- 2024-12-17
- 8 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، خواص مواد غذایی
با خواص و مضرات انار پخته آشنا شوید
انار پخته یکی از مفیدترین خوراکیها برای جلوگیری از سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن است که خواص زیادی برای سلامتی دارد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با خواص و مضرات انار پخته آشنا شوید.
از مهمترین خواص انار پخته میتوان به درمان سرماخوردگی، درمان عفونت ریه، تقویت سیستم گوارش، تصفیه خون، زیبایی پوست، جلوگیری از دیابت و سرطان، تنظیم فشار خون، درمان کبد چرب، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. مصرف انار پخته برای همه افراد مناسب نیست و افرادی که از دارو استفاده میکنند نباید آن را مصرف کنند.
از مهمترین مضرات انار پخته میتوان به بیماریهای گوارشی، یبوست، افزایش قند خون، کاهش قند خون و افزایش بلغم و سردی بدن اشاره کرد. برای خواندن جزئیات خواص و مضرات انار پخته میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
خواص و فواید انار پخته
انار پخته سرشار از آنتیاکسیدانها و خواص مختلف است و در واقع همه خواص میوه انار را در دوزهای بالاتری دارد. پختن انار خواص آن را چند برابر میکند و از همین رو در طب سنتی توصیه میشود تا برای درمان عفونتهای ریه، بهبود سرماخوردگی و همچنین پیشگیری از سرطان از انار پخته استفاده کنید. در ادامه این بخش به مهمترین خواص انار پخته اشاره شده است.
۱- درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
حتما شنیدهاید که انار پخته برای سرماخوردگی و آنفولانزا مفید است و مصرف آن موجب بهبود علائم بیماری میشود. انار پخته درست مثل یک آنتیبیوتیک قوی از بروز عفونت در بدن جلوگیری میکند و برای تقویت گلو، رفع گرفتگی صدا مفید است.
۲- درمان عفونت ریه
همانطور که گفته شد انار پخته یک آنتیبیوتیک قوی است و از همین رو مصرف آن به درمان برونشیت مزمن و عفونتهای حاد ریوی کمک میکند. برای بهبود عملکرد سیستم تنفسی، تقویت ریهها، کاهش خلط ناشی از عفونت ریه و همچنین پاکسازی ریه و بهبود سرفه میتوانید از انار پخته به جای داروهای شیمیایی استفاده کنید.
۳- تقویت سیستم گوارش
اگر به مشکلات گوارشی و سوء هاضمه مبتلا شدهاید، میتوانید برای درمان از انار پخته استفاده کنید. مصرف انار پخته اسهال را درمان میکند و به خاطر فیبر زیادی که دارد موجب بهبود عملکرد رودهها میشود.
۴- تصفیه خون
حتما شنیدهاید که آب انار خون را تصفیه میکند، اما جالب است بدانید که پختن انار خواص آن را چند برابر میکند و از همین رو برای تصفیه خون میتوانید انار را به صورت پخته مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انار پخته روی گاز و در فر
۵- زیبایی پوست
مصرف انار پخته به بهبود اگزما، رفع چین و چروکهای پوستی و جوانسازی پوست کمک میکند و مانع آسیب به پوست میشود. انار پخته سرشار از آنتیاکسیدانهای قوی و ویتامین C است که میتوانید از آن هم به صورت خوراکی و هم به صورت ماسک برای سلامت پوست استفاده کنید.
۶- جلوگیری از دیابت
یکی دیگر از خواص انار پخته تنظیم قند خون و جلوگیری از دیابت است. مصرف انار پخته موجب افزایش سوخت و ساز بدن میشود و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری میکند. تحقیقات نشان میدهد که مصرف انار پخته در برنامه غذایی افراد مبتلا به دیابت موجب کاهش قند خون و کنترل راحتتر میزان قند میشود.
۷- جلوگیری از سرطان
مقدار آنتیاکسیدانهای موجود در انار پخته بیشتر از انار خام است و از همین رو مصرف آن به دفع مواد سمی در بدن کمک میکند و مانع آسیب رادیکالهای آزاد به سلولهای بدن میشود. انار پخته از ایجاد سلولهای سرطانی در بدن جلوگیری میکند و در درمان این بیماری نیز تا حدی موثر است.
۸- جلوگیری از بیماریهای قلبی
مصرف انار پخته تاثیر فوقالعادهای بر کاهش سطح کلسترول بد خون دارد و از گرفتگی عروق جلوگیری میکند. مطالعات نشان میدهد که اثربخشی انار پخته نسبت به انار خام بر سلامت قلب بسیار بیشتر است، پس برای بهبود عملکرد قلب سعی کنید از انار پخته به جای انار خام استفاده کنید.
۹- تنظیم فشارخون
یکی دیگر از خواص انار پخته تنظیم فشارخون است. مصرف زیاد انار خام موجب افت فشارخون میشود، اما انار پخته به تنظیم فشارخون کمک میکند و تاثیر کمتری بر افت فشارخون دارد. مطالعات نشان میدهد که مصرف انار پخته به مدت ۲ هفته میتواند به تنظیم فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا کمک زیادی کند.
بیشتر بخوانید: خواص و مضرات معجون سیر و عسل برای بدن
۱۰- کاهش وزن
انار پخته یک چربی سوز فوق العاده است که مصرف آن موجب افزایش متابولیسم چربیها و بهبود هضم مواد غذایی میشود. استفاده مداوم از انار پخته به کاهش چربیهای مضر و کاهش وزن کمک میکند.
۱۱- درمان کبد چرب
انار پخته فواید زیادی برای درمان کبد چرب و کاهش چربیهای مضر کبد دارد. برای بهبود کبد چرب میتوانید در کنار رعایت رژیم غذایی و ورزش از انار پخته نیز استفاده کنید.
۱۲- تقویت سیستم ایمنی بدن
انار پخته یک خوراکی مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن است که به خاطر ویتامینها و آنتیاکسیدانهای متنوعی که دارد، از بدن در برابر عوامل بیماریزا محافظت میکند. مصرف انار پخته در فصول سرد سال مانع بروز سرماخوردگی و آنفولانزا میشود.
۱۳- کاهش التهاب
انار پخته سرشار از فلاونوئیدها و پلی فنولهای مختلف است و از همین رو مصرف آن موجب کاهش التهاب در بدن میشود. برای جلوگیری از بیماریهای التهابی مثل آرتروز، آرتریت روماتوئید، اختلالات التهابی و همچنین کاهش دردهای مفصلی میتوانید از انار پخته استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: خواص و مضرات برگ انجیر
مضرات انار پخته، تداخلات و عوارض زیاده روی در مصرف آن
انار پخته در کنار فواید شگفت انگیزی که دارد، برای همه افراد مناسب نیست و اگر به مقدار زیاد یا همراه با برخی داروها مصرف شود، ممکن است برای سلامت مضر باشد. در ادامه به برخی از مضرات انار پخته اشاره شده است.
مصرف انار پخته با داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین موجب افزایش خونریزی در بدن میشود.افرادی که از داروهای کاهنده فشارخون استفاده میکنند، نباید انار پخته مصرف کنند.برخی افراد بعد از مصرف انار به صورت خام یا پخته دچار حساسیتهای آلرژیک مثل خارش، تورم دهان و مشکلات تنفسی میشوند.از مهمترین مضرات انار برای کلیه میتوان به تشدید مشکلات کلیوی و تداخل با داروهای کلیوی اشاره کرد.مصرف زیاد انار پخته موجب بروز بیماریهای گوارشی میشود. افرادی که به زخم معده مبتلا هستند، نباید از انار پخته یا خام استفاده کنند، زیرا علائم بیماری با مصرف این میوه تشدید میشود.زیاده روی در مصرف انار پخته موجب افزایش قند خون در افراد مبتلا به دیابت میشود.طبع انار سرد است و مصرف آن در افراد بلغمی موجب بروز تشدید علائم سردی مثل نفخ، سردرد و سستی بدن میشود.مصرف انار پخته برای افراد مبتلا به یبوست مناسب نیست و موجب تشدید علائم میشود.مصرف زیاد انار پخته موجب افزایش وزن میشود.افرادی که فشارخون پایینی دارند نباید از انار پخته به مقدار زیاد استفاده کنند.مصرف انار پخته برای افراد مبتلا به ناراحتیهای ریوی ممنوع است و موجب تشدید علائم میشود.افرادی که به اختلالات کبد مبتلا هستند و از دارو استفاده میکنند، نباید انار پخته مصرف کنند.
طرز تهیه انار پخته
پختن انار بسیار راحت است و برای این کار میتوانید یک شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد انار را روی آن بگذارید. هر ۲۰ دقیقه یک بار انار را بچرخانید تا همه قسمتهای آن به طور کامل بپزد. سپس میتوانید انار پخته شده را باز و آن را میل کنید. همچنین برای پختن انار میتوانید آن را روی بخاری قرار دهید و هر چند دقیقه یک بار زیر و رو کنید تا به طور کامل بپزد.
نکاتی که باید در مورد مصرف انار پخته بدانید
در این بخش به چند نکته طلایی برای مصرف انار پخته اشاره شده است. با ما همراه باشید.
برای خوردن انار پخته میتوانید از این میوه در انواع غذاها نیز استفاده کنید. از محبوبترین غذاهایی که در آنها از انار پخته استفاده میشود میتوان به مرغ شکم پر، آش انار، خورشت مرغ با انار و خورشت کدو فسنجان اشاره کرد.به هیچ عنوان در مصرف انار پخته زیاده روی نکنید.هر چند انار پخته فواید زیادی برای درمان بیماریها دارد، اما نباید آن را جایگزین دارو کنید.اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید یا از دارو استفاده میکنید، قبل از مصرف انار پخته به صورت منظم حتما با پزشک خود مشورت کنید.مصرف انار پخته از ۲ هفته قبل از عمل جراحی ممنوع است.از آنجایی که انار بعد از پختن کمی گس و تلخ میشود، میتوانید قبل از مصرف مقداری عسل به آن اضافه کنید.بعد از پختن انار باید دانههای آن را همراه با پردههای سفید اطراف آن مصرف کنید.برای درمان سرماخوردگی میتوانید شبها قبل از خواب از انار پخته استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به خواص و مضرات انار پخته و نکاتی مهم برای مصرف آن اشاره شد. اگر تجربه استفاده از انار پخته را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه