- 2025-05-06
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
تقویت حسابرسی سیستمی منجر به تحقق اقتصاد مولد و سالم میشود

به گزارش اقتصاد آنلاین، یکی از مهمترین اقدامات در راستای تحقق بودجه بدون نفت، تمرکز بر گسترش نظام مالیاتی کشور به نحوی است که از تولید حمایت بیشتری مالیاتی صورت بگیرد و در عوض بخشهای زیرزمینی و فعالیتهای سوداگرانه اقتصاد بیشتر مالیات بپردازند.
در همین راستا نیز استقرار نظام مالیاتی مبتنی بر داده کمک بزرگی به شناسایی فرار مالیاتی خواهد کرد. این رویکرد کلیدی و مهم مبتنی بر حذف ممیزمحوری در نظام مالیاتی و جلوگیری از انجام حسابرسی دستی و سنتی است. این موضوع مهم و کلیدی، پایه و اساس مسئله هوشمندسازی نظام مالیاتی است به این شکل که به جای ممیزمحوری، دادهمحوری حکمفرما شود و همچنین به جای حسابرسی دستی نیز حسابرسی سیستمی انجام بپذیرد.
گامهای نهایی در راستای تحقق هوشمندسازی نظام مالیاتی در سال ۱۴۰۳ و در دولت چهاردهم برداشته شده است و به واسطه آن شاهد تحقق بیش از ۹۵ درصدی حسابرسی سیستمی برای کلیه مودیان بخش مالیات بر عملکرد در سال گذشته بودیم که این میزان از حسابرسی سیستمی و تکیه بر تقاطعگیری اطلاعات و دادهمحوری در سالهای گذشته به هیچ وجه شکل نگرفته بود و برای اولین بار بخش اعظمی از مودیان حقوقی و حقیقی بدون معطلی و صرفا مبتنی بر دادهمحوری و اظهارنامه ابرازی مالیات عملکرد خود را پرداخت کردند. این موضوع گامی مهم و راهبردی در زمینه استقرار نظام مالیاتی کاملا دادهمحور است و زمینه را برای اخذ مالیات از فراریان مالیات و همچنین بخشهای زیرزمینی و فعالیتهای سوداگرانه اقتصاد بیشتر فراهم میکند.
در همین رابطه پیرامون اهمیت استقرار نظام مالیاتی دادهمحور و تقویت حسابرسی سیستمی با آقای منصور علیمردانی، نماینده ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس و عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ به گفتوگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.
منصور علیمردانی، نماینده ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس با اشاره به اهمیت تحقق عدالت مالیاتی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی خاطرنشان کرد: یکی از اصول اساسی در زمینه تحقق عدالت در مالیاتستانی، حکمرانی داده در اخذ مالیات و تقویت حسابرسی سیستمی است.
وقتی حسابرسیهای مالیاتی کشور به صورت سیستمی و هوشمند صورت میگیرد و از روندهای دستی و ممیزمحور فاصله میگیریم، زمینه ایجاد شفافیت به وجود میآید. در این بستر، مودیان و مردم اعتماد بیشتری به فضای اقتصادی کشور میکنند و جذب سرمایهها برای سوق دادن آنها به حوزه تولید با سهولت بیشتری صورت میگیرد.
علیمردانی عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ در رابطه با اهمیت تقویت حسابرسی سیستمی در راستای از بین بردن فسادهای احتمالی در زمان اخذ مالیات گفت: حسابرسیهای سیستمی و هوشمند ابزاری در راستای از بین بردن فسادها و سوءاستفادههای احتمالی در حوزه مالیات است. این موضوع، مزیت مهمی برای یک نظام اقتصادی محسوب میشود.
وی ادامه داد: نیاز است نظام مالیاتی کشور اصلاح شود و از فعالیتهای غیرمولد مالیات بیشتری اخذ کنیم. کسانی که ریسک میکنند و سرمایههایشان را به حوزه تولید میآورند، باید مورد حمایت قرار بگیرند. هوشمند و سیستمیسازی نظام مالیاتی کشور میتواند به افزایش تمرکز سازمان امور مالیاتی بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی منجر شود و به این ترتیب، زمینهای برای برداشتن فشار مالیاتی از بخش تولید به وجود میآید.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اعمال مالیات بر واسطهگری و کارهای مخرب باید در دستور کار باشد. لازم است این روند با ملاحظاتی صورت بگیرد. به طور مثال، داراییهایی که بر اثر تورم افزایش قیمت داشتهاند و مصرفی هستند نباید مشمول مالیات شوند.
اما وقتی افراد به قصد کسب سود، اقدام به خرید و فروش میکنند، باید مالیاتش را بپردازند. تقویت حسابرسی سیستمی از محل توسعه زیرساخت تقاطعگیری دادهها و تحقق نظام مالیاتی دادهمحور در مقابله با فرار مالیاتی و اخذ مالیات بر سوداگری و فعالیت غیرمولد اثرگذار است و منجر به تقویت اقتصاد مولد و سالم و به ضرر سوداگری در اقتصاد است.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه