- 2025-02-12
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
بازیگران زنی که با یک سکانس برنده سیمرغ بلورین شدند به بهانه جایزه لیندا کیانی برای فیلم 1968 | یک سکانس بلورین
![بازیگران زنی که با یک سکانس برنده سیمرغ بلورین شدند به بهانه جایزه لیندا کیانی برای فیلم 1968 | یک سکانس بلورین](https://itimes.ir/wp-content/uploads/2025/02/جشنواره-نقش-های-مکمل-scaled.jpg)
یکی از نکات قابل توجه برندگان جشنواره چهل و سوم ، کسب سیمرغ بلورین توسط لیندا کیانی برای بهترین جایزه نقش مکمل زن در فیلم «1968» بود. کیانی در این فیلم تنها یک سکانس حضور دارد، اما همان سکانس فرصتی برای او فراهم کرد که بتواند بازی خوبی از خود به نمایش بگذارد و در نهایت جایزه را از آن خودش کند.
به گزارش فیلمنیوز، جایزه بهترین نقش مکمل در همه جشنوارههای جهان یکی از جایزههای قابل توجه است. چون این انگیزه را به بازیگر میدهد که حتی در یک نقش کوتاه در حد یک سکانس، میتواند بازی خوبی از خود ارایه بدهد که دیده شود و مورد تقدیر باشد. در جشنواره فیلم فجر هم این اتفاق بارها افتاده. امسال هم لیندا کیانی برای بازی در یک سکانس کاندید دریافت جایزه بهترین بازیگر زن نقش مکمل است. به این بهانه نقشهای کوتاهیی که به بازیگران زن فرصت نشان دادن قدرت بازیشان را داده را مرور کردهایم.
رویا نونهالی | بوی کافور عطر یاس |1379
رویا نونهالی در نمایی از فیلم «بوی کافور، عطر یاس»
اولینبار در تاریخ جشنواره فیلم فجر، جایزه برای بازی در تنها یک سکانس به رویا نونهالی برای بازی در فیلم «بوی کافور عطر یاس» رسید. نونهالی در این فیلم در نقش زن جوانی بازی میکرد که مستاصل و ترسیده در جاده سوار ماشین بهمن فرجامی شخصیت اصلی فیلم میشود. او پس از مدتی از ماشین پیاده میشد و به دنبال زندگی خودش میرفت. اما همان سکانس کوتاه، در حالی که نونهالی خود را در چادری سیاه پوشیده بود و در گوشه ماشین چمباتمه زده بود، نظر داوران جوشاره فیلم فجر را جلب کرد و جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن را به او رساند.
ماهایا پطروسیان | هفت پرده | 1379
ماهایا پروسیان در نمایی از فیلم «هفت پرده»
«هفت پرده» داستان چهار جوان است که برای رسیدن به مقصودی دست به دزدی میزنند. اما در این میان رفت و برگشتهایی به زندگی خصوصی آنها هم وجود دارد. فرزاد موتمن نقش بسیار کوتاهی در حر یک سکانس را در این فیلم به ماهایا پطروسیان داد. اما او این نقش را آنقدر تاثیرگذار بازی کرد که برایش سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن را به همراه داشت. پطروسیان در این فیلم در نقش زنی بازی میکرد که در یک سکانس سوار ماشین یکی از شخصیتهای اصلی فیلم میشود. او شخصیتی دو قطبی دارد. اول سکانی مغموم و ناراحت است و از زندگی شکایت میکند و پس از مدتی و با خوردن قرصهایش شخصیتش تغییر پیدا میکند.
بهناز جعفری | خانهای روی آب |1380
دکتر سپیدبخت طی اتفاقاتی دیدگاهش به زندگی تغییر پیدا میکند. یکی از افرادی که به او طعنه میزند و باعث میشود او با نگاهی دیگر به زنان و جوانان بنگرد، دختری است که برای یک مشکل زنانه به او مراجعه کرده. بهناز جعفری در نقش مژگان واحدی سکانسی را بازی میکند که روی تخت بیمارستان دراز کشیده و پس از جراحیاش، درباره مشکلات روز جوانان ایران با دکتر صحبت میکند. این سکانس بعدها به یکی از سکانسهای تاثیرگذار و وایرال شده در فضای مجازی هم تبدیل شد. در بیستمین دوره جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن به جعفری رسید.
مریلا زارعی | سربازهای جمعه | 1382
مریلا زارعی در نمایی از فیلم «سربازهای جمعه»
تنها همکاری مریلا زارعی با مسعود کیمیایی در فیلم «سربازهای جمعه» رقم خورد. او تنها در یک سکانس وقتی برادرش از سربازی بر میگردد اتفاق میافتد. او از مرگ عزیزی ناراحت است و چند پلان موضوع مرگ و دردی که میکشد را بیان میکند. اما بازی مریلا زارعی در این فیلم بسیار مورد توجه هیات داوران بیست و دومین جشنواره فیلم فجر قرار گرفت و توانست جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل را بگیرد. بازی زارعی در این سکانس آنقدر درخشان و قابل توجه بود که در ادامه توانست تندیس بهترین بازیگر مکمل زن را از جشن خانه سینما هم بگیرد و مورد توجه انجمن منتقدان و نویسندگان هم واقع شود. تک سکانس زارعی جز سکانسهای ماندگار آثار کیمیایی است.
شبنم مقدمی| نفس |1394
شبنم مقدمی در نمایی از فیلم «نفس»
داستان فیلم «نفس» درباره دختری خیالپرداز است که قصه زندگیاش را در دل روزهای انقلاب و جنگ میبینیم. خانواده این دختر از قشر بسیار پایین جامعه هستند. آنها در سفری به اصفهان به خانه عموی او میروند. زن عموی او یک زن عامی است که از زندگی با همسرش شکایت دارد. این زن تنها یک سکانس در فیلم حضور دارد، اما در همان یک سکانس با لهجه غلیظ اصفهانی به صورت ممتد از زندگی و همسرش شکایت میکند. میمیکهای صورت و طرز دیالوگگویی شبنم مقدمی در این فیلم و در همان یک سکانس باعث شد که او در سال 1394 به سمیرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن در جشنواره فیلم فجر رسید.
لیندا کیانی | 1968 | 1403
لیندا کیانی برای بازی در تک سکانس فیلم «1968» برنده سیمرغ بلورین شد.
داستان «1968» در سال 1347 در زمان بازی ایران و اسراییل در مسابقات آسیایی میگذرد. عدهای جوان قرار است از اسراییلیها انتقام بگیرند. اما یکی از دلایل اصلی این انتقام کشته شدن زینب خواهر مرتضی، شخصیت اصلی فیلم است. زینب در فیلم تنها یک سکانس حضور دارد. سکانسی که با استیصال توامان حاصل از نگرانی از سرنوشت برادر و بارداری، با برادرش در یک کشتارگاه دیدار میکند و چند دیالوگ کوتاه میگوید. این کاراکتر پس از مرگ هم به صورت معنوی در فیلم حضور دارد و بیشتر قصه فیلم برای انتقام از شرایطی است که برای او به وجود آمده. لیندا کیانی در نقش زینب در این فیلم، توانست در همان یک سکانس به شیوهای اثرگذار بازی کند که بازی او مورد توجه هیات داوران قرار بگیرد.
ارسال دیدگاه