بررسی ابعاد مختلف سریال «جان سخت» به بهانه پایان انتشار آن | این بازی برنده داشت

«جان سخت» به کارگردانی مصطفی تقی‌زاده یکی از سریال‌های پرطرفدار چندوقت اخیر شبکه نمایش خانگی بود؛ سریالی که گرچه در…
بررسی ابعاد مختلف سریال «جان سخت» به بهانه پایان انتشار آن | این بازی برنده داشت

«جان سخت» به کارگردانی مصطفی تقی‌زاده یکی از سریال‌های پرطرفدار چندوقت اخیر شبکه نمایش خانگی بود؛ سریالی که گرچه در جاهایی با ریتم کند پیش می‌رفت و اطلاعاتی بیش از اندازه در اختیار مخاطبان می‌گذاشت اما پر از غافلگیری و تعلیق بود و بخصوص در نیمه دوم موفق شد مخاطبان زیادی را با خودش همراه کند. «جان سخت» روز جمعه 12 اردیبهشت با انتشار قسمت نوزدهم به پایان رسید؛ بعد از مدت‌ها با سریالی روبه‌رو بودیم که اکثر مخاطبان از پایان‌بندی آن رضایت داشتند.

به گزارش فیلم‌نیوز، «جان سخت» به عنوان اثری پرکشمکش و نفس‌گیر معرفی شد و در نقطه پایان هم تجربه خوبی برجا گذاشت. به بهانه پایان این سریال، ابعاد مختلف آن را بررسی می‌کنیم.

سریال «جان سخت» بعد از انتشار 19 قسمت به پابان رسید و جز سریال‌های خوب خلنگی لقب گرفت.مصطفی تقی‌زاده در دومین تجربه سریال‌سازی خود موفق ظاهر شد.

کارگردانی | مصطفی تقی‌زاده بعد از ساخت فیلم‌های سینمایی «زرد» و «سال گربه» و سریال «حرفه‌ای» برای شبکه نمایش خانگی، تصمیم به ساخت «جان سخت» گرفت. پیش‌بینی می‌شد با اثری متوسط در اندازه آثار قبلی او روبه‌رو باشیم اما تقی‌زاده در همان نقطه شروع «جان سخت» ثابت کرد این‌بار سعی دارد امضای جدیدی از خودش برجا بگذارد. همین هم شد. «جان سخت» را می‌توانیم پرکشمکش‌ترین و جذاب‌ترین اثر این کارگردان به حساب بیاوریم. تقی‌زاده در انتخاب بازیگران، فضاسازی و ایجاد تعلیق در داستان به نحوی عمل کرد که مخاطبان تقریبا در پایان اکثر قسمت‌های این سریال برای باز شدن گره، تا هفته آینده منتظر می‌ماندند.

سریال «جان سخت» بعد از انتشار 19 قسمت به پابان رسید و جز سریال‌های خوب خلنگی لقب گرفت.«جان سخت» شروع بسیار خوبی داشت و این روند را در ادامه هم حفظ کرد.

روند داستان | داستان «جان سخت» در چند بخش روایت می‌شد. از نقطه شروع سریال تا پیدا شدن سروکله کاراکتر شهرام همه‌چیز پیرامون تلاش برای جلب رضایت خانواده مقتول پیش می‌رفت. بعد از اضافه شدن شهرام به سریال، داستان وارد مرحله بعدی شد؛ جایی که دوستان تصمیم گرفتند برای تهیه پول دیه و آزادی فرزاد به آن جزیره مدنظر شهرام قدم بگذارند و موبه‌مو مطابق نقشه‌‌اش پیش روند. از نجات پیدا کردن اشکان و آزادی فرزاد باز هم شاهد بخش دیگری در سریال بودیم. جایی که شهرام و فرزاد سعی می‌کنند دنبال واقعیت‌ها باشند و نهایتا در بخش پایانی شهرام را با کمک شخصیت صدف به دام بیندازند شاید بتوانیم بگوییم از میان این بخش‌ها، بخش ابتدایی بیشترین حجم را دارد. از یک سریال 19 قسمتی، ده قسمت ابتدایی متعلق به ماجراهای بخش اول است و سایر بخش‌ها فقط در 9 قسمت پیش می‌روند. درواقع در پایان قسمت دهم با پیشنهاد شهرام به دوستان فرزاد، داستان وارد مرحله جدیدی می‌شود. طبیعتا اگر ریتم در بخش ابتدایی بیشتر کنترل می‌شد و سریع‌تر می‌توانستیم به اصل ماجرا برسیم جذابیت سریال بیشتر هم بود.

سریال «جان سخت» بعد از انتشار 19 قسمت به پابان رسید و جز سریال‌های خوب خلنگی لقب گرفت.یکی از ویژگی‌های منحصر بفرد «جان سخت» تعلیق‌های پایانی آن بود.

تعلیق و غافلگیری | یکی از ویژگی‌های مهم سریال «جان سخت»، تعلیق‌ها و پایان‌بندی‌های غافلگیرکننده هر قسمت آن است. در هر قسمت دست‌کم با یک کشمکش مهم مواجه بودیم یا ماجراها به نحوی پیش می‌رفت که به شدت متعجب می‌شدیم و بعدتر در فلاش‌بک‌ها می‌فهمیدیم اصل قضیه چه بوده است. در نقطه پایانی اکثر قسمت‌ها، اتفاقی رخ می‌داد که یا در ابتدای قسمت بعد ختم به خیر می‌شد یا متوجه می‌شدیم کاملا واقعی بوده است. پایان‌بندی‌های «جان‌سخت» طوری طراحی شده بود که مخاطبان یک هفته کامل در شوک اتفاق‌های آن می‌مانند.

سریال «جان سخت» بعد از انتشار 19 قسمت به پابان رسید و جز سریال‌های خوب خلنگی لقب گرفت.شخصیت‌های «جان سخت» همگی قابل باور از کار درآمده بودند.

شخصیت‌پردازی | درست است که «جان سخت» سریال پربازیگری بود و نقش اکثر آنها هم در طول مسیر ریال اهمیت داشت اما تمرکز اصلی سریال روی کاراکترهای اشکان، فرزاد، هانیه و شهرام بود. به همین دلیل هم بیشتر از سایرین وارد عمق شخصیت آنها می‌شدیم. گرچه ابتدای سریال اشکان چندان بولد نمی‌شد و پرداختی متمایز از دیگران نداشت اما بعد از ماجرای زنده بیرون آمدنش از چاه و تلاش برای کشف واقعیت، توانستیم او را به عنوان شخصیتی مهم در سریال به حساب آوریم؛ شخصیتی که پایان سریال هم براساس تصمیم نهایی او برای نبخشیدن «هانیه» رقم خورد. فرزاد، هانیه و شهرام هم هرکدام گذشته‌هایی داشتند یا تصمیم‌هایی می‌گرفتند که در ایجاد تعلیق‌ها اهمیت زیادی داشت. شخصیت‌های وحید، مادر و پدر وحید، پدر فرزاد و … هم  در پیش‌برد سریال موفق عمل کردند.

سریال «جان سخت» بعد از انتشار 19 قسمت به پابان رسید و جز سریال‌های خوب خلنگی لقب گرفت.بازی در جان سخت همگی خوب بود، اما در این میان مرتضی تقی‌زاده درخشش خیره‌کننده‌ای داشت.

بازی‌ها | یکی از عوامل موفقیت سریال «جان سخت» به بازی قدرتمند بازیگران آن برمی‌گشت. علاوه بر اینکه انتخاب‌ها هوشمندانه صورت گرفته بود، کارگردان توانسته بود به‌خوبی از آنها بازی بگیرد و کاری کند در طول مسیر سریال به نحوی پیش روند که عملکردشان نفس مخاطبان را بند بیاورد. مجتبی پیرزاده در نقش اشکان یکی از موفق‌ترین بازیگران سریال بود. در چند سکانس توانست به تنهایی بار احساسی داستان را به دوش بکشد. بازی مهرداد صدیقیان، فرهاد اصلانی، نسرین مقانلو، علی عمرانی، الناز حبیبی، ماهور الوند، مینا ساداتی، مسعود کرامتی، حسن پورکریمی و … هم جزو نکات مهم این سریال به حساب می‌آمد.

سریال «جان سخت» بعد از انتشار 19 قسمت به پابان رسید و جز سریال‌های خوب خلنگی لقب گرفت.«جان سخت» پابان رضایت‌بخشی داشت و مخاطبان را راضی نگه داشت.

پایان‌بندی| «جان سخت» در قسمت نوزدهم به نقطه پایانی خود رسید؛ آنهم در شرایطی که تکلیف همه گره‌ها مشخص شد و ابهامی برای کسی باقی نماند. شهرام به بهترین شکل از میدان خارج شد و پرونده هانیه هم در نقطه پایانی بسته شد. مسیج پایانی هانیه و پرسش او از اشکان برای بخشیده شدن، اخرین تعلیق سریال بود. اگر اشکان هانیه را می‌بخشید هم رفتارش باورناپذیر بود و هم سریال یک مقدار هندی به پایان می‌رسید. کشمکش میان بخشیدن و نبخشیدن نهایتا به بی‌جواب گذاشتن پیام هانیه رسید. اشکان در پایان تنها ماند اما دین‌اش را به دوستانش ادا کرد. جزو معدود دفعاتی بود که یک سریال در نقطه پایانی توانست همه را راضی نگه دارد.

«جان سخت» به کارگردانی مصطفی تقی‌زاده در 19 قسمت در پلتفرم فیلم‌نت منتشر شد و 12 اردیبهشت به پایان رسید. این سریال بعد از «حرفه‌ای» دومین تجربه سریال سازی مصطفی تقی زاده است.

منبع خبر

بیا تو صدا