- 2025-05-20
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
تبعات حذف گوشت از سفره غذایی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، دبیر انجمن صنایع غذایی ایران گفته که «مصرف گوشت بین 3 دهک پایین جامعه به زیر یک کیلوگرم رسیده و سرانه مصرف در کل جامعه ایران هم از حدود 13.3کیلوگرم به حدود 6کیلوگرم کاهش پیدا کرده است»؛ موضوعی که میتواند سلامت جامعه را تحتالشعاع قرار دهد. در طول سالهای اخیر و با افزایش تورم و گرانیها، متخصصان تغذیه مدام دنبال جایگزینی برای کالاهای خوراکی گران بودند.
البته بگذریم که حالا قیمت حبوبات، بهعنوان جایگزین گوشت هم خیلی بالا رفته. متخصصان میگویند حذف گوشت قرمز فقط درصورتی مخل سلامت نیست که جایگزینهای درستی داشته باشد.
هرچند مصرف بیشازحد گوشت قرمز میتواند تبعاتی برای سلامت داشته باشد، اما کاهش شدید آن هم سلامت را تهدید میکند؛ بهخصوص در خانوادههایی که امکان فراهم کردن جایگزینهای دیگر را هم ندارند.
با بالا رفتن سن، توان تصفیه کلیه کم میشود و مصرف زیاد پروتئین حیوانی میتواند بار اضافی به کلیهها وارد کند. بهخصوص در کسانی که بیماری زمینهای کلیوی دارند. به همین دلیل لازم است در مصرف گوشت قرمز زیادهروی نشود. اما در عین حال، حذف کامل آن هم غلط است، چون با افزایش سن، جذب مواد مغذی کاهش مییابد و سالمندان در معرض کمخونی، فقر آهن و کمبود ویتامین B12هستند و گوشت قرمز از معدود منابع غذایی با جذب بالای این مواد است.
اینکه بعضیها به سالمندان تأکید میکنند که گوشت قرمز را بهطور کامل حذف کنند، اشتباه و خطرناک است. درست است که مصرف گوشتهای پرچرب میتواند باعث افزایش کلسترول خون و ریسک بیماریهای قلبی و عروقی و… شود اما حذف کامل اصلا راهکار درستی نیست.
سالمندان برای حفظ توده عضلانی به پروتئین با کیفیت بالا نیاز دارند. مصرف گوشت قرمز برای این گروه سنی باید محدود ولی منظم و کنترلشده باشد.
اگر مدیران ارشد کشور راهکاری برای جبران فقر غذایی که در حال افزایش است نیندیشند، کشور در آیندهای نهچندان دور با پیامدهای زیادی روبهرو خواهد شد.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه