• 2025-05-03
  • 4 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

باور خطرناکی درباره مصرف مکمل

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، واقعیت این است که بخش زیادی از علت جو روانی به‌راه…
باور خطرناکی درباره مصرف مکمل

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، واقعیت این است که بخش زیادی از علت جو روانی به‌راه افتاده در فضای مجازی درباره مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌ها، جنبه صنعتی و تجاری دارد. مثلا این روزها یک ویتامین خاص گل کرده و همه دنبال تهیه آن هستند. چند وقت بعد، یک مکمل دیگر بر سر زبان‌ها می‌افتد و همه خودشان را موظف به مصرفش می‌دانند.

البته درست است که علم پیشرفت می‌کند و تحقیقات انجام می‌شود ولی بدیهی است که نباید همه این محتواهای پخش شده در فضای مجازی را ناشی از پژوهش‌های علمی بدانیم و تحت تأثیر آنها قرار بگیریم. چرا؟ یکی از دلایلی که لازم است به آن توجه کنیم این است که امید آدم‌ها به خوردن مکمل باعث بی‌دقتی نسبت به تغذیه اصلی‌ می‌شود.

یعنی چون من مکمل می‌خورم، پس می‌توانم سبزی نخورم! من صیفی‌جات نمی‌خورم در عوض مولتی‌ویتامین مصرف می‌کنم. درواقع امید واهی ما به مکمل‌ها و ویتامین‌ها باعث بر هم خوردن نظم سفره غذایی‌مان می‌شود.اما فرق گذشته با امروز درمصرف این مکمل‌ها و ویتامین‌ها چیست؟

آنچه روشن به‌نظر می‌رسد این است که در گذشته کمبودغذایی وسوءتغذیه بیشتر بوده درحالی که امروز،با انبوهی از مواد غذایی و ازطرف دیگر،انبوهی ازمکمل‌ها روبه‌روهستیم که دراختیار انسان است. درواقع نمی‌توانیم انکار کنیم که اگر امروز بچه‌هایمان باهوش‌تر هستند و بازدهی بیشتری دارند، به‌دلیل همین مکمل‌هایی است که در دوران بارداری و شیردهی و… به کودک رسیده اما به همان اندازه هم نباید فراموش کنیم که استفاده از این مکمل‌ها بیشتر ازحدمصرف،ممکن است عوارضی مانند بیش‌فعالی با خودش به‌همراه داشته باشد.

البته در این میان، باید در نظر بگیریم که شاید شرایط زندگی پیچیده انسان امروز باعث شده که مکمل‌ها را به نسبت موادغذایی دراولویت قرار بدهد؛ درصورتی که روش بسیار نادرستی است.استرس‌های محیطی، مشغله زیاد پدر و مادرها و… باعث می‌شود نتوانند چیزی را که باید از تغذیه به‌دست بیاید به فرزندان‌شان بدهند و نیاز بدن‌شان را از مکمل تأمین کنند. 

درواقع با این‌که علوم تغذیه پیشرفت کرده، با این‌که دسترسی آدم‌ها نسبت به مواد غذایی نسبت به دهه‌های گذشته بیشتر است، با این‌که سبزیجات، میوه‌جات، صیفی‌جات، گوشت ومرغ وماهی وتخم مرغ و…بیشتر از گذشته در اختیارمان است اما به‌دلیل شیوه زندگی‌مان نمی‌توانیم از مواد مغذی آنها به خوبی بهره ببریم و سراغ مکمل‌ها می‌رویم.

 شاید لازم است نگاه ویژه‌تری به مواد غذایی دریافتی‌مان داشته باشیم. آن‌وقت است که نیاز کمتری به مصرف مکمل‌ها احساس می‌کنیم. این در حالی که اگر مشکل حاد و ضعف چشمگیری در بدن وجود نداشته باشد، نباید از مکمل و ویتامین استفاده کنیم. 

منبع خبر

بیا تو صدا