• 2025-07-29
  • 2 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

تخم‌مرغ؛ دشمن خاموش آلزایمر؟ – سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز و به نقل از ایندیپندنت، یافته‌های تازه‌ای از پژوهشگران نشان می‌دهد که مصرف حداقل یک عدد…

به گزارش سلامت نیوز و به نقل از ایندیپندنت، یافته‌های تازه‌ای از پژوهشگران نشان می‌دهد که مصرف حداقل یک عدد تخم‌مرغ در هفته، می‌تواند با کاهش قابل توجه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در سال‌های سالمندی همراه باشد. دلیل اصلی این اثر، به ترکیبی مغذی به نام کولین مربوط می‌شود.

کولین یک ماده ضروری برای عملکرد مغز است که به حفظ یکپارچگی سلولی، بهبود ارتباط میان سلول‌های عصبی و تقویت حافظه کمک می‌کند. تخم‌مرغ یکی از معدود منابع غذایی سرشار از این ماده است.

دکتر تیلور والاس، پژوهشگر دانشگاه تافتس در بوستون، در این باره توضیح داد: «کولین نه‌تنها در رشد شناختی نوزادان نقش دارد، بلکه در دوران سالمندی نیز به حفظ عملکرد مغز کمک می‌کند.»

تخم‌مرغ در برابر آلزایمر

در این مطالعه، وضعیت سلامت بیش از ۱۰۰۰ سالمند آمریکایی که در ابتدای مطالعه به زوال عقل مبتلا نبودند، به مدت تقریبی هفت سال بررسی شد. نتایج نشان داد افرادی که بیش از یک عدد تخم‌مرغ در هفته مصرف می‌کردند، تا ۴۷ درصد کمتر به آلزایمر مبتلا شدند.

اگرچه این تحقیق رابطه علت و معلولی را به طور قطعی اثبات نمی‌کند، اما کولین به‌عنوان عامل اصلی این ارتباط معرفی شده و ۳۹ درصد از تأثیر محافظتی تخم‌مرغ را توضیح می‌دهد. همچنین زرده تخم‌مرغ حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که دارای خواص محافظت عصبی هستند.

آلزایمر؛ تهدیدی رو به رشد

آلزایمر شایع‌ترین علت زوال عقل در جهان است. این بیماری تدریجاً حافظه، تفکر و رفتار فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد و درمان قطعی برای آن وجود ندارد. برآوردها نشان می‌دهند که تنها در ایالات متحده، تعداد مبتلایان از ۷ میلیون نفر در حال حاضر به نزدیک ۱۳ میلیون نفر در سال ۲۰۵۰ خواهد رسید.

یک انتخاب کوچک، یک تفاوت بزرگ

هر عدد تخم‌مرغ بزرگ، حدود ۲۵ درصد نیاز روزانه به کولین را تأمین می‌کند. این ماده در کنار سایر ترکیبات مغذی موجود در تخم‌مرغ مانند ویتامین D، ویتامین B2، سلنیوم و ید، آن را به یک گزینه مفید برای سلامت مغز تبدیل می‌کند.

والاس در پایان گفت: «مطالعه ما شواهد رو به رشدی را تقویت می‌کند که نشان می‌دهند رژیم غذایی سالم می‌تواند در کاهش خطر زوال شناختی و ابتلا به آلزایمر نقش داشته باشد.»

این پژوهش در مجله علمی تغذیه منتشر شده و بخشی از بودجه آن را «مرکز تغذیه تخم‌مرغ» وابسته به هیئت تخم‌مرغ آمریکا تأمین کرده است.

منبع خبر