توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزهایی که هوا «ناسالم» می‌شود

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، در دوران آلودگی هوا باید با رعایت نکات تغذیه‌ای، سیستم ایمنی بدن…

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، در دوران آلودگی هوا باید با رعایت نکات تغذیه‌ای، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت و اثرات منفی آلاینده‌ها را کاهش دهیم. نوشیدن مایعات کافی مانند آب، چای کم‌رنگ، دمنوش‌ها و آبمیوه‌ها به دفع آلاینده‌ها از بدن کمک می‌کند. همچنین مصرف میوه‌های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیمو و کیوی و همچنین فلفل دلمه‌ای طبیعی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث دفع بهتر مواد مضر می‌شود.

سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، کلم بروکلی و سبزی خوردن نیز به دلیل سرشار بودن از آنتی‌اکسیدان‌ها، با عوامل مضر مقابله می‌کنند و مصرف شیر و لبنیات کم‌چرب به مرطوب نگه داشتن مخاط دستگاه تنفسی و کاهش سوزش گلو کمک می‌کند. مغزها و دانه‌ها از جمله بادام، گردو، تخمه آفتابگردان و کنجد با دارا بودن ویتامین E از بدن در برابر آسیب‌های ناشی از آلودگی محافظت می‌کنند.

کارشناسان توصیه می‌کنند در این دوران، غذاهای کبابی و سرخ‌کرده کمتر مصرف شوند و غذاهای بخارپز و آب‌پز جایگزین شوند. مصرف عسل و لیمو نیز برای کاهش التهاب و خشکی گلو مفید است و غذاهای حاوی امگا ۳ مانند ماهی، گردو و بذر کتان به کاهش التهاب بدن کمک می‌کنند.

در این راستا همچنین پرهیز از فست‌فود و غذاهای خیلی چرب ضروری است، زیرا فشار بیشتری به بدن وارد کرده و خستگی را افزایش می‌دهند.

در کنار این موارد، مصرف سوپ‌ها و آش‌های سبک مانند سوپ سبزیجات، آش جو و خوراک عدسی توصیه می‌شود، زیرا علاوه بر مغذی بودن، به بدن کمک می‌کنند تا بهتر با آلودگی هوا مقابله کند.

منبع خبر