- 2024-12-10
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- بین الملل
تسویه حساب سیاسی در شان نظام جمهوری اسلامی نیست
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
از چند دهه قبل آرزوی برگزاری چنین نشست هایی را داشتم، اینکه همه معاونان رئیس جمهور، دولتمردان و وزرای دولتهای مختلف جمهوری اسلامی ایران دور یک میز بنشینند و فارغ از اینکه اصلاح طلب هستند یا اصولگرا، چپ هستند یا راست درباره راهکارهای پیشرفت کشور صحبت کنند، اما دو دولت قبل توجهی به درخواست ما نکردند و حالا امشب این آرزو در دولت وفاق ملی به نتیجه رسید. این جملات را محمد رضا عارف، معاون اول رئیس جمهور، دیشب (دوشنبه) در نشستی صمیمی با مجمع وزیران ادوار جمهوری اسلامی ایران گفت.
غروب دیروز، طبقه نهم ساختمان سازمان برنامه و بودجه کشور، به اندازه تمام تاریخ انقلاب اسلامی، با تجربههای حوزه های سیاست، اقتصاد، فرهنگ، اطلاعات و امنیت و… گرد هم آمده بودند، از پیشکسوتان عرصه مبارزه برای پیروزی انقلاب اسلامی و پیران سیاست گرفته تا وزرای جوان دولت های سیزدهم و چهاردهم، از وزرایی که از پایه گذاران جمهوری اسلامی به حساب میآمدند تا وزرایی که در بهمن ۵۷ حتی به دنیا نیامده بودند.
دیشب در این طبقه ساختمان در خیابان بهارستان، در آن سوی مجلس شورای اسلامی، دولتمردان ادوار مختلف جمهوری اسلامی فارغ از جناح و دولتی که در آن کار کرده اند، صمیمانه کنار هم نشستند و از ایران سربلند گفتند، از اینکه حاضرند پای کار بیایند و تمام تجربیاتشان را در اختیار دولت وفاق ملی بگذارند، طبقه نهم سازمان برنامه و بودجه دیشب یک مجموعه ارزشمند از تاریخ بلند انقلاب اسلامی بود.
ساعت اندکی از هفده و سی دقیقه گذشته است که عارف، معاون اول رئیس جمهور که رئیس مجمع وزرای ادوار هم هست، وارد جلسه می شود، قبل از او معاونان و وزرای رئیس جمهوردر دولتهای مختلف دور یک میز کنار هم جمع شده اند ، از محسن رفیقدوست که وزیر وزارتخانه سپاه پاسداران بوده، تا غلامرضا شافعی که در سه دولت جمهوری اسلامی وزیر بوده و بر صدر وزارتخانه «صنایع» که حالا وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) نامیده می شود نشسته، گرفته، تا وزرای باتجربه و پیشکسوتی چون سیدمحمد میرمحمد صادقی که در دولتهای شهید محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر و دولت مرحوم محمدرضا مهدوی کنی وزیر کار و امور اجتماعی بوده و در سال ۱۳۴۴، وقتی هنوز خیلی از وزرای جوان متولد نشده بودند، در کوران مبارزه با پهلوی، دستگیر شده است تا وزرای جوانی چون عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم که متولد ۱۳۵۹ است، از محمد حسین بنی اسدی، وزیر مشاور در امور اجرایی در دولت بازرگان تا خانم معصومه ابتکار، نخستین زن ایرانی که پس از انقلاب اسلامی وارد هیات دولت شده و در دوره های مختلف معاون رئیس جمهوربوده است، از حجت الاسلام پورمحمدی، کاندیدای رقیب رئیس دولت چهاردهم که در دورانهای پرالتهاب جمهوری اسلامی ، مسئولیت وزارتخانه های مهمی چون کشور و دادگستری را برعهده داشته تا ستارهاشمی، چهره جوانی که متولد ۱۳۵۵ است و اکنون در دولت چهاردهم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است، دیشب وزرای تمام دولت های گذشته و دولت کنونی در این طبقه کنار هم نشستند.
جلسه خیلی زود رسمی می شود و غلامرضا شافعی به معرفی کوتاه مجمعی می پردازد که آن را «حاصل جمع صدها سال تجربه» می نامد.
او سخنان خود را با گرامیداشت یاد و خاطره دولتمردان بزرگی که سال گذشته در این ماه ها در کنارمان بودند اما اکنون از این دنیای خاکی سفر کردهاند آغاز می کند و به بزرگی از شهید رئیسی، حجت الاسلام شوشتری، وزیراسبق دادگستری، شهید حسین امیرعبداللهیان، وزیرامورخارجه دولت سیزدهم، پرویز داودی ، معاون اول رئیس جمهور در دولت نهم ، خانم زهرا شجاعی مشاور رئیسجمهور ایران و رئیس مرکز امور مشارکت زنان و همه وزرا و دولتمردانی که به سفر ابدی رفتهاند به نیکی یاد می کند.
او سپس تاریخچه مختصری از شکل گیری این مجمع را بیان کرده و می گوید که دکترپزشکیان که در دولت های گذشته، وزیر بهداشت بوده اند، صالحی امیری، سید عباس صالحی هم از اعضای این مجمع هستند.
شافعی، سپس با بیان اینکه اعضای این مجمع، وزرا و معاونان رئیس جمهور در تمام دولتهای گذشته و دولت چهاردهم هستند، به معرفی کمیسیون های این تشکل می پردازد و مجمع وزرا، را «مجمع تشخیص مصلحت مردمی » می نامد.
وزیربا سابقه سه دولت جمهوری اسلامی درمعرفی کمیسیون ها می گوید « کمیسیون دفاعی و امنیتی، حقوقی و قضایی، انرژی، اقتصادی، آموزشی، زیربنایی و صنعت، حفاظت محیط زیست، اداری و فرهنگی و اجتماعی» کمیسیون های اصلی مجمع هستند و دبیرخانه مجمع، هم از ستون های اصلی این تشکل است.
او درباره ساختار این مجمع نیز می گوید: مجمع بدون هیچگونه هزینه دولتی، به عشق وطن فعالیت میکند و وزرا و دولتمردان عضو آن ، به اتکای تجربه سالها وزارت و فعالیتهای تخصصی درحوزه های مسئولیت خود، تحقیقات و پژوهش هایی را انجام می دهند که نتیجهاش را به دولت ها و وزرای مربوطه ارائه می دهند.
بعد از او، دکتر سید حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه که دعوت از وزرا و هماهنگی برگزاری برنامه با حمایت او صورت گرفته است، در سخنانی کوتاه می گوید که در دولت وفاق ملی، ارادهایجدی برای کمک گرفتن از ظرفیت کارشناسی این جمع برای گره گشایی از کار مردم وجود دارد، او از اعضای مجمع وزیران ادوار می خواهد پای کار بیایند و بدون توجه به گرایشات سیاسی و حزبی، به مردم و دولت کمک کنند.
یکی از معاونان سازمان نیز در این جلسه، گزارشی بسیار شنیدنی درباره وضعیت کلان کشور، مشکلات و چالش های اقتصادی و آمایش سرزمینی ایران بیان می کند و سپس به مزیت ها و امکانات ایران میپردازد و از راه حلهای علمی و شفافی می گوید که می تواند ایران را به رفاه و آرامش بیشتر برساند، او می گوید تمامی مسیرها در طرحی که سازمان برنامه و بودجه طراحی کرده پیش بینی شده و در اختیار دولت قرار گرفته است ، او در کنار آنکه از چالش بزرگ انرژی دردولت می گوید، درباره قدرت عجیب و شگفت انگیز مکران و سیستان و بلوچستان و سواحل جنوبی ایران، در آمایش سرزمینی و تولید ثروت اطلاعات بسیار دقیقی را بیان می کند.
حمید میرزاده ، معاون نخستوزیر، معاون اجرایی رئیسجمهورو معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت های مختلف بعد از انقلاب که از چهره های علمی کشور است و سالها ریاست دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده داشته است نیز در این نشست به پیشرفت های علمی ایران در سالهای بعد از انقلاب و چالش هایی که مراکز علمی کشور در شرایط کنونی با آن روبرو هستند پرداخت.
معصومه ابتکار، از سخنرانان بعدی است که به عنوان رئیس کمیسیون محیط زیست مجمع وزیران ادوار، به چالشهای محیط زیستی کشور می پردازد و تاکید می کند که اگر هرچه زودتربرنامه های جدی برای حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی را شروع نکنیم، شاید فردا برای نجات محیط زیست ایران دیر باشد.
خانم که سالها معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست بوده است، بیش از همه راهها، بر استفاده از انرژی پاک خورشیدی برای رفع ناترازی برق تاکید دارد و می گوید که سازمانهای معتبر بینالمللی، ایران را بهترین کشور برای تولید انرژی خورشیدی می دانند و با سرمایه گذاری در این حوزه و کاهش مصرف در سازمان های دولتی و حتی جراحی عمیق در ساختار پرهزینه دولتی، میتوان به دولتی کارآمد رسید.
حجت الاسلام پورمحمدی، وزیر سابق وزراتخانه های کشور و دادگستری که مسئولیت کمیسیون حقوقی مجمع را برعهده دارد نیز در سخنانی با تاکید بر اینکه کمیسیون ها و وزرای ادوار باید به صورت ویژه با وزیر مربوطه در دولت وفاق در ارتباط بوده و تجربیات خود را به او منعکس کنند ، در توصیه ای به دولت چهاردهم می گوید که ارتباط رسانه ای دولت وفاق ملی با مردم باید گسترده تر و تاثیرگذارتر باشد، دولت باید بیشتر با مردم حرف بزند و اعتماد سازی صورت گیرد و امیدی که در طی دههها کاهش یافته است به مردم بازگردانده شود.
تحلیل آنچه در سوریه گذشت
علی اکبر صالحی، وزیر خارجه سال های سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ که ریاست دو کمیسیون تخصصی مجمع وزیران ادوار را برعهده دارد، در این نشست به تحلیل تحولات منطقه و خصوصا رخدادهای سوریه پرداخت.
روسای کمیسیون های دیگر نیز اطلاعات جامعی درباره اف ای تی اف، فساد اداری و دیگر موضوعات مهم عرصه سیاست ، اجتماع و فرهنگ ایران بیان کردند.
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم، حیدر مصلحی، دهمین وزیر اطلاعات ایران، خانم انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور دولت سیزدهم، مسعود روغنی زنجانی، اقتصاد دان و معاون رئیس جمهور و وزیر برنامه و بودجه و رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت های مختلف از دیگر وزرا و اعضای دولتی بودند که در این جلسه حضور داشتند و نظرات خودشان را در حوزه های مختلف بیان کردند و از لزوم تصمیم قاطع دولت برای رفع ناترازیها و امید آفرینی گفتند..
گردهمایی با تجربه های سیاست ایران
عارف به عنوان آخرین سخنران به جمع بندی نشست پرداخت و گفت: چند دهه آرزوی برگزاری چنین جلسه ای را داشتم، در دولت های گذشته درباره اهمیت این مجمع بارها با مسئولان صحبت کردم اما هیچکدام کاری جدی انجام ندادند اما حالا در دولت وفاق ملی به دنبال برگزاری و کمک گرفتن از این مجمع هستیم، نظرات این مجمع به حدی برای ما مهم است که در نخستین روزهای دولت، بخشنامه ای برای تمام وزراتخانه ها صادر کردم و از آنها خواستم با مجمع وزرای ادوار که مخزن اطلاعات و مرجع آگاهی درباره هر وزارتخانه و سازمانی هستند همکاری کنند، در دولت چهاردهم، راهبرد ما استفاده ازهمه نیروهاست تا بتوانیم از ظرفیت بالای وزرای ادوار استفاده کنیم.
عارف با تشکر از سیدحمید پورمحمدی ، رئیس سازمان برنامه و بودجه ، و همکارانش به خاطر کمک به برگزاری این نشست گفت: ظرفیتی که در این مجمع وجود دارد را در کمتر تشکلی میتوان سراغ گرفت، تمامی وزرا از ابتدای انقلاب تا وزرای دولت چهاردهم می توانند در این مجمع عضویت داشته و به ما کمک کنند.
وی افزود: تلاش می کنیم جلسات درهمین سطحی که برگزار شد و دوستان زیادی حضور داشتند، ادامه یابد، نیاز امروز کشور این است که هرچند ماه یکبار، بدون در نظر گرفتن تعلقات حزبی و اصلاح طلب یا اصولگرا بودن، برای پیشرفت ایران عزیز و گذر از مشکلات دور یک میز بنشینیم ، نفس جمع شدن باتجربههای دولتهای مختلف جمهوری اسلامی به دور یک میز، خودش برکت است و باعث می شود بسیاری از پیشداوریها رفع شود.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه گفت: از نشست بعدی، جلسات با دستور کارعملی برگزار می شود تا نتایج آن در دولت استفاده شود، به تمامی وزرای دولت چهاردهم هم تکلیف شده است که باید با اعضای کمیسیونهای این مجمع همکاری نزدیک داشته باشند و وزرا مستقیما با این کمیسیونها درارتباط باشند و از نظرات آنها استفاده کنند.
وی گفت: پیشنهاد ویژه این است که اعضای مجمع وزیران ادوار، در کمیسیون های دولت هم شرکت کنند و نظرات خودشان را در مورد موضوعات تخصصی حوزه فعالیت خود بیان کنند تا دولت مسیر درست و صحیح را ادامه دهد.
وی در ادامه گفت: متاسفانه تسویه حسابهای سیاسی و باندی که درشان حکومت و نظام اسلامی نیست باعث می شود گاه ارتباط وزرای سابق و جدید قطع شود و تمام تجربیات وزیر سابق و وزرای اسبق بدون استفاده بماند.
عارف افزود: پیشنهاد مشخصم این است که با سازوکاری که در گفتگوی مسئولان دولت و مسئولان کمیسیونها مشخص می شود مکانیسم همکاری مشترک تعریف شود.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت
ارسال دیدگاه