• 2025-05-04
  • 2 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

حشیش در ایران عامل افسردگی، جنون و ناباروری جوانان است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،، پدیده‌ای خانمان‌سوز و نوعی اختلال مزمن مغزی است که فرد را به…
حشیش در ایران عامل افسردگی، جنون و ناباروری جوانان است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،، پدیده‌ای خانمان‌سوز و نوعی اختلال مزمن مغزی است که فرد را به مصرف مداوم موادی همچون حشیش وادار می‌کند. دکتر سید رضا موسوی‌زاده، درمانگر اعتیاد و مسئول فنی درمانگاه اعتیاد در زنجان، هشدار داد که مصرف حشیش می‌تواند عوارض جدی و ماندگاری مانند افسردگی عمیق، جنون، و اختلالات عصبی را برای جوانان به همراه داشته باشد.

او با اشاره به تفاوت فاحش میان حشیش موجود در ایران و انواع خارجی آن گفت: «ماده مؤثره حشیش در کشور ما تا سه برابر بیشتر از استاندارد جهانی است، که همین موضوع آن را به یکی از خطرناک‌ترین مواد روانگردان تبدیل کرده است.»

موسوی‌زاده با رد باورهای نادرستی مانند “حشیش اعتیادآور نیست”، تاکید کرد: «این ماده به‌ویژه در ایران، وابستگی شدید ایجاد می‌کند و به‌شدت مغز و اندام‌های جنسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مغز که بخش زیادی از آن از چربی تشکیل شده، در معرض آسیب جدی قرار دارد و این موضوع عملکرد ذهنی و تصمیم‌گیری را مختل می‌کند.»

او چهار عارضه مهم و نگران‌کننده مصرف حشیش را این‌گونه برشمرد: بی‌انگیزگی شدید که باعث گوشه‌گیری فرد و ناتوانی در پذیرش مسئولیت می‌شود، افسردگی عمیق که گاه فقط با شوک‌درمانی قابل درمان است، حملات هراس (پانیک) همراه با احساس مرگ قریب‌الوقوع، و در نهایت جنون و توهمات شدید.

این درمانگر اعتیاد تأکید کرد که برخلاف برخی مواد، عوارض حشیش ممکن است ماندگار باشند و افراد برای کنترل آثار آن مجبور به مصرف مادام‌العمر داروهای ضد روان‌پریشی شوند. وی همچنین نسبت به مصرف انواع جدیدی از حشیش‌های شیمیایی با نام‌های «اودی» و «کمیکال» هشدار داد که قدرت تخریبی بیشتری دارند.

دکتر موسوی‌زاده توصیه کرد که خانواده‌ها از خوددرمانی و بردن بیماران به کمپ‌های غیراستاندارد خودداری کنند و برای درمان حتماً به مراکز تخصصی دارای کادر حرفه‌ای مانند درمانگاه شهید بهشتی زنجان مراجعه نمایند. به گفته او، درمان نوجوانان زیر ۱۸ سال و بانوان در این مرکز به‌صورت رایگان انجام می‌شود و هزینه درمان برای سایرین نیز حداقلی است.

او در پایان تأکید کرد: برای مقابله مؤثر با اعتیاد باید ساختارهای فرهنگی و اجتماعی تقویت شود. استفاده فعال از ظرفیت مساجد، هیئت‌های مذهبی و گروه‌های مردمی در ایجاد شبکه‌های ارتباطی سالم می‌تواند نقش بسزایی در جلوگیری از گرایش جوانان به مواد مخدر ایفا کند.

منبع خبر

بیا تو صدا