بازگشت تحریم‌ها با مکانیسم ماشه/ سرنوشت توافق چه می‌شود؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، غلامرضا کاتب، با اشاره به توافق جدید ایران با آژانس بین المللی…

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، غلامرضا کاتب، با اشاره به توافق جدید ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، بیان کرد: باتوجه به توضیحاتی که وزیر امورخارجه ارائه کرده است، یکی از شروط توافق جدید ایران با آژانس این است که تروئیکای اروپایی از فعال سازی مکانیزم ماشه عقب نشینی کنند. فلذا می‌توان گفت این توافق به نفع جمهوری اسلامی ایران است. این توافق کمک می‌کند تا تحریم‌هایی جدیدی علیه ایران اعمال نشود.

وی در ادامه اظهار کرد: از طرف دیگر اگر تروئیکای اروپایی بازهم در مسیر فعال سازی مکانیزم ماشه گام بردارند، این حق برای ایران دیده شده است که توافق جدید را لغو کند. اگر کشور‌های اروپایی به تعهدات خود عمل کنند، تفاهم با آژانس به قوت خود باقی خواهد ماند، اما اگر آنها بخواهند اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهند، ایران نیز از توافق با آژانس لغو خواهد شد؛ بنابراین می‌توان گفت که توافق ایران با آژانس، ضرری را متوجه ما نخواهد کرد.

ایران بار دیگر به دنیا ثابت کرد که اهل مذاکره است

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: از طرف دیگر بار دیگر اذهان عمومی دنیا دید که جمهوری اسلامی ایران اهل مذاکره است. این آمریکا و اسرائیل بودند که در حین مذاکرات به ایران حمله کردند. جمهوری اسلامی ایران همواره بر اساس منطق و اصول گام برداشته است. امروز نیز کشور‌های عربی_اسلامی بیش از گذشته به ماهیت پلید اسرائیل پی برده‌اند. جمهوری اسلامی ایران توانمندی لازم برای دفاع از خود را دارد.

توافق با آژانس می‌تواند بر روی مذاکرت هسته‌ای تاثیر گذار باشد

وی در ادامه تاکید کرد:ایران همواره به حقوق ملت‌ها احترام گذاشته است. توافق ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، بار دیگر این اصل را ثابت کرد. از طرف دیگر روابط با آژانس بین المللی انرژی اتمی، بیشترین تاثیر را در مذاکرات هسته‌ای دارد. توافق ایران با آژانس می‌تواند بر روی مذاکرات پیرامون مسئله هسته‌ای کشور نیز تاثیر گذار باشد.

منبع خبر