• 2025-07-18
  • 3 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

تغییرات اقلیمی و قارچ‌هایی که به‌سرعت گسترش می‌یابند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، مطالعه‌ای جدید در دانشگاه منچستر در انگلیس نشان می‌دهد که یک نوع…
تغییرات اقلیمی و قارچ‌هایی که به‌سرعت گسترش می‌یابند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، مطالعه‌ای جدید در دانشگاه منچستر در انگلیس نشان می‌دهد که یک نوع قارچ کشنده که سالانه میلیون‌ها نفر را در کشورهای گرم تحت تأثیر قرار می‌دهد، با ادامه گرم شدن دمای کره زمین می‌تواند به اروپا و دیگر نقاط جهان هم گسترش پیدا کند.

بر اساس بررسی‌ها، گونه‌ای از قارچ‌ها به نام «آسپرژیلوسیس» که می‌تواند باعث عفونت‌های کشنده ریه شود و سالانه موجب مرگ ۱.۸ میلیون نفر در سراسر جهان می‌شود، ممکن است از آفریقا به سمت شمال همچنین آمریکای جنوبی گسترش پیدا کند.

«آرتورو کاسادوال»، استاد میکروبیولوژی مولکولی و ایمونولوژی در دانشگاه بهداشت عمومی در دانشکده بلومزبرگ دانشگاه جان هاپکینز در ایالات‌متحده آمریکا است.

او می‌گوید: درحالی‌ که جهان گرم‌تر می‌شود، بیماری‌های قارچی به مناطقی از جهان گسترش پیدا خواهد کرد که قبلاً در آن دیده نشده بودند.

وی در این باره توضیح می دهد: ما می‌دانیم زندگی یعنی تطابق‌پذیری. زندگی ادامه پیدا می‌کند اما نگرانی در این است که با گرم‌تر شدن هوا، بسیاری از قارچ‌ها که در محیط هستند و قابلیت بیماری‌زایی دارند- مانند قارچ‌هایی که در گیاهان و یا در حشرات هستند و در دمای نرمال اتاق زندگی می‌کنند- بتوانند با دمای گرم‌تر تطابق پیدا کنند. اگر چنین شود، شاهد بروز بیماری‌های قارچی جدیدی خواهیم بود که علم پزشکی شناختی درباره آن‌ها ندارد.

از طرف دیگر «رطوبت هم عامل مهمی برای قارچ‌ها است. قارچ‌ها نیاز به مقدار زیادی آب‌ دارند و در محیط با رطوبت بالا به‌خوبی رشد می‌کنند.»

کاسادوال می‌گوید محیط خشک هم می‌تواند در گسترش قارچ‌ها مؤثر باشد.

او چنین توضیح می‌دهد: به‌عنوان‌مثال در ایالات‌متحده آمریکا نوعی قارچ داریم به نام «کوکسیدیوئیدس ایمیتیس» که در جنوب غربی کشور و در بیابان‌ها پیدا می‌شود اما هم‌زمان با گسترش پیدا کردن بیابان‌ها در کشور، انواع این نوع قارچ هم متنوع شده است. فکر می‌کنم رطوبت قرار است یکی از عوامل موثر باشد. می‌دانیم رطوبت خود متأثر از دمای هوا است و هردوی این عوامل تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار خواهند گرفت.

به گزارش بی بی سی، تیم همکاران پروفسور کاسادوال در حال انجام مطالعه در «بالتیمور»، شهری که دانشگاه جان هاپکینز در آن قرار دارد، هستند. آن‌ها در حال مطالعه مناطق مختلف شهر هستند تا بتوانند مدلی از اینکه بیماری قارچی چطور در طول زمان دچار تغییر خواهند شد، پیدا کنند.

آن‌ها به این نتیجه رسیدند که قارچ‌های موجود در شهر شروع به تطابق پیدا کردن با تغییرات هوا کرده‌اند. این روندی است که احتمالاً در سراسر جهان هم اتفاق خواهد افتاد.

کاسادوال افزود: ما می‌خواهیم بفهمیم چطور این اتفاق خواهد افتاد. همین حالا هم، محله خنک‌تر محله‌ای است که درختان بیشتر، علف و سبزه بیشتری دارد و محله‌های گرم‌تر، محله‌هایی هستند که درختان کمتری دارند و در آن‌ها بتون زیادی به‌کار رفته است. اختلاف دمای این محله‌ها می‌تواند به ۴ تا ۵ درجه سانتی‌گراد برسد.

منبع خبر

بیا تو صدا