تلویزیون در اختیار جریانی افراطی است/ راه حفظ سرمایه اجتماعی، به رسمیت شناختن همه مردم است

اقتصادآنلاین_نسترن فراهانی: محمدعلی ابطحی، چهره سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی اقتصادآنلاین، در رابطه با چالش‌های حکمرانی و لزوم…
تلویزیون در اختیار جریانی افراطی است/ راه حفظ سرمایه اجتماعی، به رسمیت شناختن همه مردم است

اقتصادآنلاین_نسترن فراهانی: محمدعلی ابطحی، چهره سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی اقتصادآنلاین، در رابطه با چالش‌های حکمرانی و لزوم حفظ سرمایه اجتماعی در دوران پساجنگ ایران اظهار داشت: درحال حاضر همچنان مشکلات جدی وجود دارد، انسجام مردم در دوران جنگ دوازده روزه، بیشتر به نفع کسانی است که پنجه در دل قدرت فرو برده‌اند و در مورد برخی از آنها به نظر نمی‌رسد حتی تغییری محتمل باشد. اما اگر واقعاً قصد نگهداری از آنچه تاکنون و در این مدت به‌عنوان دستاورد مطرح شده، وجود داشته باشد، نشانه‌هایی از همدلی با همه مردم دیده می‌شود؛ از جمله درخواست رهبری درباره ملاک قراردادن ایران در حکمرانی و منافع عمومی مردم ایران.

این چهره اصلاح‌طلب افزود: افراطی‌ها و تندرو‌ها همچنان در بخش‌های مختلف مدیریتی حضور دارند. حداکثر چند نفر از افراد خارج از باند خودشان را به کار گرفته‌اند؟ تلویزیون هم که اکنون نقشی تعیین کننده دارد اما کاملاً در اختیار یک جریان خاص است. به نظر من، راه‌حل حفظ این سرمایه اجتماعی، دشوار نیست، باید همه مردم ایران و منافع عمومی‌شان به رسمیت شناخته شود.

وی ادامه داد: آزادسازی خودروها، موتورها، و ابطال پیام‌هایی که درباره حجاب صادر شده بود، همه می‌تواند نشانه‌هایی از این نگاه باشد که بخش‌های اصلی و نهاد قدرت، به منافع عمومی توجه دارند. اگر حاکمیت به همین منوال ادامه دهد، می‌توان امیدوار بود. اما در صورت بروز یک جنگ طولانی مانند جنگ ۸ ساله ایران و عراق، مردم دوباره پای ایران خواهند ایستاد؟

ابطحی تصریح کرد: البته من وقوع جنگ‌های زمینی مانند آن زمان را محتمل نمی‌دانم. چنین شرایطی در منطقه فعلاً وجود ندارد. اما مهم‌تر از جنگیدن در جبهه‌ها، دل‌هایی است که به ایران تعلق دارد. ایران برای مردم مثل نگینی است که دورش حلقه زده‌اند و نگهداری از آن کار دشواری نیست؛ همان‌گونه که پس از جنگ هم حمایت کردند، در تظاهرات شرکت کردند و دفاع کردند. همان مردمی که دلخوری‌های بسیار زیادی داشتند و دارند.

وی گفت:، اما وطن برای آنها مهم‌تر بود. مدیران کشور باید این را درک کنند که ایران باید برای همه مردم باشد، نه فقط برای بخشی که حامی‌شان است. انسجام ملی زمانی شکل می‌گیرد که انتخابات درست برگزار شود و مردم احساس کنند حاکمیت نگاه متفاوتی را پذیرفته است.

ابطحی در بخش پایانی گفت‌و‌گو درباره وضعیت صداوسیما افزود: من به تغییر افراد کاری ندارم، اما مسلم است که محتوای رادیو و تلویزیون در اختیار یک جریان مشخص است. تصورم این است که جریانی افراطی تعیین‌کننده است. حتی اگر چهره تلویزیون تغییر کند، اما تفکر پشت آن تغییر نکند، اتفاقی نمی‌افتد.

وی اظهار داشت: در صداوسیما یک خالص سازی جدی شکل گرفته و تا کنون انسجامی برای تغییر ایجاد نشده است. معاونت‌ها باید تغییر کنند، تحقیقات جدی انجام شود و تحول واقعی رخ دهد.

ابطحی تأکید کرد: اینکه آیا تغییر در مدیریت تلویزیون الزامی است یا فقط یک توصیه، بستگی به این دارد که تفکر حاکم بر آن چه باشد. اگر همین تفکر ادامه یابد، نشان می‌دهد که انسجام مورد نظر وجود ندارد. تا امروز هم چنین فضایی در صداوسیما ندیده‌ام. بنابراین، باید تابلو تغییر در تلویزیون به‌صورت جدی نصب شود، تلویزیون درحال حاضر فقط تابلو حضور افراطی‌ها است و اینکه درمواردی افراد متفاوت دعوت شوند دردی را دوا نمی‌کند.  

منبع خبر

بیا تو صدا