بررسی فیلم «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی که با تمرکز روی فساد در فوتبال ساخته شده است | شلیک بر شقیقه فوتبال

مرجان فاطمی | «بازی را بکش» یکی از فیلم‌های مهم و پرحاشیه جشنواره امسال است؛ فیلمی که با تمرکز روی…
بررسی فیلم «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی که با تمرکز روی فساد در فوتبال ساخته شده است | شلیک بر شقیقه فوتبال

مرجان فاطمی | «بازی را بکش» یکی از فیلم‌های مهم و پرحاشیه جشنواره امسال است؛ فیلمی که با تمرکز روی زندگی یک فوتبالیست پیشکسوت، به رازهایی در پشت‌پرده بازی‌های فوتبال می‌پردازد. «بازی را بکش» اولین تجربه فیلمسازی محمدابراهیم عزیزی است و به عنوان یک کارگردان فیلم اولی، فراتر از انتظار ظاهر شده است. مصطفی کیایی تجربه زیادی در ساخت فیلم‌هایی در رابطه با مفاسد اقتصادی دارد و این‌بار در جایگاه تهیه‌کننده این فیلم، بار دیگر سراغ دغدغه‌های همیشگی‌اش رفته است. «بازی را بکش» هم به لحاظ کارگردانی، هم فیلمنامه و هم بازی‌ها، اثری قدرتمند به نظر می‌رسد و از همین حالا می‌توان به موفقیت آن در جشنواره امیدوار بود.

به گزارش فیلم‌نیوز، «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی براساس فیلمنامه‌ای از لادن شیرمرد و محمدابراهیم عزیزی ساخته شده و محسن کیایی، هدی زین‌العابدین و محمد بحرانی، متین حیدری‌نیا و پوریا رحیمی‌سام بازیگران اصلی آن هستند. ابعاد مختلف این فیلم را بررسی می‌کنیم.

فیلمنامه | «بازی را بکش» با نام قبلی «توتو» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی، براساس ماجرایی واقعی ساخته شده؛ ماجرایی که در زمان وقوع سروصدای زیادی به پا کرد. یکی از برگ برنده‌های فیلم، دست گذاشتن روی چنین سوژه‌ای است؛ سوژه‌ای که به‌خودی خود هم جذاب است و هم حساسیت‌برانگیز. داستان درباره یک پیشکسوت فوتبال به نام موسی است که برادرش در یک سانحه فوتبالی از دنیا می‌رود. موسی برای فهمیدن اصل ماجرا به دنبال دلایل مرگ برادرش می‌گردد به باندهای شرط‌بندی می‌رسد که نتیجه بازی‌ها به واسطه حضور آنها رقم می‌خورد. درواقع بخش مهم از جذابیت فیلم به خاطر فاش شدن تدریجی رازهایی درباره مرگ برادر موسی است؛ پازلی که نهایتا تکمیل می‌شود و پایان‌بندی قدرتمندی را رقم می‌زند.

«بازی را بکش» یک فیلم انتقادی و صریح درباره فساد در فوتبال است.«بازی را بکش» به شکلی صریح به ماجرای فساد در فوتبال می‌پردازد.

کارگردانی | محمدابراهیم عزیزی در جایگاه یک کارگردان فیلم‌اولی، فراتر از انتظار ظاهر شده است. خود عزیزی این فیلمنامه را به مصطفی کیایی پیشنهاد داده و از همان ابتدا نقش موسی را برای محسن کیایی در نظر گرفته است. فیلم روی ساختار پیرنگی حساب‌شده‌ای بنا شده است و روابط علی و معلولی دقیقی میان وقایع به چشم می‌خورد. کارگردان از پتانسیل خطه سرسبز شمال به‌خوبی برای ایجاد جذابیت استفاده کرده است. فیلم از ابتدا تا پایان با ریتم حساب‌شده‌ای پیش می‌رود و در هیچ نقطه‌ای مخاطب را دچار ملال و خستگی نمی‌کند.

«بازی را بکش» یک فیلم انتقادی و صریح درباره فساد در فوتبال است.یکی از ویژگی‌های فیلم «بازی را بکش» بازی خوب محسن کیایی است.

بازی‌ها | بخش مهمی از جذابیت فیلم روی بازی بازیگران اصلی بنا شده است. محسن کیایی در نقش موسی، ماجرای اصلی فیلم را پیش می‌برد. کیایی برای نزدیک شدن به نقش موسی، گیلکی صحبت می‌کند و کاملا روی این لهجه تسلط دارد. او نقش پیشکسوت فوتبالی را دارد که روی اخلاق ورزشی به شدت حساس است و سعی کرده این جدیت و حساسیت را در رفتارش به‌خوبی نشان دهد. نقش موسی فراز و نشیب‌های زیادی دارد و به دلیل اینکه مدام در موقعیت‌های بحرانی قرار می‌گیرد، چالش‌های مهمی را پیش روی کیایی قرار می‌دهد اما کیایی به‌خوبی از آنها عبور کرده است. هدی زین‌العابدین با اینکه نقش به نسبت کوتاه‌تری در فیلم دارد اما به‌خوبی از پس ایفای شمایل زنی مرموز و در عین‌حال مدافع همسر و فرزند برآمده است. محمد بحرانی با گریمی متفاوت، نقشی اثرگذار در این فیلم ایفا کرده که بخشی از رازهای اصلی فیلم به واسطه حضور او رقم می‌خورد. پوریا رحیمی‌سام هم با لهجه گیلکی موقعیتی جدید در فیلم  ایفا کرده است.

حواشی | این فیلم یک درام اجتماعی صریح و گزنده است که به وجود فساد و تبانی در فوتبال پرداخته و براساس یک داستان واقعی ساخته شده است. مسائلی در فیلم مطرح می‌شود که نشان می‌دهد نتیجه بسیاری از بازی‌ها به خاطر شرط‌بندی‌هایی در پشت پرده انجام شده و برخلاف آنچه همه فکر می‌کنند واقعی نیست. کارگردان فیلم پیش‌تر اعلام کرده بود که در مراحل تولید این فیلم بارها تهدید شده و دوران سختی را سپری کرده است.

 فیلم «بازی را بکش» اکران مردمی خود در سینماها آغاز کرده و در همان روز نخست با استقبال قابل توجهی از سوی مخاطبان مواجه شده است.

منبع خبر