با همکاری دانشجویان اجرایی کنند.

توسه کشور از مسیر دانشگاهیان

آقاجانلو خاطرنشان کرد: به رغم شرایط سخت موجود، اما فرصت مناسبی فراهم شده تا دانشجویان و فارغ‌التحصیلان برای ساختن کشور ورود پیدا کنند. 

وی ادامه داد: توسعه این سرزمین نیز  از مسیر دانشگاه و توسط دانشگاهیان ساخته خواهد شد.

بنا به این گزارش، جایزه ملی پروفسور وقار به منظور گرامیداشت یاد و فعالیت‌های علمی، پژوهشی و صنعتی زنده‌یاد پروفسور رامز وقار، پدر دانش مهندسی متالورژی و مواد ایران، ایجاد شده است. این جایزه با هدف شناسایی و تقدیر از برترین‌های حوزه مهندسی متالورژی و مواد، هر سال در سه بخش دانش‌آموزی، دانشجویی و صنعتی برگزار می‌شود.

منبع خبر