- 2025-06-12
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
ترفند خشک کردن زردآلو در آفتاب بدون سیاه شدن

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرارو، در فصل بهار که میوه خوش طعم و مزه زردآلو میرسد خیلیها این میوه را به صورت برگه خشک میکنند و برای فصلهای دیگر بخصوص زمستان به عنوان تنقلات سالم و خوشمزه استفاده میکنند.
شما میتوانید زردآلو خشک را در خانه خیلی راحت خشک کنید و از خواص خوب آن که سرشار از فیبر برای بهبود گوارش و رفع یبوست، منبع آهن برای کمک به کم خونی، دارای آنتی اکسیدان برای تقویت سیستم ایمنی، ویتامین A و C برای سلامت پوست و بینایی، و پتاسیم بالا برای تنظیم فشار خون است بهرمند شوید.
امروز روش خشک کردن زردآلو در آفتاب بدون سیاه شدن و طرز تهیه برگه زردآلو (قیسی) خانگی در آفتاب را برای شما آوردهایم که امیدواریم مفید باشد.
روش خشک کردن زردآلو در آفتاب بدون سیاه شدن
زردآلوها را از وسط نصف کرده و هسته شان را جدا کنید. یک دستمال سفید و تمیز روی سبدی که از زیر هوا عبور میکند بیندازید و زردآلوهای نصف شده را روی آن بچینید. آنها را ۱ تا ۲ روز زیر آفتاب بگذارید و هر چند ساعت یکبار پشت و رو کنید تا دو طرف شان خشک شود. پس از ۲ تا ۳ روز، ادامه خشک کردن را در سایه انجام دهید تا کاملا خشک شوند. بعد از خشک شدن داخل کیسه پارچهی بریزید و در جای خنک نگهداری کنید.
خشک کردن زردآلو در فر
زردآلوها را از وسط برش زده، هسته را خارج کنید و در سینی فر بچینید. فر را روی کمترین حرارت روشن کرده و سینی را داخل فر بگذارید. در فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت خارج شود. گاهی زردآلوها را زیر و رو کنید تا یکنواخت خشک شوند. پس از خشک شدن کامل، آنها را در ظرف مناسب بچینید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. میتوانید در سولاردم یا سرخکن بدون روغن نیز در کمترین دما یعنی ۱۱۰ یا ۱۰۰ درجه قرار دهید.
طرز تهیه برگه زردآلو (قیسی) خانگی در آفتاب
برای تهیه برگه زردآلو بازاری، ابتدا ۵ لیوان آب و ۲ لیوان شکر را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار میدهیم تا شکر کاملا در آب حل شود و به جوش بیاید، سپس ۱ قاشق چای خوری جوهر لیمو اضافه کرده و اجازه م یدهیم ۵ دقیقه بجوشد. زردآلوهای هسته گرفته را به تدریج داخل مواد بریزید تا روی هم انباشته نشوند و همه به طور یکنواخت طعم دار شوند. بعد از اضافه کردن زردآلوها، حدود ۳ تا ۴ دقیقه اجازه میدهیم بجوشند، سپس حرارت را خاموش کرده و چند دقیقه زردآلوها را درون شیره نگه میداریم. زردآلوها را با صافی خارج کرده و صبر میکنیم تا شیره اضافی آنها گرفته شود، بعد از خنک شدن، آنها را در سینی چیده و در معرض آفتاب قرار میدهیم. زمانی که هنوز کمی نرم هستند آنها را از آفتاب برمیداریم تا بیش از حد خشک نشوند.
برگهها را بسته بندی کرده و در یخچال یا فریزر نگهداری میکنیم. برای نتیجه بهتر، حتما از زردآلوهای سفت و زرد رنگ استفاده شود، چون زردآلوهای نرم و رسیده در گرما له میشوند، و حذف جوهر لیمو در این دستور توصیه نمیشود، چون هم به حفظ رنگ کمک میکند و هم طعم را بالانس میکند.
روش خشک کردن زردآلو با گوگرد
یکی دیگر از روشهای خشک کردن زردآلو استفاده از محلول گوگرد است. در این روش، اگر زردآلو را از وسط نصف کردهاید، باید آن را حدود ۱۵ دقیقه در محلول قرار دهید و اگر به صورت ورقهای برش زدهاید، ۵ دقیقه کافی است. پس از آن، میوهها را با آب سرد به خوبی بشویید و روی سبدی قرار دهید تا خشک شوند. البته به دلیل ماهیت شیمیایی این روش، توصیه نمیکنیم از آن استفاده شود.
طرز خشک کردن زردآلو در میوه خشک کن
برای خشک کردن زردآلو در میوه خشک کن، به این صورت عمل کنید:
زردآلوها را شسته، از وسط نصف کرده و هسته آنها را خارج کنید. اگر میخواهید برگههای نازک تری داشته باشید، میتوانید آنها را ورقه کنید. سپس زردآلوها را با قسمت باز رو به بالا روی سینیهای میوه خشک کن بچینید، طوری که با هم تماس نداشته باشند. دستگاه را روی دمای ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتی گراد (حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید. زمان خشک شدن بسته به ضخامت زردآلوها ۸ تا ۱۲ ساعت طول میکشد و هر چند ساعت یکبار چک کنید. پس از خشک شدن داخل ظرف درب دار ریخته و در جای خنک قرار دهید.
سخن آخر
در انتها باید گفت شما میتوانید برای خشک کردن زردآلو آن را مقابل آفتاب قرار دهید و اگر میخواهید آبدار باشد از روش دوم استفاده کنید و داخل شیره قرار دهید و بعد خشک کنید.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه